מסעדת אלורה התל אביבית, היא מסעדה איטלקית אותנטית עם קריצה ים תיכונית המציעה חוויה איטלקית, באווירה רומנטית וחמימה. המסעדה קיימת מזה 12 שנים, כשהחלה את דרכה בשדרות רוטשילד וכיום היא ממוקמת בשדרות בן גוריון.

אלורה מציעה תפריט איטלקי, עם מנות העשויות חומרי גלם איכותיים, בהשראת המטבח הטוסקני עם נגיעות ים תיכוניות. השף התפעולי ומי שבנה את התפריט הוא אורי קאריק שהגיע ממסעדת מסה, מסעדת 1948, מסעדת ימק”א הרצליה, ושף מסעדת מלון סטאי, ולו 20 שנות ניסיון בתחום.

אל המסעדה הגענו בצהרי יום רביעי, האזור השקט שנושק לים, מנומנם למדי בשעה 15,התל אביבים עדיין בעבודה או רובצים בים מה שהקנה לנו שעה לעצמנו בחלל המסעדה שמזכיר מאוד עיצוב איטלקי אותנטי.

נדיה, המארחת מקבלת אותנו בחיבוק חם ורגע אחרי הרמת צ’ייסר של אפרול, אנחנו מתחילים במנות הראשונות.

אל השולחן זורמים בזה אחר זה, מנת האנטיפסטי שמשתנה מדי יום בהתאם לירקות, הפעם היו כרובית, חצילים ארטישוק פלפלים ובטטות כשלצידם ריבוע מדושן של גבינת פטה, התיבול העדין נתן לטעם הירקות את הכבוד הראוי והמנה הקלילה הייתה מנצחת, איתה הגיע גם פוקצ’ת הבית, שנאפת במקום והוגשה חמה לשולחן כשהיא מלווה במיני מטבלים. הבצק היה נהדר, חם טרי ומנחם והכין אותנו למנת הפתיחה הבאה  בדמות ברוסקטות ארטישוק ומוצרלה די באפלו על טפנד זיתים  שהיו פשוט נהדרות. כמות הפרודוקטים הייתה נדיבה מאוד, הגבינה טריה ומרעננת והשילוב של שלושת המרכיבים על לחם טרי עשו את שלהם. מקץ דקה, הם נעלמו מהצלחת ולא השאירו זכר לשחיתות.

אחרי פתיחת כפתור במכנס ואנחות רווחה של הנאה, הגענו למנות העיקריות, ואם כבר איטלקי חובה לנסות את אחת הפיצות במכינים במקום, בהמלצתה של נדיה הלכנו על פיצת “גבינת העיזים” שמגיעה על בצק דק עם מדליוני גבינת עיזים ועגבניות שרי. טעם הגבינה דומיננטי, הגבינה שמעל מפוזרת בנדיבות וכך גם עגבניות השרי, הםיצה מחולקת ל-4 סלייסים וזה החיסרון היחידי, שכן כל סלייס פשוט ענק ומכיון שהיא כל כך טעימה קשה לעצור את הרצון לאכול ממנה עוד ועוד.

עוד מנה עיקרית שהגיעה לשולחן והייתה נהדרת היא רביולי שממולא בגבינת ריקוטה ומחית פטריות כמהין, ברוטב ,יין לבן ומסביב עגבניות שרי, אספרגוס וארטישוק. התיבול עדין, הטעם שמיימי ואתה לא רוצה שהמנה שמוגשת בנדיבות תסתיים. אבל בין הרצון ליכולת יש המון מרחק וכמו כל דבר טוב, החוויה הגסטרונומית מסתיימת עם הבטחה לחזור למקום מהר. או לקפוץ לאיטליה, מה שיותר קרוב.

 

תגובות

להשאיר תגובה