ועכשיו-מחול

ישראל הפכה למעצמת מחול בינלאומית ? מדוע סין בחרה בארבעה ערים בעולם בניהם בישראל להציג את סצנת המחול העכשווי שלה ? האם יש סצנת מחול בעולם הערבי ומה קורה בעניין במגזר הערבי ישראלי ? ראיון קצר שקיימתי השבוע עם יאיר ורדי המנכ"ל המוערך של מרכז המחול סוזן דלל והאיש שגרם לרנסנס המחול בישראל

ישראל וזה כבר דבר ידוע, נהפכה בשנים האחרונות למעצמת מחול בינלאומית ולהקות מקומיות מופיעות מעל כל במה אפשרית. חלק גדול מרנסנס המחול נזקף לזכותו של יאיר ורדי, המנכ"ל המוערך של מרכז המחול סוזן דלל שבשלושים השנים האחרונות "הפך את סצנת המחול הישראלית לתוססת, פורצת דרך, בינלאומית וחדשנית" כפי שנכתב עליו בעת שקיבל בשנה שעברה את פרס מפעל חיים מטעם שרת התרבות והספורט, "בעקבות החשיפה הבינלאומית" מספר ורדי על הסיבות להפיכת של ישראל למעצמת מחול "חשיפה שהומצאה לפני 25 שנה להקות המחול הישראליות מוזמנות לכל הפסטיבלים ואירועי המחול הגדולים בעולם. בניהם גם בסין נוצר קשר מאוד אמיץ עם ממשלת סין דרך שגרירות סין ונספחי התרבות. מתקיימים חילופי תרבות בהם להקות ישראליות מופיעות בסין ולהיפך וכל זה נמשך כבר למעלה משמונה שנים. יותר ויותר להקות מישראל נוסעות לסין. לאורך השנה יש מופעי להקות מסין כמו בתל אביב דאנס או במסגרות עצמאיות אחרות".

השנה מרכז סוזן דלל חוגג את שנת ה 30 להיווסדו וזה כמובן סיבה טובה לחגיגת מחול צבעונית וסוחפת, "פתחנו בשבוע מופעי מחול מקנדה של שלוש להקות שמובילות בתחומן במחול הקנדי. המשכנו עם שתי להקות מרשימות מסין – להקת המחול המודרני של בייג'ינג ולהקת בית האופרה של מחוז גאנזו שמביא עמו ניחוח יותר מסורתי. יהיה לנו בקרוב גם מופע מחול מטיוואן, לאחר מכן תהיה לנו אירוע מופעי פלמנקו שכבר נהפכו למסורת שלנו.באפריל יהיה לנו את 'תל אביב דאנס' – מקבץ מופעים של להקות ישראליות ולהקות פלמנקו מספרד וקוריאה. מספטמבר – אוקטובר נציין 30 שנה למרכז במופעי רטרוספקטיבה של להקות המחול בישראל ואמני המחול המקומים שיעלו ערבים על פי בחירתם שידגמו חלק מהרפרטואר של כל להקה ולהקה. נסיים בחשיפה בינלאומית ויהיה לנו גם כנס מחול גדול ויש לנו חשוב לציין חנוכת הבנין החדש".

האם נזכה פעם להופעות של להקות ממדינות ערב ?

"הלוואי . אני הייתי כבר בלא מעט מדינות ערב. יש סצנה צנועה. בתוניס למשל הייתה כזאת שהתפתחה עד שהאביב הערבי שינה קצת. במרוקו יש בית ספר גדול מאוד אם להקת מחול מקומית. בירדן יש בתי ספר למחול ע"ש המלכה נור שהיא הפטרון. במצרים להקת מחול ליד האוניברסיטה. מתורכיה מגיעות להקות לארץ. כך שאנחנו כן ולא בקשר עם המחול הערבי והלוואי והיינו יכולים להביא עוד דברים. במגזר הערבי – ישראלי לעומת זאת יש כמה להקות מחול. יש תנועה מאוד מינורית של רקדנים בתחום העכשווי. בעיקר בצפון הארץ. יש אפילו שתי להקות מחול מהגזר החרדי שמופיעות אחת של בנות ואחת של בנים שהם רבנים שהופיעו אצלנו מול קהל מעורב 'כל עצמותיי תאמרנה' שמה. 

תגובות

להשאיר תגובה