החום הכבד, הקורונה המשתוללת והחופש הגדול, לא מנעו את המפגש המרגש של ילדי "שכונת חיים" שגדלו קצת במרכז מורשת יהדות בבל במסגרת אירוע הצדעה מיוחד לשחקן אריה (אלבר) אליאס (1921 – 2015) אחד השחקנים האהובים ומוערכים בתרבות הישראלית. באירוע שהתקיים בהנחייתו של שמעון פרנס נטלו חלק חברים ובני משפחה אשר סיפרו על אריה שהם מכירים: יוסי אלפי, גבי עמרני, אליק ותיקאי, יצחק חלוצי, חגי אריה יוצרי ושחקני הסדרה המיתולוגית "שכונת חיים", סדרת טלוויזיה מקורית לילדים שהופקה בטלוויזיה החינוכית ושודרה לאורך שנות ה-80 בה שיחק אליאס את דמותו של יחזקאל החנווני. במהלך האירוע סיפרו המשתתפים על הסיפורים עליהם ביססו את הסדרה, ההוואי בצילומים, והקשר ההדוק בין משתתפי הסדרה לאורך השנים ועל העבודה עם האריה והקשר המיוחד של כל אחד מהם עמו.
אסתי זקהיים וששון גבאי סיפרו על המפגש עם אריה כשחקן והחברות שהלכה והעמיקה עם השנים, יוסי אלפי דיבר כיצד ביסס אריה את מעמדו בתיאטרון ובקולנוע בתקופה בה לא הייתה הכרה בשחקנים ממוצא מזרחי ועל הקשר המיוחד שנוצר ביניהם והלך והעמיק עם השנים.
"אריה אליאס הוא אחד מגיבורי התרבות הישראלית", אמרה עליזה דיין חממה, מנכ"לית מרכז מורשת יהדות בבל", "תפקידיו בקולנוע, על במת התיאטרון ובטלוויזיה צרובים בזיכרון הקולקטיבי ושמור לו מקום של כבוד בקרב כל מי שהתרבות הישראלית קרובה לליבו, מעבר להיותו אדם חם צנוע, ואציל נפש ולמרות המבטא העיראקי שהיה בעוכריו, הוא הצליח להיות אחד השחקנים המובילים בארץ ולגלם מבחר דמויות בעשרות סרטים, הצגות ותוכניות טלוויזיה וזאת בזכות עקשנותו התמדתו ומקצועיותו, ובכך סלל את הדרך לרבים אחריו".
הגיעו להיזכר ולכבד:, פרופ' חזי לוי-לשעבר מנכל משרד הבריאות ומנהל בי"ח ברזילי, יוני פרס( בנו של שמעון פרס)נועם סמל-מנכל תיאטרון הבימה, ליאת שוחט – ראש עריית אור יהודה, מרדכי בן פורת– נשיא המרכז ולשעבר יו"ר הכנסת, פרופ' שלמה מעוז, גיא לואל, יוני פרס (הבן של שמעון פרס), ששון גבאי, רוני חזקיה (לשעבר החשב הכללי באוצר), יפה ויגודצקי יו"ר קרן מעגלים ולשעבר מנכ"לית הטלוויזיה החינוכית נועם סמל-(מנכל הבימה).
עוד נכחו: אורי גבריאל, מתי סרי , אסתי זקהיים, יוסי אלפי, ששון גבאי, צבי סלטון, יעקב נווה , יאיר דלאל.
צילומים: איתן ידגר