לפני כמעט ארבע שנים החליט דרק שארפ, כדורסלן העבר ודאז עוזר המאמן של מכבי תל אביב לפתוח מסעדת בשרים בתל אביב. ביחד עם שותפים נוספים ובראשם מומחה הבשרים והמסעדן הוותיק יענקלה שיין, נוצר שילוב מיוחד בעולם הקולניריה התל אביבי שהוליד את "שיין אנד שארפ".
מסעדת הבשרים נפתחה בקול תרועה רמה, אך תקופה קצרה לאחר מכן, שארפ נפרד מהעסק וגם מישראל כשחזר לגור בארצות הברית. מאוחר יותר גם החצי השני, יענקלה שיין, עזב את המסעדה אליה נכנסו בעלים חדשים.
בניצוחם של צמד השפים אלעד לוי ונדב נצר, נוכחנו לדעת השבוע כי דווקא הפרידה משיין ושארפ היא כנראה הדבר הכי טוב שקרה למקום שאמנם נשאר עם השם, אבל התקדם והשתפר בצורה מפתיעה.
לוי ונצר, שמצודדים במראה המעודכן לשף צעיר ומבטיח מודל 2015 (#אינסטוש #קעקועים #זיפיםמסוקסים), השיקו לאחרונה תפריט חורף חדש שאפרופו טרנדים, מציג גם הוא את טרנד ה"שיירינג" במנות. כותב שורות אלו פחות אוהב לחלוק עם אחרים את הצלחת, אבל התפריט החדש של "שיין אנד שארפ" בהחלט נותן חומר למחשבה.
בתפריט החדש של המסעדה ניתן למצוא לא מעט מנות מיוחדות כבר בפתיחה כמו מנת שקדי העגל והקובה שמגיעה על מצע מסבחה חמה עם וינגרט שיבקה, ציר טלה וריג'לה (57 שקלים). מנת נשנוש נחמדה נוספת שאהבנו היא מנת פסטרמה בקר המעושנת, שמוגשת לצלחת לאחר שעברה "הכנה ביתית" ומוגשת לצד חרדל דיז'ון וחמוצים שמוכנים במקום (49 שקלים).
מסעדות הבשרים בשנתיים האחרונות גילו גם את טרנד הטבעונות ההולך וגובר, אבל גם מי שלא קרניבור רציני יוכל למצוא ב"שיין אנד שארפ" סלטים, דגים ומנת פסטה. המחירים במסעדה הם לא זולים, אבל לדעתנו שווים בהחלט את איכות המנות ובעיקר את הבשר שהוא כמובן החלק העיקרי בסיפור.
המנה המוצלחת (והמפתיעה (ביותר בתפריט החורף החדש היא דווקא מנת העוף. ולפני שאתם מדמיינים עוד חזה עוף יבשושי וחושבים "מה כבר יכול להיות מיוחד במנת עוף", נסביר כי ב"שיין אנד שארפ", מדובר בלא פחות מעדן. העוף המעושן מגיע לצלחת לאחר שכבר הוצאו ממנו כל העצמות ולצד מטבל יוגורט, סלט עגבניות ופוטטוס פריכים ומצויינים שעשויים בדיוק במידה הנכונה, אפשר לסכם כי מדובר באחת המנות הכי טובות שאכלנו לאחרונה (195 שקלים למנה שאותה יכולים לחלוק ארבעה אנשים).
גולת הכותרת של המקום היא כמובן הבשרים. אלו מגיעים היישר ממפעל הבשר הבוטיקי "אוריה" שנמצא בצפון הארץ ובבעלות המסעדה. אל מנות כמו הפריים ריב (אנטריקוט על העצם) והפורטרהאוס (פילה וסינטה על העצם) שעולות 36 שקלים ל-100 גרם, הצטרפו בתפריט הנוכחי גם מנת שיירינג שמוגשות לאחר שהוכנו בבישול ארוך. עבור 440 שקלים (שוב, לא מדובר במסעדה זולה) תוכלו ליהנות ממנת שוק טלה או ממנת אסאדו של עגל. גם מנת הטלה וגם מנת האסאדו מוגשות עם הר של ירקות שורש ופירה ומיועדות גם הן לחלוקה של ארבעה אנשים.
אם עוד יש לכם מקום אחרי כל הבשר (וכדאי שתשמרו), אל תפספסו את המתוקים. הקינוחים ב"שיין אנד שארפ", שמוכנים במקום על ידי הקונדיטורית הדר ארביב, לא מביישים במפתיע שום קונדיטוריה גורמה איכותית. הפייבוריטים שלנו היו מנת ה"סניקרס" שכללה קרם קרמל, שוקולד סמי פרדו, אבקת שוקולד לבן, בוטנים וקרמל וגלידת חמאת בוטנים (42 שקלים) ומנת ה"מילפיי ורדים" שמורכבת משכבות של בצק עלים, קרם ורדים, קרמבל חמאה וגלידת וניל (39 שקלים).
אז אולי שארפ ושיין עצמם כבר לא גרים כאן יותר ולא ממש נמצאים בסביבה, אבל "שיין אנד שארפ" גם במודל סוף 2015 היא בהחלט הפתעה נעימה ואחלה אופציה לארוחה מלאת בשרים בחורף הנוכחי.