רפי ביטון מגבעת שמואל הוגדר כילד הפלא של החזנות היהודית. אך שקולו השתנה הוא בחר ללמוד ניצוח והצליח בכך בכל העולם. בשיא הסגר בליל הסדר האחרון הוא הלך לשיר מול חלון בית הוריו ואז האסימון נפל והוא הבין שהוא זנח את יכולת השירה שלו כל השנים הללו. בימים אלו הוא יזם פרוייקט שירה אישי שמחבר בין פרשת השבוע לשירה העברית המתחדשת
באמצע הראיון ניגש רפי ביטון (38) אל האורגן שמוצב קבע בחדר החזרות המאולתר שלו בשכונה הוותיקה בגבעת שמואל והחל לשיר ולנגן את התפילה לחיילי צה"ל עם הלחן של 'ארץ צבי' (שיר הנושא של הסרט 'מבצע יהונתן') ופתאום מהבחור הצנום יצא קול מרטיט דק ויפהפה, "הביצוע הזה של השיר שאני התחלתי לבצע התפרסם ללא שום חשיפה במדיה והוא עבר מבית כנסת לבית כנסת, מקהילה לקהילה כשהוא כובש את ליבותיהם של מתפללים בכל העולם היהודי. בימי הסגר של הקורונה הייתי שומע אותו מתנגן במרפסות" הוא אומר מלא פליאה.
כששומעים אותו שר עם כזה 'קול מן השמיים' קצת קשה להאמין שרק עכשיו הוא מעז לשיר כך באופן ציבורי אחרי שכמעט 20 שנה הוא לא עשה זאת כלל, "אני מודה, התחמקתי מלשיר. היה לי מחסום נפשי. היום אני מבין ששרתי דרך הידיים כאשר הפכתי למנצח של תזמורות ומקהלות. התחבאתי מאחורי אחרים והזנחתי את היכולת הסולנית שלי". את המחסום הנפשי הצליחה לפרק 'הקורונה' ואנחנו עוד נחזור לזה אבל כדי להבין עד כמה הוא חווה עכשיו סגירת מעגל צריך לחזור איתו לגיל שבע אז ביטון הוכרז 'כילד פלא' בעולם החזנות האשכנזית וכולם שיחרו לפתחו, "אף פעם לא הרגשתי נוח עם המושג" הוא נזכר, "אבל בעולם החזנות זה הכינוי לילד ששר יפה".
בתקופת הקורונה אחרי שהיה מסוגר עם רעייתו וחמשת ילדיו בביתם בתקופת הסגר החל לקרות השינוי, "אלה הימים הכי יפים שהיו לי בחיים" הוא מפתיע,"הרגשתי את ההקלה הזאת שאף אחד לא רודף אחרי שום דבר. כאילו מישהו אומר לך תהנה ממה שיש. גם לא יכולתי להגיע לסטודיו כי ההורים של שהם בסיכון גרים שם. הכל כמובן בוטל ואז הגיע ליל הסדר שלא אשכח מעולם, באויר הייתה התחושה הזאת שאתה עושה סדר פסח מאה מטר מהורייך והם לבדם וזו הייתה תחושה נוראית".
לקראת חצות כשהם סיימו את ההגדה פנתה משפחת ביטון עם כל ילדיה החל מגיל שלוש ועד גיל תשע לכיוון בית משפחת ההורים "שרנו להם מול החלון שירי פסח וזה היה כל כך מרגש". אחרי פסח האסימון נפל "אמרתי לעצמי צריכים לזרום. היה לי פרץ יצירתיות ומכיוון שהכל התנהל ברשת אז החלטתי ליצור פרוייקט שירה עצמאי שיפורסם ברשתות השונות".
ללא המקהלה הגדולה, ללא העבודה המוקפדת על כל תו ותו החידוש הגדול מכולם – הוא מלחין כותב ושר את השירים "ממרים הנביאה ועד נאמי שמר" . שיר שיוצא בזמן שיא של כל שבועיים "זה בדיוק הפוך מהאופי שלי" הוא אומר אבל זורם "שירים שמחברים בין פרשת השבוע למציאות הישראלית".
בנתיים כבר יצאו חמישה שירים והיד עוד נטויה.אולי זה השלב הבא של רנסאנס המוזיקה היהודית, "זה מנגיש את פרשת השבוע עם השירה העברית המתחדשת". נראה שהקורונה משנה סדרי עולם לטוב ולרע "אני מבין שכל דבר שקורה מלמד אותך על עצמך כי בסופו של דבר התורה ניתנה לאדם כדי לעבוד על עצמו ולהשתפר אז הפרוייקט שלי הוא סוג של הכנה לשבת".