ביפו פארק עג'מי נהפך לבמת תפילה ענקית בו התפללו וברכו אחד את השני המאמינים שהשכימו לתפילת החג. בכפר ג'לג'וליה מרבית המשפחות ציינו את מנהג החג המרכזי בשחיטה של כבש וארוחה משפחתית. בסוף השבוע הגיעו רבים מהמשפחות המוסלמיות לטייל ולערוך קניות
עיד אלאדחא הוא "חג הקורבן" או בשמו העממי "אלעיד אלכביר" כלומר "החג הגדול".
הוא מתקיים ביום העשירי של החודש ה – 12 בלוח השנה ההיג'רית (לוח השנה המוסלמי), ומסמל את סיום תקופת פולחן העליה לרגל – "אלחג'".
בחג זה מקריבים המאמינים המוסלמים קורבנות לזכר עקידת ישמעאל על ידי הנביא אברהם. סיפור עקידת ישמעאל מופיע בקוראן בפסוק: "שמנו תחתיו זבח גדול" ולפי הספרות הפרשנית המוסלמית והתורה שבע"פ, "אל חדית'", מדובר בשחיטה של בהמה גדולה כמו למשל, כבש.



בבוקר רביעי השבוע נערכה תפילת החג המסורתית מחוץ למסגד חסן בק ועל גבי פארק מדרון יפו (פארק עג'מי) כאשר מאות משתתפים הגיעו בשש בבוקר לשמוע ולהתפלל יחד עם השייח אחמד אבו עווג'ה מהמועצה האסלאמית של יפו. בסוף התפילה נשא ברכה השייח ראאד סלאח מהתנועה האסלאמית הצפונית.
באותו היום – היום הראשון לחג מתוך 4 ימים נהוג לשחות כבש ולקיים את המצווה החשובה (למי שעולה עולה לרגל למכה (החאג') של אכילת הכבש וארוחה משותפת. בכפר ג'לג'וליה באזור השרון משפחות רבות קיימו את המנהג. הפעיל החברתי מוחמד פריג' כותב כי "החג מסמל עבורי מעל לכל את ערך נתינה וההקרבה. החובה בחג היא לדאוג לעצמך, אך חשוב מכך גם למשפחתך ולעניים ונזקקים.
אולי דווקא בימים אלו, בהם אנו חוגגים את החג בצל האלימות הגואה בחברה הערבית, זו הזדמנות עבור כולנו לעצור ולחשוב שוב על ערך הערבות ההדדית, הדאגה לאחר ומשמעותה ביכולת לייצר כאן חברה חזקה ומשגשגת לכולם."



בחברה הערבית נהוג בימי החג לצאת בקדחת קניות, יש מי שטסים לחופשה מעבר לים ויש מי שמקיימים מפגשי החג עם המשפחות המורחבות, באזור הכנרת ואתרי נופש אחרים מתכוננים לפקקי ענק של חוגגים, ומקומות עבודה רבים מנסים למצוא מחליפים לעובדים שיצאו לחופשת החג.