מי חוגג 70 עם נתן אלתרמן, איפה תוכלו לאכול ביסק סרטנים אלוהי, ומי מחזיר את משחק "הגמד והענק". חדשות האוכל

מסעדת קיטון חוגגת יומולדת 70 שנה , בחודש החגיגות  יוגש תפריט מיוחד בן 7 מנות במחיר של 70 ₪ במהלך החודש תוצג תערוכת אומנות  יחודיית מספר האורחים של המסעדה. בין האורחים הקבועים שאכלו במסעדה והשאירו את חותמם בספר האורחים או בציורים ושירים ניתן למצוא את : יחזקאל שטריכמן, נפתלי בזם, אורי ליפשיץ, יגאל תומרקין, מנשה קדישמן, רענן לוריא ואחרים. לסועדים הקבועים במסעדה היו כסאות מסומנים עם שמותיהם, הבעלים דאגו לסמן את הכסאות עם לוחיות מתכת חרוטות בשמות האומנים.בין השמות ניתן למצוא את: איזק שטרן, ארתור רובינשטיין, נעמי שמר, רפאל קלצקין, אלכסנדר פן, חנה רובינא, שמואל רודנסקי, אברהם חלפי, אפרים קישון ועוד.

הפיקניק של ליטל איטלי במתחם שרונה מציע דרך חדשה ומרעננת להתחיל את הבוקר- ארוחה זוגית חדשה במתכונת פיקניק. במיוחד לארוחות הבוקר של הפיקניק, פיתחו בליטל איטלי את ה"פיקניק אגז"ביצים אפויות על בסיס בצק פיצה פריך בליווי רטבים שונים לבחירה. ארוחת הבוקר מתאימה לחלוקה (שרינג) וכוללת סלסילה ובה כל מה שצריך לפיקניק בוקר מושלם: לחם טרי, גבינת עזים, סלט טונה, חמאה/ריבה, ירקות חתוכים מלווים ברוטב אלף האיים.

פיקניק ארוחת בוקר 2

מסעדת השף החדשה "מנטון" שבמרכז הכרמל חיפה פותחת ערבי טאפאס ויין שבועיים, בכל יום רביעי. את הערבים ינחה אוצר היין עידן יהודה.בכל ערב רביעי יוגש תפריט מתחלף שיכלול ארבע יינות מיוחדים לטעימה, לצד טאפאסים מובחרים מן התפריט הספרדי-איטלקי-צרפתי של השף מיכאל דרעי. הטעימות ילוו בהסברים, אנקדוטות ובסיפורים מעניינים על "המשקה התרבותי בעולם". היינות והמנות יתחלפו בכל שבוע בהתאם לקונספט המוביל של הערב. בין הטאפאסים המתחלפים שיוגשו: טונה אדומה ומנגו ועוד.

פואה גרה פטיסרי (מוקטן). צילום חזי בן ארי ואורן ישראלי

מסעדת הפאסט פוד גורמה "פיר 23" חוגגת את סיום הקיץ. ביום שישי, 13.11, בין השעות 12:00-17:00 תארח המסעדה את השף הצעיר ואושיית האינסטגרם רז רהב ("רזי ברווזי"), שיגיש את פרשנותו לאוכל רחוב סובב עולם.בדק העץ רחב הידיים הסמוך ל"פיר 23"  יוכלו האורחים ליהנות מאווירה קלילה, קרבה לים ותפריט מיוחד המשלב בין מנות מיוחדות שיצר רהב לשלל המנות המזוהות עם המקום.בתפריט של רהב ניתן למצוא מנות כגון: שרימפס רול׳, עם סלרי, מלפפונים וקצח (52 ₪); לחמניית בקר מפורק, עם קרמל צ׳ילי, תירס מעושן, וגזרים כבושים (52 ₪) ועוד.

DSC_4296

זוכרים את המשחק "הגמד והענק" אותו שיחקנו בילדותנו? על בסיס אותו רעיון, של נתינת מתנה לאדם יקר מבלי שיידע מי העניק לו את המתנה, רשת בתי הקפה הגדולה בישראל "קפה קפה" בשיתוף החברה המרכזית למשקאות, מציגה את משחק הגמד והענק באוריינטציה קולינארית ובמהלך דיגיטלי חדשני. המשחק יתקיים בין התאריכים 2.11-31.12.15. קבלת המתנה תתבצע באופן פשוט; עם קבלת ה-SMS, יוכל ה"ענק" להיכנס לאפליקציה דרך קישור, לראות את המתנה ולקבל את רשימת הסניפים בהם יוכל לממש אותה. את המידע לגבי זהות ה"גמד" שממנו קיבל את הפינוק, יגלה רק כשיגיע לבית הקפה. בשלב הבא, יוכל ה"ענק" לחזור למשחק, להפוך ל"גמד" ולהעביר את המתנה הלאה.

קפה קפה_הגמד והענק_השקשוקה שלנו_צילום- דן פרץ (Custom)

מסעדת 'על המים' בהרצלייה מזמינה את הקהל לבוא וליהנות מתפריט החורף החדש והרחב שמוצע במקום. בין המנות החדשות שבתפריט: ארטישוקים צלויים, שרימפס קריסטל, פילה מוסר ים, ועוד. בנוסף לתפריט החורף, החל מה15 בנובמבר פוצחת 'על המים' ב"מבצע צעירים" אטרקטיבי וחסר תקדים, מעתה עד מחצית חודש מרץ. כל צעיר וצעירה בטווח הגילאים 18-32, בהצגת תעודה מזהה, זכאי יהיה ל50% הנחה על תפריט האוכל (למעט מספר מנות ספורות המוצעות ב30% הנחה), וכן על יינות, קוקטיילים ומשקאות נבחרים בין השעות 18:00 – 22:00, כל ימות השבוע (בהזמנת מקום מראש).

על המים - משיקים תפריט חורף ומבצע צעירים . צילום בועז לביא - עותק (1)

"זופה", המרקייה הטרנדית והצבעונית של תל אביב, פותחת את החורף עם גדילתו של סניף האם באבן גבירול והתרחבות מיתוגית וקונספטואלית בצמד הסניפים הקיימים.  שני הסניפים, באבן גבירול ובהדרגה גם הסניף בנחלת בנימין,  ייקראו Zuppa – אוכל עירוני ויציעו את כל עולמות התוכן שניתן היה למצוא עד כה בכל אחד מהם בנפרד – מרקים, תבשילים, סנדביצ'ים, סלטים ועוד. בנוסף, בכל אחד מהסניפים יוצב מקרר מעדנייה רחב ומעוצב ובו מגוון רטבים, כבושים, מחמצים ועוד- כולם בתוצרת עצמית ובמלאכת יד.

מרק גולש צלם בועז לביא

ארז קומרובסקי מציע סדנת אפייה וירקות סתיו חגיגית במיוחד . בתפריט: ברד פודינג מלוח עם תרד תורכי, קציצות כרישה וקמח חומוס בחמאה מזוקקת ועוד פינוקים בסדנה חורפית-גלילית קסומה וטעימה, החוגגת את מגוון ירקות החורף בשלל מנות לצד מאפים שעושים שמח בלב. יום חמישי,  19.11 בשעה 10:30 בסיום ההדגמות והארוחה יוצאים המשתתפים אל הפרגולה שבבוסתן, שם יוכלו ליהנות משתייה חמה וסיום מתוק. מחיר הסדנה: 695 ש"ח למשתתף. משך הסדנא כארבע שעות.

9H9A3423

37 הערות

להשאיר תגובה