שבועות – סוויט דולי

חג שבועות הוא החג הכי טעים שיש. המון מאכלי פסטה, עוגות גבינה בכל הטעמים, פינוקי גבינה והמון מתכונים מופלאים.  חג השבועות מסמל עבור כולנו את חג מאכלי החלב, חג המים, הילדים הולכים לגן עם סלים מעוטרים בפירות וירקות ומגיל אפס אנחנו שרים "סלינו על כתפינו". 

חג השבועות גם מתקשר לסיפור רות המואביה, רות שבעצם הייתה הסבתא-רבא של דוד המלך שהתגיירה. וכמובן חג "מתן תורה", החג שבו ניתנה התורה לישראל. האמונה הרווחת היא שאחרי קבלת תורה בני ישראל קבלו את כל החוקים והדינים של התורה, ולא יכלו להכשיר את כלי האוכל שלהם. הם אכלו מאכלי חלב שקל להכין אותם והכלים ולא מחייבים שימוש בכלים מיוחדים.

אספנו בשבילכם מבחר טיפים שווים לארוחת שבועות כדי שהאורחים שלכם לא ירצו לעזוב את השולחן.

צילום: דורית מנו-טל אור

סידורי ישיבה מאד יתאימו לארוחה רבת משתתפים כך תוכלו לארגן את מקומות הישיבה מראש.
תכינו מראש רשימה של תפריט האירוע, רשימת קניות, היערכות לאירוע מבחינת בישול ואפיית המאכלים. תכינו רשימה מדויקת של המנות כולל סדר הגשתם וכלי ההגשה שמתאימים להם.

ערכו את השולחן מראש – כלים נאים מרחיבים דעתו של אדם והאורחים שלכם יהנו משולחן שהוא ערוך יפה. הכינו את השולחן מראש, ואין צורך להשקיע מאות שקלים, עציץ פרחים, מפיות נאות והשולחן שלכם יפיק קריאות התפעלות עוד לפני שהאוכל יוגש.

צילום: דורית מנו-טל אור

חג השבועות הוא חג השפע, השולחן שלכם יהיה מלא באוכל ולכן אנחנו ממליצים על הגשת בופה כדי שכל אחד יבחר מה שהוא אוהב לקחת ובכמות שהוא מעדיף. תבחרו מספר סלטים בצבעים שונים שישתלבו בשולחן האירוח.

צילום: דורית מנו-טל אור

את המאפים תכינו מראש, כדי שלא תהיו עייפים ומותשים בערב החג, עדיף להכין מראש מאכלים מותאמים, כגון פשטידות, שניתן להקפיא ובערב החג להיערך לפני הגעת האורחים ולחמם.

צילום: דורית מנו-טל אור

תכננו את ארוחת החג –  תתחשבו בילדים, תכינו להם מנות שהם אוהבים, תתחשבו בטבעונים שבמשפחה, כמובן סלטים עם המון ירקות ופירות כמובן. הדובדבנים, הענבים נמצאים כרגע בשיא עונתם וזו הזדמנות מצויינת לשלב בשולחן פירות וגם בקינוחים כמובן.

צילום: דורית מנו-טל אור

תשלבו בשולחן החג מתכונים מסוגים שונים, פשטידות, סלטים, מגשי פירות עם גבינות. אם אתם מגישים גבינות תוכלו לשלב אותם עם סוגי לחמים שונים, או קרקרים שאפשר להכין בבית.

צילום: דורית מנו-טל אור

אל תשכחו את היין! השילוב של היין עם הגבינות יעשה לאורחים שלכם חגיגה בפה ושלבו יין לבן וגם יין אדום. בחרו כוסות יין מתאימות לכל צבע יין והדגישו בפני האורחים שאת היין יש להחזיק רק ברגל הכוס, על מנת לא לחמם את היין. פתחו את היין לפני הארוחה על מנת ש"ינשום" ויוגש לאורחים במיטבו.

את העוגות והקינוחים הגישו בסוף הארוחה בהצגת מתוקים בפני עצמה. לאחר שהארוחה הסתיימה, תנו לאורחים לנוח מעט ואתם תכינו את שולחן המתוקים.

 תפזרו על השולחן עוגות, עוגיות, קינוחי כוסות ופירות העונה ותזמינו את האורחים להתכבד בחגיגת המתוקים.

צילום: דורית מנו-טל אור

 

עוד מתכונים טעימים תוכלו למצוא באתר האוכל של סוויט דולי.

תגובות

להשאיר תגובה