מודה. כשנשלחתי לסקר מסעדה את TAYA מסעדת שף אסייתית בקדימה הופתעתי. אסייתי? בקדימה? אבל אני אוהב מסעדות אסייתיות והערך העיתונאי הוא נר לרגלי ולכן הסכמתי למשימה.
זוגתי ואני הגענו למסעדה באיחור אבל למרות זאת התקבלנו בחיוכים והובלנו אחר כבוד לשולחננו. התפריט הונח ואז החל כאב הראש הראשון – מה לבחור כמנה ראשונה? כל כך הרבה דברים מעניינים ומיוחדים שלא רואים בכל מקום בהחלט פתחו לנו את התיאבון.
זוגתי ואני הלכנו על באנבורגר, בורגר בקר עם איולי, חמוצים וכוסברה בלחמניות באן ורול סלמון טריאקי חם עם סלמון, מלפפון, אספרגוס, עירית עם רוטב טריאקי מעל. הבאנבורגר היה אחת המנות היותר טובות שאכלנו. הוא היה פשוט מצויין, עשוי היטב סופג את הנוזלים ומשאיר טעם של עוד. הרול סלמון טריאקי היה רגיל למדי ויתאים לחובבי הז'אנר המטוגן.
כשסיימנו עם המנה הראשונה החל כאב הראש השני, מה מזמינים לעיקרית? גם כאן באה לידי ביטוי המשמעות של מסעדת שף אסייתית . מגוון השימושים בתבלינים, בירקות ובתבלינים סיחרר אותנו. בהחלט היה קשה לבחור אבל הצלחנו.
זוגתי הלכה על בו לוק לאק. מנה של קוביות פילה, במשרה סויה ג'ינג'ר בצל, בצל ירוק, במטבל ויטנאמי. הבשר היה עשוי בקפידה והאורז בדיוק ברכות הנכונה. הרוטב היה מצויין גם הוא והשתלב היטב עם המנה. אני כשלעצמי הזמנתי פאד לי, אטריות אורז רחבות עם תבשיל בקר וטלה בתערובת חמשת התבלינים הסינית, נענע בצל ירוק כוסברה, ליים טבעות בצל מטוגן ושבבי שום קלוי. מסתבר שחמשת התבלינים הסיניים כוללים קינמון ואניס שהשתלבו מצויין עם החריפות של המנה ואף תבלין לא השתלט על השני. מנה מאוזנת וטעימה מאוד.
לסיכום? רק אומר שזוגתי ואני החלטנו לחזור ל – TAYA בהקדם האפשרי ולנסות מנות אחרות.