קפצנו לאור עקיבא לחגוג ‘נובי גוד’ כהלכתו. רקדנו עם ‘דד מרוז’ (סבא כפור), שתינו וודקה וטעמנו את סלט השובה שמורכב מהמון שכבות צבעוניות 

בשנים האחרונות ‘הנובי גוד’ הופך לחג שהוא יותר ויותר בקונצנזוס הישראלי לצד המימונה הסהרנה , המלידה ועוד חגים שהביאו איתם קהילות ישראל מהתפוצות.

הנובי גוד (שנה חדשה) נולד כחג אזרחי בברית המועצות הקומוניסטית והוא שואב אלמנטים מהכריסמס הנוצרי  במשפחה בה התארחתי שולחן החג מורכב הן ממאכלים רוסים קלאסים של החג כמו רגל קרושה,דג מלוח,סלט השובה רב השכבות (ובתרגום מילולי שמו “מעיל פרווה”) וגם מאכלים שיחודיים לשולחן החג האזרי (המשפחה יוצאת אזרבייג’ן) כמו גרמאוש (אושפלאו אזרי) ריבת זרול (מקרנית הדובדבן) עוגת פחלבה (אגוזים וסוכר טחון עם שכבות בצק) וגם צלי בשר. צלעות כבש ועוד.

צפו:

תגובות

להשאיר תגובה