בבית הספר היסודי למד איתי ילד בשם דותן. אני לא זוכרת אותו כי הוא היה ״מלך השכבה״ ולא בגלל שהיינו חברים טובים, למעשה דותן ואני בקושי החלפנו מילה. אני לא זוכרת אותו כי היינו שכנים או כי הייתה לי הידלקות נעורים עליו. אני זוכרת אותו מהסיבה הפשוטה שהוא תמיד היה מביא לבית הספר סנדביץ׳ עם גבינה צהובה וקטשופ.
רק בבגרותי השכלתי להבין כמה הילד גאון, כבר בשנות ה-80 הוא צרך, ועוד על בסיס יומי, את מה שיקרא בעתיד ״טוסט צהובה קלאסי״.
בזמנו צחקנו על השילוב המוזר, אבל מי אני שאדבר, אני הייתי מביאה סנדביץ׳ עם ממרח שוקולד (השחר) ו… תחזיקו חזק, קוטג׳.
לא יודעת למה נזכרתי בזה השבוע אבל זה גרם לי לחשוב על העניין הזה של שילובי טעמים.
קרה לי לא פעם שאילתרתי מתכונים. האילתורים מגיעים כשאני רעבה או בא לי משו מתוק, אז אני פותחת את המקרר (וסוגרת ופותחת לפחות שלוש פעמים) ואת הארונות ומתחילה לחשוב מה אפשר לקמבן עם מה שיש. האופציה השנייה היא בזמן קניות בסופר (להלן הסיבה למה אפחד לא אוהב ללכת איתי לקניות), אני נעמדת מול המדפים ופשוט מדמיינת מנות בראש. אלו רגעים ממש כמו בסרטים שכל החלקים מסתדרים לפאזל אחד.
אני חושבת שהבנה והתודעה של: ״מה טעים לי״ הן הבסיס (הבסיסי ביותר) לעבודה במטבח.
כשחשבתי מה להכין השבוע חשבתי על טעמים ומרקמים, אז החלטתי שבא לי עוגת גבינה עם טופ מעניין, התלבטתי בין תותים לשוקולד ואז הגעתי לסופר וראיתי את המעדן ״תות שובב״ ואז הפאזל הושלם.
כמו שהבנתם, המנצחים הם התותים שבניגוד לשוקולד הם עונתיים אז שווה שנקדיש להם לפחות מתכון אחד.
עוגת גבינה ותותים- מדובר בעוגה קרה שנייצב בעזרת ג׳לטין. מי שהתייאש כבר עכשיו, ממליצה להמתין זה לא מסובך כמו שזה נשמע.
מה אנחנו צריכים?
לתחתית:
200 גרם פתי בר מפוררים (השיטה הכי פשוטה וגם הכי משחררת עצבים – להכניס לתוך שקית ולמעוך עם פטיש שניצלים)
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום
בתכלס, אפשר גם להשתמש בכל עוגייה אהובה אחרת (במידה ומשתמשים בעוגייה עדיף לוותר על הסוכר) אני השתמשתי בעוגיות שוקולד צ׳יפס שהכנתי ערב לפני וערבבתי עם 3 כפות ריבת תותים ששימשה על תקן ״דבק״ (מי שרוצה את המתכון מוזמן לפנות אלי בשמחה).
לתערובת הגבינה:
מיכל שמנת מתוקה
שקית אחת של פודינג וניל
750 גר׳ גבינה לבנה (אני השתמשתי ב 5%)
מעדן ״תות שובב״ או כל מעדן תות אחר
שקית ג׳לטין (זה יוצא 14 גר׳)
70 גרם מים קרים (יוצא בערך חצי כוס אבל ממליצה בחום לשקול)
לג׳לי תותים:
סלסלת תותים טריים (יוצא בערך 300-400 גר׳)
שקית סוכר וניל
כוס מים
איך מכינים:
דבר ראשון לפני הכל מתחילים בהכנת הג׳לטין. שופכים לקערה את אבקת הג׳לטין ויוצקים את המים, מניחים עד לספיחה מלאה.
עוברים לתחתית:
בקערה מערבבים את כל החומרים, מעבירים לתבנית עגולה (24) ומשטחים בעזרת כף או הכי כיף עם הידיים, מעבירים למקרר.
תערובת הגבינה:
במיקסר מקציפים את השמנת עד שמתייצבת, מוסיפים את הפודינג עד לקבלת קצפת עמידה. מוסיפים את הגבינה ואת מעדן התות ומקציפים לתערובת אחידה.
עוברים לג׳לי תות:
בסיר קטן ממיסים את הסוכר וניל. את התותים השטופים מרסקים בעזרת מעבד מזון או מוט בלנדר. לאחר מכן מאחדים עם מי הסוכר.
לאחר שסיימנו את שני השלבים האחרונים נכניס את הג׳לטין למיקרו ונחמם אותו בפולסים, כל פעם 10שנ׳ עד להמסתו לנוזל חלק.
ראשית יוצקים 5 כפות לג׳לי התותים ומערבבים. את יתרת הג׳לטין יוצקים לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
מוציאים את התבנית מהמקרר, יוצקים את תערובת הגבינה ומשטחים אותה בתבנית. מעליה יוצקים את הג׳לי תות ומעבירים למקרר לפחות ל-6 שעות.
לפני החילוץ מהתבנית יש לקחת סכין ולעבור איתה מסביב לתבנית על מנת שהחילוץ יהיה ללא נפגעים.
unnamed
אני ממליצה, לפני ההגשה להכניס למקפיא לכמה דק׳ מתקבל מרקם גלידתי כזה אבל זה כבר עניין של טעם וכמו שכתבתי קודם, אתם יודעים הכי טוב מה טוב לכם.
שיהיה סופ״ש נעים, חמים וטעים.

תגובות

להשאיר תגובה