בתעשיית המוסיקה, השם "כפיר אפשטיין" בא בקנה אחד עם הצלחה: הוא כתב שירים למירי מסיקה, הראל סקעת, גלי עטרי ועוד, שימש בוחן ב" דה ווייס" ו"אקס פקטור" וכמבצע הוציא עד כה שני אלבומים ולאחר הפסקה של ארבע שנים החל לעבוד על אלבומו השלישי, מתוכו יצאו עד כה "קורה" ו"אין דבר שיחזיר לי את אתמול".
כמבצע, אפשטיין הוציא עד כה שני אלבומים: "כפיר אפשטיין" (2007) ו"יכול להיות שטוב לי" (2011) , וכיוצר כתב שירים לאמנים פופולאריים כהראל סקעת ( "אם הוא יילך", "תמימותי" ), למירי מסיקה ( " לרקוד לבד" ) ולאחרונה גם לגלי עטרי ( "ילדה קטנה") .
הוא שימש כבוחן באודישנים ל"אקס פקטור" ו"דה ווייס" ועסק רבות במוסיקה לסרטים, סדרות וטלויזיה, כל זאת לצד הופעות רבות בכל רחבי הארץ עם שיריו וקהל נאמן ההולך איתו ממקום למקום.
השבוע יצא לתחנות הרדיו "בולענים" – סינגל חדש לאפשטיין מתוך פרויקט חדש – "משא הגעגועים" – הדור השלישי במחווה לדור השואה והגבורה.
יוזם הפרויקט הוא ליעד אביאל (39) מחיפה שכתב את מילות השירים בפרויקט הכולל 14 שירים חדשים ש-12 מהם הולחנו ע"י אפשטיין (כולל "בולענים") ושניים ע"י אורן בן אבי, מנהלו המוסיקלי של הפרויקט.
בין האמנים המשתתפים בפרויקט: דוד ד'אור, עדנה גורן, לירון רמתי, מורן מזור, אופירה יוספי, צחי הלוי, דן סלומון ועוד.
כפיר, ספר לי, כיצד נוצרה ההיכרות עם ליעד אביאל והשיר "בולענים" ?
"לפני כשנתיים פגשתי את ליעד אביאל, נכד לניצולי שואה, אשר היה קשור אליהם בכל ליבו. ליעד החליט להנציח את דור השואה והגבורה דרך קולם של בני הדור השלישי. מדי שבוע ליעד הביא לי פיסות ילדות ורגעי זיכרונות מבית סבא וסבתא שנאספו למסע. אט אט התקבלה תמונה אחת גדולה שעיקרה ילדות, געגוע, כאב וכמיהה של נכד לסגור מעגל עם סבו וסבתו דור הניצולים מתוך רצון להנציחם.כשגיבשנו את הטקסטים וישבנו להלחינם, המנגינות כבר יצאו מעצמן. לכל שיר היה את הניגון שלו, לכל שיר הייתה פיסת זיכרון אחרת שנאספה לתמונת פאזל ישראלי ושלם היה מרגש לגעת בזיכרון ילדות ובחייו של אדם, ששם לעצמו למטרה את ההנצחה דרך השירים מתוך שליחות נטו. האמביציה לגעת ברגש החשוף ו"לצלם" את המראות כדי שיישארו לדורות הבאים. לכבוד הוא לי לקחת חלק בפרויקט מיוחד זה. בולענים הוא אחד השירים האהובים עליי בפרויקט. בהתחלה לא היה כל כך ברור –המשמעות והקישור של המילה 'בולען' . מאוחר יותר מקריאת הטקסט הבנתי כי השיר מתייחס לבור שנפער באופן טבעי בתוך הלב. מצד אחד תמונת ילדות חזקה מאוד של ילד הגדל לצד סבו וסבתו האהובים, ומנגד של מבוגר החש היום בחסר הגדול ומבין איזה מזל נפל בחלקו לגדול לצד אנשים מיוחדים אלו. "
תאר קצת את התהליך הפנימי והמוסיקלי שעברת מאז האלבום הראשון, דרך השני ועד עכשיו- לשלישי.
"במהלך השנים בהופעותיי ואלבומיי עשיתי שיתופי פעולה רבים עם מוסיקאים נפלאים ומגוונים שנתנו לי השראה וזרקו אותי לכיוונים אחרים ממה שהייתי רגיל. מבחינה טקסטואלית עברתי כברת דרך, התבגרתי, קילפתי מסכות ויותר התקרבתי לעצמי. בלשון פשוטה נקייה וחשופה למדתי לבטא את המשברים וההתמודדיות בחיים ויצקתי אותם לשירים עם פחות פחד. יותר חשוף. הרגשתי שכך היצירה מזדקקת ונעשית אמיתית יותר, ישירה. כמו כן למדתי לשחרר את האגו ולשתף פעולה בכתיבה עם יוצרים נוספים מה שלא הייתי עושה בעבר. "
מתי שורה עליך המוזה לכתוב שירים בדרך כלל ?
" בדרך כלל אחרי תקופות של חשבון נפש ומשברים. יש את ההפנמה, העיכול ואז השיר יוצא מבלי לחשוב. אחר כך אני חוזר אל השיר מזווית אחרת ולפעמים מתקן ומפשט אותו. "
היכן אתה נהנה יותר: באולפן או בהופעות?
" ברור שבהופעות, האולפן הוא מקום מדויק ומחושב. בהופעות כמו בחיים אני ספונטני ועושה מה שאני רוצה מבלי לחשוב. "
מה צפוי להיכלל באלבום החדש?
"האלבום החדש לעומת שני קודמיו שהופקו על ידי טל פורר, נעשה בצורה עצמאית והופק על ידי. יהיו בו שירים קודרים ואופטימיים כאחד. הוא מדבר על נושאים כאובים כמו אובדן אנשים קרובים שחוויתי, שינויים והתמודדות, התבגרות, פרידות, חיזוק עצמי והמון שירים אישיים וחשופים.אני מספיק בשל להגיד את הכל בלי פילטרים ומבלי לדפוק חשבון. זה האלבום הכי אמיתי שעשיתי. פה כפיר יוצא החוצה לגמרי. "