מרקו קמורלי וסיסי פגאני זוג איטלקי ממילאנו נדד שנים בעולם והדריך צוללנים במקומות אקזוטיים. לפני ארבע שנים הם החליטו שדי והלכו ללמוד הכנת גלידה ממומחי הגלידה של ארץ המגף. ואז פתחו גלידריה שנחלת בנימין שמשנה מהיסוד כל מה שחשבתם על גלידה איטלקית. ככה זה שמביאים פיסטוק מאיראן, אגוזים מתורכיה ושוקולד מטנזניה.במיוחדים – גלידת הדוכס לפי מתכון שהוכן לדוכס של פירנצה בתקופת הרנסס וגרניטה בטעם מוחיטו לפי המתכון המסורתי של סיציליה

אני מגדיר עצמי כחובב גלידה. אומנם לא מומחה אבל בהחלט יודע לזהות גלידה טובה. אז ביקור קצר בגלידה ארטה (אומנות הגלידה) שינה לי את כל מה שחשבתי על גלידה בכלל וגלידה איטלקית בפרט. אולי יש טובים כמותה ברחבי העיר אבל אני די בטוח שאין טובים ממנה. ובכן מה הסוד ? מתברר כמאמר הפתגם אלוהים נמצא בפרטים הקטנים : לימוד מעמיק של הכנת הגלידה מהטובים ביותר כלומר בתי ספר לגלידה באיטליה. שימוש בחומרים טבעיים ואיכותיים שמיובאים מארצות המוצא שלהם (אגוזים מתורכיה, פיסטוק מאיראן, שקדים מקליפורניה, שוקולד מטנזניה ומתכון לעוגת טרמיסו מאימא). אבל כמו בכל הדברים הטובים זה לא רק מסתכם בסך כל המוצרים טובים ככל שיהיו צריך גם שתהיה תשוקה לדבר. לאחר שנים של נדודים כמדריכי צלילה במקומות אקזוטיים בעולם מחליט הזוג הרומנטי מרקו קמורלי וסיסי פגאני שלה משפחה בישראל לקבוע את מקומם בעיר תל אביב ולפתוח גלידריה עם טעמים שיזכירו להם את הבית שעזבו לפני שנים במילאנו "לפני ארבע שנים" מספרת פגאני "כשהיינו מדריכי צלילה באינדונזיה חבר איטלקי פתח חנות גלידה לידנו ואהבנו את הרעיון" לאחר שנחשפו למרקם שלם של טעמים החליטו לשנות את הקריירה שלהם.חזרו לאיטליה ולמדו לייצר gelato איטלקי אמיתית בטוסקנה, באקדמיה של גלידה טבעית – מה שמאפשר להם  לבנות את המתכון ולמצוא את האיזון המדוייק בין החומרים.בנוסף למדו בסיציליה לעשות גם גרניטה מסורתית, במרקם שלג מוצר מצנן בין סורבה ושתיה "למדנו את מלאכת עשיית הגלידה אך למדנו שזוהי גם אומנות. המשפחה שלי עלתה לארץ לפני עשור ולנו היה חשוב להיות בקרבתם"

פגאני חושב לציין שהיא רוצה ללמד את הישראלים את תרבות הגלידה האיטלקית "בהרבה מקומות" היא מספרת "נהוג להכין את הגלידות מ'בסיסים' שקיימים ורק מערבבים בניהם ולנו חשוב ליצור גלידה מחומרים פשוטים ולא תעשייתיים". מרקו וסיסי תופסים את העשייה שלהם כאמנות לשמה ובחרות למקם את הגלידרייה ברחוב נחלת בניימין בצמידות לחנות אמנות וגם הלוגו שלהם משלב את הציור המפורסם של ליאונרדו דה וינצי – האדם החושב שצוייר ע"י מרקו בעצמו בצבעים שמכילים גם קקאו אמיתי . הזוג האיטלקי שנראה כאילו יצא מסרט של רוברטו בניני הלך ללמוד בסיציליה הכנת גרניטה (וזה לא ברד) מסורתית בטעמים של מוחיטו (טעים טעים), לימונענע, שקדים וקמפרי. כמו בכל חנות שמכבדת עצמה בעיר דאגו לטבעונים הם יכולו להינות מטעמי תאנים עם ורדים, אפרסק עם לבנדר. בטעמים הרגילים יחכו לכם דברים מוכרים כמו שקולד מריר ובננה וגם הפתעה: לחם חמאה שמורכב מחלב, שמנת קצת חמאה ובגט צרפתי קלוי (מעולה). עוד טעם מעניין זהו עוגת הדוכס – טעם שמיוחס לשף בונטלני שחי בתקופת הרנסס שהכין את הגלידה הזאת בצבע זהב עם תכשיטים לדוכס של פרינצה. בגרסה שלנו זה עם קרם מסקרפונה עם קצת חלמון ושקדים מקורמלים.

בגלידרייה מוצגת כל חודש תערוכה של אמן ישראלי שונה (צייר/צלם) ופעם בשנה בחודש אפריל חודש יום ההולדת של הגלידרייה מוצגת תערוכה של "אמנים יוצרים בArte" שמציגה עבודות שנעשות במקום ע"י אנשים שונים שמציירים להנאתם וממשיכים ציורים שציורו קודמיהם.בנוסף בכל יום חמישי בין השעות 20:00-22:00 מתקיים במקום מופע ג'אז עם הרכבים שונים מה שמאפשר גם למוסיקה לקחת חלק בחוויה האומנותית של המקום.

 

תגובות

להשאיר תגובה