על האש

חשבתם השנה לערוך מנגל? ובשר כבר משעמם אתכם, או שחלק מהאורחים שלכם בכלל צמחוניים. בני רבה בטיפים שיהפכו לכם את המנגל ביום העצמאות הזה להצלחה מסחררת.

 הרבה אנשים חוששים לעשות דגים על האש מכל מיני סיבות, למשל כי הדגים תמיד מתפרקים להם או שהעור נדבק. אפשר למנוע את הבעיות האלה בקלות, אם מקפידים להבעיר את המנגל כמו שצריך, ולא לקשקש את הדג כך שנוצרת שכבת ציפוי שמונעת הידבקות. דגים על המנגל יוצאים נהדר ואין שום סיבה לפחד להכין אותם.

גודל הדגים: אם אתם עושים דגים שלמים רצוי שיהיו מעל 200 גרם לפחות, והכי טוב 300-350, כי פחות מזה הדג מתייבש מהר.

מידת החום: לפני שאתם מניחים את הדג תדאגו שהגחלים יבערו היטב. אנשים נוטים להדליק את האש וישר לשים את הבשר או הדג – זה לא טוב. חכו שכל הגחלים בוערות ולוחשות, אבל תדאגו שלא תהיה אש של ממש. גובה הרשת חשוב גם הוא: אל תמלאו את המנגל כך שהגחלים יגיעו עד לקצה, השאירו רווח בין הגחלים לרשת.

 קשקשים כן : בקשו ממוכר הדגים שלא יקשקש את הדג. גם אם מכינים פילה, שהוא מומלץ מאד בגלל זמן ההכנה הקצר, השאירו צד אחד של העור עם הקשקשים. בזמן הצלייה הקשקשים הופכים למעין ציפוי: קליפה שמתחממת ושומרת על הדג מפני התייבשות ומפני הידבקות לרשת.

 תיבול: תבלו את הדג לפני הצלייה ולא אחריה, כך התיבול מתבשל יותר טוב. אני ממליץ על מלח וקצת שמן זית וזהו. אם עושים דג שלם אפשר למלא את הבטן שלו בעשבי תיבול כמו תימין או רוזמרין.

 זמן הכנה: הניחו את הדג על האש. דג שלם זקוק לרבע שעה בערך, ופילה רק לשש-שבע דקות. זכרו שהצד הראשון לוקח יותר זמן מהצד השני (וזה נכון גם לגבי סטייקים) – בשום אופן לא לעשות את הדג 'חצי חצי' מבחינת הזמן. במקרה של פילה: הניחו קודם את הצד עם העור כלפי הרשת, במשך ארבע חמש דקות ואז שתי דקות על הצד השני. דג שלם צריך להפוך פעם או פעמיים, לא יותר. ועצה קטנה למי שבכל זאת חושש מהתעסקות: יש רשתות מיוחדות שכולאות את הדג בתוכן, ואז אפשר פשוט להפוך את הדג בתוך הרשת.

 חג עצמאות שמח ממשפחת בני-הדייג ולתפארת מדינת ישראל!

תגובות

להשאיר תגובה