לקראת יום המוחיטו הבינלאומי שיצוין בחודש הבא: הכל על הקוקטייל האהוב, למה הוא כל כך פופולרי בארץ ובעולם ומה הקשר שלו לסופר ארנסט המינגווי. ויש גם מתכון

בחודש הבא, ב-11 ביולי, יצוין יום המוחיטו הבינלאומי. מוחיטו הוא קוקטייל מרענן המכיל בגרסה הקלאסית שלו רום, חתיכות לימון, סוכר, נענע וסודה.המוחיטו נחשב כיום לאחד הקוקטיילים הפופולריים ביותר בעולם, אולם מקור מוצאו נותר בגדר תעלומה מסוימת. ההשערה הרווחת היא שהמוחיטו הוא גלגול למשקה בשם "Draque" שאותו נהגו לשתות פיראטים באזור האיים הקאריבייםאשר הורכב מאלכוהול, ליים, מים ומנטה. לאורך ההיסטוריה נעזרו במשקה על מנת להתמודד עם מגפת הכולרה, ורק לאחר שינוי הרכיב האלכוהולי במשקה לרום הוא זכה לשם המוכר לנו היום – מוחיטו.

המשקה נחשב לאהוד ביותר בישראל. הקוקטייל מוגש קר יותר בהשוואה לקוקטיילים רבים אחרים ולכן מתאים במיוחד לאקלים הישראלי החם,וסיבות נוספות הן המתיקות והרעננות הבולטות של המשקה שקולע לחך הישראלי.

מוחיטו היה אחד המשקאות האהובים על הסופר האגדי ארנסט המינגווישגר בקובה כמה שנים, שם התאהב במשקה. הסופר אפילו כתב על הקוקטייל החביב עליו ותיאר כיצד שתה אותו בבר הקבוע שלו בהוואנה, בירת קובה – בר שקיים עד היום ומוקיר את זכרו של המינגווי.

בבקרדי, מותג הרום המוביל בעולם, החליטו להשיק לקראת הקיץ קוקטייל מוחיטו מבוקבק, כזה שיאפשר לאנשים שלא יודעים להכין קוקטיילים או כאלה שיודעים אך מעדיפים להתפנק עם גרסה מוכנה מראש – ליהנות ממוחיטו טעים ומרענן בכל הזדמנות.

מתכון הבקרדימוחיטו כולל בראש ובראשונה את הרום המשובח של בקרדי, Bacardi Carta Blanca, שעודן על ידי סינון דרך פחם פעיל והוספת תמצית ליים, מנטה וסוכר. למשקה המתקבל מראה ירקרק וארומה מרעננת של מנטה צוננת עם טעם מתקתק של ליים, והקוקטייל מוכן לשתייה כמו שהוא, רק למזוג לכוס עם קרח כתוש. אם רוצים להשקיע ניתן להוסיף קישוט נענע טרייה ופלחי לימון. הקוקטייל נמכר בבקבוק של 700 מ"ל שיספיק לעד עשר כוסות וניתן להשיגו בחנויות האלכוהול הנבחרות וברשתות השיווקבעלותשל כ-75 שקלים (המחיר משתנה מקמעונאי אחד לשני).

אליעד זמיר, מיקסולוג ומנהל הדרכות בחברת אקרמן, מציע מתכון למוחיטוקלאסי למי שדווקא כן רוצה לנסות להכין הקוקטייל לבד בבית. המרכיבים הדרושים לכך: 120 מ"ל בקרדי קרטה בלנקה, ארבעה פלחי ליים, שתי כפיות סוכר לבן, 12 עלי נענע, 60 מ"ל מי סודה, צרור נענע לקישוט. אופן ההכנה: מכניסים לכוס גבוהה את פלחי הליים והסוכר ומועכים להפקת מיצים. מוסיפים את עלי הנענע ומועכים קלות בלבד פעם נוספת. מוסיפים את הבקרדי קרטה בלנקהואת הקרח ומערבבים. לבסוף מוזגים את הסודה, מוסיפים קרח כתוש ומקשטים בצרור עלי הנענע.

 

תגובות

להשאיר תגובה