בשעת ערב מוקדמת הגענו אני ואיציק, הידיד-פרטנר שלי לענייני קולינריה, אל מסעדת אוברג'ין, היכל הגורמה של מלון דויד אינטרקונטיננטל ת"א, בניהולו של השף אלון הירטנשטיין. אמנם מדובר במסעדת לובי ואינטימיות ואווירה הם לא חלק מסממניה הבולטים, אבל הטעמים והניחוחות שהוגשו לצד יין משגע, שנלגם אל מול הנוף התל אביבי, עשו את החוויה לנהדרת.
כחובבת בריאות הייתי המאושרת באדם, נוכח התפריט החדש שהושק תחת הז'אנר Health & Harmony  המבוסס על מנות שנרקחו מחומרי גלם טבעיים בשילוב סופרפודס, ללא חומרים משמרים וללא רכיבים מעובדים.
אם זה היה תלוי בי או אם איציק היה קצת יותר זורם,  היינו מגיעים שעה לפני הארוחה כדי להשתתף בשיעור הטאי צ'י שמעביר שף המלון, אלפרד יבניסק, לאיזון הגוף לפני הארוחה (ללא תשלום נוסף!). אך מכיוון שנתקלתי בסירוב נחרץ, הגענו הישר אל השולחן שנשמר עבורנו ופתחנו את הערב עם לחמים טריים ומטבלים שנרקחו במקום (שמן זית ובלסמי, ממרח גבינת סויה עם עשבי תיבול וממרח על בסיס תפוחי אדמה שהזכיר חמאה במרקם ובטעם אך היה חף ממוצרי חלב.

לראשונות הוגש לנו בסלט קינואה בכוס מרטיני מלא בכל טוב הטבע: חמוציות, כוסברה, פטרוזיליה, בצל סגול, פלפל שטה יבש ופירות העונה (35 ₪). הייתה זו מנה קרה, קלילה ונהדרת לתחילתה של הארוחה. ראשונה נהדרת נוספת הייתה פרוסות בייבי סלק דקיקות בשמן זית ובלסמי מצומצם, בליווי קרוטוני פולנטה, מלח ים אטלנטי ונגיעות גבינת פטה שקדים טבעונית! שטעמה היה זהה לפטה המסורתית (42 ₪) וערכיה התזונתיים טובים פי כמה מזו שמקורה מן החי.
בהמשך הגיעה מנת דג נא – קוביות סלמון במרינדת סויה וג'ינג'ר כבוש, אבוקדו, צנוניות וקרם מלפפונים (60 ₪). מנה נפלאה בזכות טריות חומרי הגלם, תיבול מדויק ושילוב נהדר של מרקמים וטעמים.

%d7%a7%d7%95%d7%91%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%99%d7%91%d7%99-%d7%a1%d7%9c%d7%a7-%d7%9e%d7%aa%d7%95%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%a9%d7%9e%d7%9f-%d7%96%d7%99%d7%aa-%d7%95%d7%a8%d7%95%d7%98

בהמלצת השף, חלקנו שתי עיקריות, האחת – צלע עגל חלב (מגידול חופשי ברמת הגולן), צלויה על הגריל ברוטב יין קברנה סובניון גמלא, בתוספת לביבות תפוחי אדמה וירקות מוקפצים בשמן זית (185 ₪). הזמנת המנה גבתה ממני מספר דקות של היסוס והתלבטות, אך מכיוון שלא אכלתי בשר בקר מזה מספר חודשים ונוכח העובדה שמקור הבשר האיכותי היה ידוע לי, הסכמתי לחרוג ממנהגי בשם האיזון וההנאה. ואכן, הייתה זו המנה הטובה ביותר שטעמנו באותו הערב. מידת עשיית הבשר הייתה מושלמת, הטעם מענג והשילוב עם הירקות היה נכון ומדויק.
עיקרית נוספת נהדרת הייתה פילה מוסר ים מאודה, שהוגש עם טחינה, לימון כבוש, על מצע בטטה ועלים ירוקים (130 ₪.)

חתמנו את הארוחה בשני קינוחים האחד בז'אנר השוקולדי והשני טארט תפוחים שהיה לפינאלה נהדרת לצד החליטה שלגמנו )אני הסתפקתי בביס אחד בלבד מכל קינוח, בכל זאת סוכר!!).

בדרך חזרה לאוטו חשבתי על כל אותם טעמים נהדרים אותם פגש החך שלי הערב ואחר כך חשבתי על כל הטעמים הבריאים השגרתיים האהובים עליי כל כך (ירקות מאודים, אורז מלא וסלט ירוק), אותם אשוב ואפגוש מחר, מחרתיים וגם ביום שאחרי, עד שתגיע (שוב) מסעדת שף איכותית ומפנקת, כי איזון הוא שם המשחק וזה המשחק האהוב עליי מזה שנתיים .

%d7%a7%d7%a8%d7%9e%d7%95-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%a7%d7%a8%d7%9d-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%91%d7%95%d7%a8%d7%9c%d7%94-%d7%a7%d7%a8%d7%9e%d7%9c-%d7%a1%d7%91%d7%9c

 

לעוד עדכוני בריאות, תזונה ולייף סטייל כנסו לבלוג של נייצ'ר טלי naturetali.com

2 הערות

להשאיר תגובה