בצל המתיחות והפיגוע בשרונה נפגשו עשרות נציגים מן המגזר היהודי והערבי כדי לפוגג את האלימות ולקרוא לחיים משותפים ומפגשים תיירותיים "אנו מתעבים את האלימות" ציין ראש עיריית טייבה.

"המסר שלי הוא שאפשר ביחד" כך פתח ראש עיריית טייבה עו"ד מסארוה שועאע מנצור את אירועי 'לילות רמאדן' שהחלו השנה בצל הפיגוע הנורא בשרונה מרקט. לאירוע פתיחת 'לילות רמאדן' הגיעו נציגי תקשורת, יהודים וערבים וכן ראשי רשויות במטרה להוריד את גובה הלהבות בין המגזרים השונים, להוקיע כל מעשי אלימות ולקדם תיירות פנים בחברה הערבית. "אלו הם ימים קשים" ציין מנצור והוסיף "אנו חיים באזור מאוד קשה ואני תמיד חוזר ואומר 'נגזר על שני העמים לחיות בחלקת האלוהים הקטנה הזאת יחד וחייבים לדעת להסתדר ולחיות יחד. השלום הוא המנצח היחידי אין מקום למלחמות ואנו מתעבים אלימות מכל צד".

בראיון עם מנצור הוא מסביר את מטרת האירוח "אנו נמצאים בימי הרמדאן ואנו מארחים היום חברים ונציגים מן המגזר היהודי והן מן המגזר הערבי וכן ראשי רשויות. לאחר מכן נלך  ונתארח בסעודת איפטאר ולאחר מכן נלך ונטייל במרכז העתיק בן אלף השנים של טייבה שהפך לכבוד הרמדאן למדרחוב אחד גדול 'רמדאן מרקט' שמהוה פסטיבל לתרבות מקומית ויימשך כחודש".

היו קולות שרמזו על קשר אפשרי בין תחילת צום הרמדאן לבין הפיגוע בשרונה ?

"אצלנו הרמדאן הוא חודש של פולחן, סובלנות, אחווה ואהבה. ואסור לקשור את ההיבטים הדתיים למעשי האלימות שהתרחשו. זה מעשה אלימות שאנו מתעבים כמו שאנו מתעבים כל מעשי אלימות. אנו רואים מה עשתה אותה אלימות למזרח התיכון וכיצד אותה פוליטיקה דוחפת לאלימות. ולכן אני קורא לכל השפויים במדינה הן במגזר הערבי והן במגזר היהודי 'תרימו את קולכם'. אנחנו הרוב ולכן אסור לנו להיות דוממים".

אתה לא חושש מביטולים ?

"כולם אישרו את הגעתם והאולם מלא. אני מזמין את כולם להגיע לאירועי לילות רמדאן לסייר בישובים להצטרף לארוחות אפטאר ולהנות מהכנסת האורחים שלנו"

בדבריו בפני הנוכחים ציין מנצור "כי יוזמות כאלו חסרות משני הצדדים כי חשוב להכיר את האחר ולדבר איתו. בימים קשים כאלו יוזמות כמו 'לילות רמדאן' הם האור בקצה המנהרה".

"לא קל היה לי להגיע לכאן" ציין עוזי דיין יו"ר מפעל הפיס שכיבד בנוכחותו את הבאים לאירוע "נורא קל להיסחף לקצוות אבל אנחנו האנשים המתונים, המבינים אלו שעושים מאמץ להיות שכנים טובים ונכון שזה לא פותר את כל הבעיות אבל אסור לתת לקיצונים ולטרור לנצח".

את אירועי 'לילות רמדאן' יוזמת עמותת סיכוי, שפועלת לקידום תיירות אזורית משותפת, ופורום 'דרכים שלובות' המאגד עמותות תיירות מקומיות ערביות־יהודיות ובמימון ה – USAID., מארגנת את אירועי "לילות רמדאן"- שלל פעילויות וסיורים מרתקים בכפרים ובערים ערביות, זאת כדי להכיר לציבור הישראלי את מנהגי החברה הערבית, המסורות, הריחות, הצלילים, הקולינריה והאנשים.

יום טיפוסי במהלך חודש הרמדאן מתאפיין בהיפוך הזמנים: היום הופך ללילה והלילה ליום. החל משעות אחה״צ מתחילים בהכנות לארוחת שבירת הצום, ה'איפטאר', ועם רדת החשיכה שוברים המאמינים את הצום בארוחה גדולה וחגיגית. אלו השעות בהם מתעוררים הרחובות לחיים ומתמלאים בחוגגים רבים לאחר יום של צום ולקראת יום צום נוסף. וכך, האירועים והסיורים במסגרת 'לילות רמדאן' מתחילים בשעות אחר הצהריים, ומאפשרים הצצה ליישוב שנמצא במהלך ההכנות לאיפטאר ועד לשעות שלאחר הסעודה.

העמותה מפעילה את פורום "דרכים שלובות دروب متداخلة" שמאגד תושבים ויזמים יהודים וערבים מחבלי ארץ שונים, הפועלים יחד במטרה להצמיח את התיירות האזורית המשותפת, מתוך אמונה שבאמצעות פעילות תיירותית אפשר לעודד היכרות אמיתית, נטולת סטריאוטיפים ולחזק את השותפות הערבית-יהודית. "אנחנו שואפים לחשוף את העולם המגוון והעשיר שקיים בישובים הערביים לקהל המטיילים בארץ, המתרכז היום כמעט רק בישובים היהודיים. על ידי כך ליצור מפגשים בינאישיים, הסרת החששות והניכור והזדמנות להיכרות הדדית".

IMG_9914

לקראת חודש הרמדאן עורכת העמותה סיורים משותפים בטירה, ואדי-עארה, כפר קאסם, טייבה ועוד "אנחנו מאפשר חוויה תרבותית ואתנית מיוחדת" מספרים בעמותה "כך כשאנו מגיעים לכפר אנו נשמע תחילה את קול המואזין המכריז על תפילת אל-מע'רב המציינת את שבירת הצום וחווית השקט העוטף את כל הכפר. מיד לאחר מכן יצאו לקניות אחרונות לקראת סעודת האיפטאר, פיתות טריות מהמאפיות, פלאפל ברחוב, המתוקים האופייניים לרמדאן: בסיס הקטאיף שימולא אחר כך בתערובת אגוזים או גבינה והזונקול – חתיכות בצק קטנות המטוגנות בשמן רותח ונעטפות בסירופ מתוק". בסעודה זכינו לטעום ממגוון המאכלים הייחודים לחג והסבר על מהות הרמאדן שמאפשר "התמודדות של האדם עם עצמו כשהוא מתגבר על תחושת הרעב שמציקה לו במשך היום". רמאדן כרים (רמאדן נדיב)

פרטים והצטרפות לסיורים: http://shared-tourism.org.il /

תגובות

להשאיר תגובה