החגים הם נושא שיחה אהוב ביותר בקרב הקהל הישראלי. השאלה "איפה אתם בחג?" היא פופולארית באותה מידה כמו "מה שלומך?". הנושא ה"חם" והמדובר ביותר כשזה נוגע לחגים הוא כמובן האוכל, מה שהופך את שולחן האוכל ללב ההוויה. סביבו יושבים, מתכנסים, קוראים ודנים. אפשר לקרוא לו אפילו מרכז העניינים המשפחתי, הרי זה המקום לגלות סודות, להכריז הכרזות ולחגוג חגיגות. רגע לפני תקופת החגים, זה הזמן להתחדש ולחדש ולהכיר את כל האופציות לרכישה מעוצבת ופרקטית של שולחן אוכל לחג.
לדברי יהב שלו, מנהל פרוייקטים ברשת ellita living "אז איזה שולחן עדיף? שולחן גדול עם אופציה להארכה או שולחן עגול אלגנטי ומעוצב? השאלות אינן מתייחסות אך ורק לחגים הקרבים ובאים, אם כי לכל ימות השנה. ובכן, הישראלים מעדיפים שולחנות בסגנונות מודרניים. זאת ועוד, בעולם שבו קיים שפע עצום של חומרים, מבקשים הישראלים פלטות שעמידות בפני שריטות וכתמים, כאלו שישמשו אותם לאורך שנים. בנוסף, קיימת עדיפות לשולחן שנפתח".

עוד מסביר שלו, "השולחן הפופולרי ביותר הוא במידה של 2 מטר אורך על 1 מטר רוחב, שנפתח ל 3מטר. שולחן כזה יכולים במרווח לשבת 12 סועדים כשהוא פתוח, וכשהוא סגור 8 אנשים. הפלטה המבוקשת ביותר היא זכוכית. אולם קיימת דרישה בשנים האחרונות לגרניט פורצלן, חומר שעד כה שימש כחיפויים וריצופים ומשטחים למטבחים, והפך להיות פופולרי בענף הרהיטים בשל היותו פרקטי, דק ויפה. חומר עם שפע של גימורים, בין היתר גימור עץ, בטון, שיש, וכו, כך שהלקוח נהנה מגימור יפה ומחומר מאוד עמיד. הרגליים הפופולריות הן רגלי מתכת, מינימליסטיות עם קווי ייצור מודרניים וייחודיים, כל אלו ביחד הופכים את שולחן האוכל לאלמנט פיסולי ועיצובי בחלל, למרכז הפוקוס של החלל הציבורי".
לדברי שלו, "הצרכן הישראלי רוכש בממוצע שולחן אוכל אחת ל 6-7 שנים. והוא רואה בו פריט משמעותי ודומיננטי בבית. השולחן הוא כמעין מדורת שבט. משקיעים בחלל זה הרבה מחשבה, גופי תאורה מיוחדים, מזנונים, שטיחים, וכו".

"כסאות האוכל חשובים מאוד בפינת האוכל. בד"כ אלו נבחרים לפי מספר פרמטרים. העיקרית היא רמת עיצוב שמוסיפה לשולחן. השולחן הוא הפרח המוביל והכיסאות הם עלי הכותרת. בישראל, מעבר ליופי, הצרכנים מעדיפים כסאות פרקטיים, קלים לניקוי, בין היתר עורות, בדים צפופים ורחיצים. אלמנט נוסף הוא נוחות. אחד הכסאות הפופולריים ברשת הוא דגם nata של המותג בונטמפי האיטלקי, המאופיין בקווים אלגנטיים עם מגוון חומרי גלם וצבעים, כולל בחירת רגליים מרופדות או מתכת, מה שנותן ורסטיליות גבוהה בבחירה (החל מ 900שח לכסא אוכל)" מסביר שלו.

עוד מוסיף יהב "בהתייחסו לשולחנות אוכל, הדגם הפופולרי בellita living הוא דגם CRUZ. שולחן פונקציונאלי, בעל מראה דקיק, פתיחות פשוטות, חומרי גלם איכותיים, צורת הפלטה המועדפת היא מלבנית (החל מ 12,000שח). דגם נוסף הוא ARTISTICO כשמו כן הוא, אמנות בחלל. PIECE OF ART . המאפיין העיקרי של השולחן אלו רגלי המתכת במבנה של מחול. מגיע במגוון גדול לפלטות ורגליים, כולל אפשרויות פתיחה, צורת הפלטה המועדפת היא BARREL (פלטה מלבנית עם פינות מעוגלות), המחיר החל מ 20,000שח".

חומרים חדשים ומפתיעים נכנסו לענף השולחנות, בין היתר זכוכית קריסטל ART. זכוכית מיוחדת, מודפסת עם מראה של ים גלי או של מדבר בעלת אפקט תלת מימד. חומר נוסף, חימר דחוס, מראה מחוספס יחד עם זאת נקי ואלגנטי.
אדריכלית ליליאן בן שוהם מסבירה "חשוב לי שפינת האוכל תהיה במקום פתוח. שניתן יהיה לפתוח את השולחן ולארח. תרבות האירוח הישראלית מאוד חשובה , כך שחשוב שהיא תהיה פינה מוארת וכמובן באופן ספייס בין המטבח לסלון. מבחינת תאורה אני מעדיפה תאורה ש"נופלת" על פינת האוכל, משהו חם, בד"כ צריך לשים על הקירות הקרובים תאורת קיר או ספוטים שקועים בקרבה לפינת אוכל כתוספת תאורה. אני מקפידה שיהיה מזנון בסמוך לטובת אחסון סרוויס, כדי שהכל יהיה בהישג יד". עוד אומרת בן שוהם "ממליצה שולחן עם רגל מרכזית, כדי למקסם מקום. המשטח צריך להיות עמיד כמו גרניט פורצלן ומבחינת כסאות, בהתאם לצרכים, יכולים להיות צרים ומרופדים, או כאלו עם מעט משענת בצדדים לטובת נוחות מירבית במידה ויש מספיק שטח. יש לקחת בחשבון כי פינת האוכל מחזקת את האופי והסגנון של הבית, כך שהיא צריכה להתכתב איתו".