ישראל מדורגת במקום הרביעי בעולם בצריכת בשר עם 86.1 ק"ג בשר לנפש, מקום טוב ומבטיח אחרי ארגנטינה, ״ארץ אפשרויות הבשר הבלתי מוגבלות״. כן. אנחנו עם בשרי, ובכדי להבין את אהבתנו לבשרים די לצאת לטיול קצר בפארקים ביום העצמאות.

למרות זאת, עם כל הכבוד לתוצרתו המפוארת של ה״נפנפן״ הישראלי הממוצע, יש בשר ויש בשר.

יצאנו בערב יום חמישי נעים למסעדת  Arais (עראיס) הממוקמת במתחם  המסעדות של שרונה, מסעדה אשר חרטה על דגלה (כלומר, העידה על עצמה באתר האינטרנט) את הפתגם ״ מסעדת בשר לאנשים רעבים״. אמת ויציב. לדעתנו אף היו צריכים להוסיף: ״…שמבינים בבשר ורוצים ליהנות״.

למנות הראשונות  הזמנו קרפציו שייטל ונקניקיית צ׳וריסו שתי המנות היו טעימות מאוד. הבשרים עצמם, התיבול ושאר המרכיבים כבר העידו על ראשיתה של החוויה הנהדרת שאנחנו הולכים לחוות בהמשך.

034971_f73834f01277493fa5c3bc50e1d4bc7b

למנות עיקריות הזמנו נתח אנטריקוט ונתח פילה בקר. הבשרים היו עשויים בדיוק במידה, הניחוחות היו מצוינים והטעם מעולה. אפילו התוספות, תפוחי האדמה וסלט העלים, לא היו מיותרים ונתנו ״קונטרה״ נהדרת במרקם, בניחוח ובטעם והעצימו את החוויה העיקרית שלשמה התכנסנו (שהיא הבשר, כן?).

%d7%a2%d7%a8%d7%90%d7%99%d7%a1-%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%aa-%d7%91%d7%a9%d7%a8-%d7%a9%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%9e%d7%a8%d7%a7%d7%98-%d7%aa%d7%9c-%d7%90%d7%91%d7%99%d7%91-%d7%a2%d7%a8%d7%90%d7%99

בתור קרניבור מושבע אני יודע ומבין שהליך הכנה וצלייה של נתח בשר בצורה טובה אין זו פעולה פשוטה וקלה כפי שהיא נשמעת. כל נגיעה, כל צריבה נוספת, כל תיבול וכל דקה מיותרת על האש עלולים להפוך את הבשר לסוליה או לנתח סביר וממוצע (החוויה המבאסת הזו שאנחנו חווים לעיתים קרובות מדי באולמות אירועים).

כאן ב-Arais הצליחו להגיע לנוסחה המנצח ולשכלל את הכנת הבשר לדרגת אומנות (ובכלל אנחנו שאלנו, כדרך אגב, איך עדיין אין לנו תחרויות שכאלה בארץ?- אם היו אין ספק שהשף היה מקבל חגורה שחורה/ רב אמן) ויסלחו לי הצמחונים והטבעונים למינהם- אבל כל ביס גרם לי אושר.

אנקדוטה קטנה שאהבנו: בכדי שנתחי הבשר המשובחים לא יתקררו באוויר הקריר של שרונה, הוגשו יחד עם המנות מטילי ברזל לוהטים, כך שכל חתיכה שרצינו לחמם או לצלות טיפה יותר קיבלה צריבה קלה טרם החליקה בגרון.

לקינוח הזמנו את ״הנמסיס״, עוגת שוקולד-שחיתות. האמת? לא נפלנו מהכיסא. קינוח טעים, מתוק, לא מיוחד מדיי ונטול כל טוויסט. עם זאת אפשר לומר שהוא הצליח למלא את תפקידו בצורה מספקת והיה ה״טיפה מתוק בפה״ שמחפשים אחרי ארוחה דשנה.

האם נחזור לפה? אין ספק. השירות היה אדיב ומקצועי, המחירים של המנות מדורגים בינוני-גבוה ויקרים יותר ממה שציפינו (גם לנוכח מה שפורסם באתר האינטרנט, שחבל שאינו מעודכן), האווירה הייתה נהדרת והאוכל…קשה לי לדמיין אותו בלי ריר בצד של הפה. אז כן. נחזור לפה. מגיע להם, ויותר מכך, זה מגיע גם לנו.

8.5 במדד אור.

business24806_844438

תגובות

להשאיר תגובה