מצה שמורה וטעימה

פסח הוא חג המצות ואם כבר אז קבלו כמה מתכונים של “מצות אביב” שימתיקו ויעשירו לכם את שולחן החג

שברי מצות ושוקולד

רכיבים:

400 גר׳ שוקולד מריר

4 מצות שבורות לחתיכות קטנות

1 כוס אגוזי לוז קלויים ומקולפים

1 שקית של מיני מרשמלו

¼ כוס של שמן קנולה

 

אופן הכנה:

להמיס את השוקולד והשמן בקערה במיקרו. מדי פעם לעצור ולערבב כדי שהשוקולד לא יישרף.

אח״כ לשפוך את כל שאר המרכיבים לקערה ולערבב על לאיחוד מלא.

לשטח בתבנית מרובעת ולהניח במקרר עד שמתקשה לגמרי.

לשבור לחתיכות.

גרנולת מצות

רכיבים:

5 מצות שבורות לחתיכות קטנות

2 כפות סילאן+ 2 כפות סוכר חום

¼ כוס טחינה גולמית

¼ כוס שבבי קוקוס

½ כוס צימוקים מסוג סולטנה

½ כוס גפרורי שקדים

½ כוס אגוזי פקאן חתוכים לשניים

10תמרים מגולענים וחתוכים לקוביות

אופן הכנה:

מניחים בקערה את שברי המצות, הסוכר, הקוקוס, והאגוזים ושקדים.

מערבבים את הטחינה והסילאן ושופכים לתוך הקערה. מערבבים טוב עד שרואים שכל המרכיבים ספגו את התערובת סילאן.

משטחים על תבנית אפיה עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם ל-170 מעלות.

מדי פעם פותחים ומערבבים ואופים עד הזהבה.

לאחר שמוציאים מהתנור,  מקררים מעט ומוסיפים את הצימוקים והתמרים לתערובת גרנולה.

מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.

מגדל מצות שוקולד וגלידה

רכיבים:

3 מצות מצופות שוקולד

1 ליטר גלידה וניל

10 עוגיות יין

קצפת

סוכריות

סירופ שוקולד

אופן הכנה:

שוברים את העוגיות לחתיכות קטנות ומערבבים אותם לתוך הגלידת וניל. מחזירים להקפאה.

מניחים מצה מצופה, מניחים עליה גלידה ועוד מצה מצופה וחוזרים שוב על התהליך.

למעלה ניתן לשים עוד שכבה של גלידה וקצפת ולקשט בסוכריות וסירופ.

בלינצ׳ס מצות עם מילוי תפו״א ובצל מטוגן

רכיבים:

3 מצות

4 תפוחי אדמה בינוניים

2 בצלים

2 בייצים

מלח

פלפל שחור

שמן לטיגון

אופן הכנה:

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מבשלים אותם במים עד לריכוך מלא, מסננים, מועכים ומתבלים במלח ופלפל שחור.

חותכים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבצל לתפוחי האדמה ומערבבים.

מרטיבים את המצות ומניחים במגבת לכ-15 דקות. חותכים כל מצה באמצע (לצורת מלבן). מניחים מן המילוי ומגלגלים בזהירות כדי לא לשבור את המצה.

טובלים את המצה בביצים הטרופות ומטגנים בשמן.

צילום: גלי איתן

סטיילינג: עדי דוד.

 

תגובות

להשאיר תגובה