בכל יום שישי נעלה מתכון קל, מהיר ופשוט להכנה שישאיר את האורחים שלכם בהלם.יוסי רבה הינו מסעדן ובנו של בני-הדייג, המנהל כיום את סניפי רשת המסעדות המונה כ-5 סניפים ברחבי הארץ.ובעל וותק של 20 שנה בתחום המסעדנות.

 

דג לברק שלם בתנור מוגש עם סלט ארטישוק.

 

 

משך הכנת המנה כ-שעה ורבע דק'

דרגת קושי בינונית

 

1 דג לברק שלם (נקי מקשקשים וחלקי פנים) לסועד 1.

 

לרוטב:

1 לימון חתוך לקוביות

½ פלפל אדום חתוך לקוביות

½ פלפל צהוב חתוך לקוביות

½ כוס מיץ לימון טרי

½ כוס שמן זית

1 ענף תימין

1 ענף רוזמרין

1/2 כפית מלח גרוס

1/3 כפית פלפל שחור גרוס

 50 מ"ל יין לבן יבש

1/2 כוס מים

2־3 שיני שום כתושות

 

לסלט ארטישוק:

 

3 לבבות ארטישוק טרי מבושל במים ולימון (ראה פירוט)

1 תפוח אדמה בינוני מבושל

שמן זית

מלח, פלפל

+כלי בישול מומלץ

תבנית פיירקס בינונית או טיפה גדולה מגודל הדג

אופן ההכנה:

אופן בישול לבבות ארטישוק טריים:

חלוטים ברבעים: אפשר להשתמש בארטישוקים כשהם טריים, אחרי שמנקים ומבשלים אותם בסיר עם מים, מיץ לימון, שמן זית, מלח ושיני שום שלמות (שמים ארטישוק בסיר עם מים קרים, מביאים אותם לרתיחה, ואז מעבירים לאש נמוכה. לאחר מכן בודקים עם מזלג שהארטישוק רך. אז הוא מוכן).

 

אופן הכנת המנה:

 

מכניסים את הדג לתנור ל30 דק בחום בינוני (180 מעלות) עם מעט מים בתבנית(חצי כוס) מוציאים. מערבבים את כל החומרים לרוטב ושופכים על הדג. מכניסים לתנור לעוד עשר דקות כאשר התבנית מכוסה בנייר כסף.

לאחר 10 דק' מוציאים את הנייר כסף ומכניסים בחזרה לתנור לעוד 5 דק'.

 קוצצים את הארטישוק לרבעים ואת תפוחי האדמה מקלפים וחותכים לקוביות. מערבבים עם שמן זית, מלח ופלפל בהתאם לטעם. מגישים את הדג בשלמותו עם סלט הארטישוק בצד.

 

תגובות

להשאיר תגובה