השבוע בני הדייג מארח את הדוגמנית ומגישת הטלוויזיה טהוניה רובל שתורמת מתכון ומקבל אחד אחר בתמורה. תכירו את קציצות דגים ברוטב המפורסמות שלו…
מתכונים לקציצות דגים
מרכיבים:
דג מומלץ: 6 פילה דג ים טרי לבן נקי מעצמות ועור (מומלץ לברק)
כוסברה: צרור
2 בצלים קטנים
כף קימל
חצי כף כמון
חצי כף מרק עוף
קצת מלח
פירורי לחם
מכניסים הכל למטחנת בשר ( אפשר גם לקצוץ דק ביד)
רוטב:
4 עגבניות קצוצות
3 גמבות אדומות רצועות
1 פלפל חריף לפי הטעם רצועות
גזר אחד רצועות
שמים הכל בסיר עם מעט שמן תירס וכוס מים
לבשל על אש נמוכה עד שהגזר מתרכך
להוסיף את הקציצות
בצד: שתי כפות פפריקה מרוקאית. כף מלח וחצי כף כורכום. למלא את הכוס בשמן ולערבב.
שמים את הרוטב על הקציצות. שמים על התערובת צרור כוסברה.
לבשל כ 20 דקות על אש נמוכה, להוריד מהאש ו- בתיאבון
רשת המסעדות "בני הדייג" בבעלותו של איש העסקים בני רבה, קנתה ביושר את הפרסום והמוניטין שלה מאז פתח בני את המקום, בחלקו הדרומי של רציף ישן בנמל יפו, לפני כ-35 שנים ועד היום כאשר המסעדה פועלת בנמל תל-אביב האופנתי, טיילת ראשון-לציון, כפר-הים בחדרה, מרינה הרצלייה וטיילת נתניה (מלון איילנד) תוך שימת דגש לקו המנחה של הרשת ולמה שהישראלים אוהבים: שפע.