"אצל הדוד סם" הוא לא רק מסעדת בשרים, אלא חוויה שלמה בסגנון טקסס. זהו מתחם בילוי פסטורלי שנפתח בשנת 2023 על ידי אביחי וקנין וממוקם בחווה, שבו חגיגת הבשרים המעושנים היא הלב הפועם של המקום. אביחי התאהב במסעותיו בארה"ב בתרבות החוואים, הקאובוי הטקסני ובחיבור לחומר גלם מצויין, לבשר שמטופל כראוי ועשוי במידה טובה. הוא רצה להביא לישראל את חוויית הברביקיו הטקסני האותנטי, עם דגשים על שימוש בחומרי גלם איכותיים, תיבול מסורתי ועישון איטי בעץ. הרעיון היה ליצור מקום שישלב בין אוכל ברמה גבוהה, לבין חוויית בילוי באווירה פתוחה, חמה ומשוחררת. המסעדה פועלת בעיקר בערבים ובסופי שבוע.
חוויה קולינרית שמביאה את טקסס לישראל ומציעה בילוי לכל המשפחה, לחברים, לאירועי חברה ואירועים משפחתיים
בכניסה לחווה, ניצבות מעשנות ענק, שבהן עוברים נתחי בשר איכותיים תהליך עישון ארוך ומדויק שנמשך שעות ארוכות, בשיטה טקסנית מסורתית. התוצאה היא בשרים רכים ונימוחים, עשירים בטעם, שנמסים בפה. האווירה במקום משלימה את החוויה – שולחנות עץ ארוכים במרחב פתוח, מוזיקה טובה עם להקה חיה בכל חמישי ואווירה טקסנית.
המסעדה
תפריט "אצל הדוד סם" מורכב מנתחי בשר על פי בחירה, אותם שוקלים ומתמחרים על פי משקל פלוס תוספות ללא עלות: נתחי בקר מובחרים: סטייקים, בריסקט, אסאדו, ספריבס, פיקנייה; מנות עוף מעושן; צלעות בסגנון דרום אמריקאי; נקניקיות צ'וריסוס ויש גם מנה צמחונית; מנות צד אמריקאיות קלאסיות – תפוח אדמה אפוי, תירס מתוק, ירקות מוחמצים, רוטב צ'ימיצ'ורי לצד מגוון בירות ישראליות, לצד אמריקאיות.
טווחי המחירים נעים בין 25-75 ₪ ל100 גרם בשר מעושן (תלוי בחלק), כשהמחיר הסופי הוא נגזרת של סוג וכמות הבשר שתבחרו.
מה שמייחד את המקום ומושך אליו מאות אנשים, זה האופי המשפחתי שלו. "אצל הדוד סם" מציע יותר מסתם ארוחה, הוא מציע חווית חוויה טקסנית, כולל פינת חי של בעלי כנף : תרנגולות, אפרוחים, תוכים. המיקום בחווה מוסיף המון קסם. המבקרים, במיוחד משפחות עם ילדים, יכולים ליהנות ממרחבים פתוחים ומפינות ישיבה נעימות. זה הופך את היציאה לא רק לחגיגה קולינרית, אלא גם לבילוי חקלאי שמתאים לכולם.
"תרבות הבשר המעושן היא הרבה יותר מסתם אוכל," אומר אביחי וקנין מייסד "אצל הדוד סם". "זו דרך חיים. בטקסס, הכל מתחיל ונגמר סביב המעשנה – זו נקודת מפגש, מקום שבו משפחות וחברים מתאחדים, ונהנים מבשר טוב ואיכותי שהוכן באהבה ובסבלנות. מה שאנחנו עושים כאן במושב בצרה, זה להביא את הלב של טקסס לישראל. לא רק את הנתחים המעולים שעברו עישון ארוך, אלא גם את האווירה – הקהילתיות, החום, והשמחה שבשיתוף. כשטעמתי את הבריסקט המעושן בפעם הראשונה, הבנתי שזה לא רק בשר. זו אמנות, זו מסורת, וזה סיפור שלם שמוגש על הצלחת."
"אצל הדוד סם" פועל לרוב בימי חמישי ושבת, ומציע חוויה קבועה של אירוח "הכל כלול", שאף אחד לא יישאר רעב.
"אצל הדוד סם" בווייז, בצרה
טלפון להזמנת מקומות לקבוצות מעל 8 אנשים: 054-9191020
שעות פעילות ימי חמישי 18:00-23:00 , ימי שבת 10:00-21:00 (יש להתעדכן דרך האינסטגרם או טלפונית בימי ושעות פעילות סביב חגים)
שעות פעילות בחג סוכות:
8.10 יום ד׳ 10:00-18:00 ; 9.10 יום ה׳ 10:00-22:00 ; 11.10 שבת 10:00-21:00; 14.10 יום ג׳ 10:00-18:00; 16.10 יום ה' 18:00-23:00, 18.10 שבת 10:00-21:00
פייסבוק, אינסטגרם, טיקטוק, הזמנות דרך וולט