ט”ו בשבט עוד רגע כאן ואיתו נטיעות העצים והנהירה אחר שלל הפירות המיובשים. אם אתם לא מחבבים במיוחד משמש מיובש, חרוב או פפאיה, וגם לא בננה, אננס או קיווי – אתם לא לבד.

גם אני מעדיפה פירות טריים ולמען האמת משפחת המיובשים תמיד היו עבורי פשרה עגומה לשוקולד או קינוח מפנק אחר. וזה היה כך מאז שהיית ילדה קטנה. אני זוכרת שאמא שלי הייתה טוחנת שקדים ואגוזים, מוסיפה צימוקים ותמרים ומערבבת הכל יחד ויוצרת כדורים שנראים כמו כדורי שוקולד. ככל הנראה, זו הייתה הדרך החידה לשכנע אותי לאכול פירות מיובשים.

גם היום, כשמתחשק לי משהו מתוק אני מעדיפה שוקולד מריר במילוי קרם שקדים (שאני מכינה בעצמי וממתיקה במייפל טבעי או סוכר קוקוס) או פודינג זרעי צ’יה עם פירות טריים וסילאן.

הפרדוקס הגדול הוא שחלק גדול מהקינוחים הבריאים שאני מכינה, מבוססים על פירות מיובשים, ולכן, כשמדובר בעוגיות, כדורי אנרגיה או למשל טראפלס על בסיס תמרים – אני חובבת מושבעת של פירות מיובשים!

ואיך לא, בעצם? הטעם משגע, השילובים בלתי מוגבלים והתוצרת איכותית ומזינה.

לכבוד ט”ו בשבט, רקחתי במיוחד עבורכם מתכון משגע לכדורי אנרגיה בריאים עם טוויסט ירקרק וקראנצ’י של פתיתי ספירולינה.

רכיבים לכ- 20 כדורים:
50 גרם משמש אוזבקי
100 גרם אגוז מקדמיה טבעי (לא קלוי)
100 גרם פיסטוק טבעי (לא קלוי)
80 קרם קוקוס טבעי (לא קלוי)
40 גרם פתיתי ספירולינה של “מאסטר ספירולינה”
2 כפיות דבש איכותי (עדיף רואו)
3 כפות מיץ לימון טרי
1/4 כפית הל
קורט מלח (עדיף מלח הימלאיה)
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
משרים את המשמשים במים למשך שעה
טוחנים בפולסים במעבד מזון את כל הרכיבים מלבד המשמשים, הדבש והלימון
מוסיפים למעבד המזון את המשמשים, הדבש והלימון וטוחנים בפולסים עד לקבלת עיסה אחידה
יוצרים כדורים בינוניים ומניחים בתבנית במרווחים קטנים כדי שהכדורים לא ידבקו זה לזה
שומרים במקרר ומגישים באהבה

למה דווקא משמש?
בחרתי להשתמש במשמש מיובש מפני שהוא מכיל פחות סוכר מאשר תמרים. בנוסף, הוא מסייע לטיפול בעצירות, נזלת ובעיות נשימה. בתקופת החורף הרבה אנשים מצוננים וסובלים מגודש ולכן תמרים פחות מומלצים מפני שיש להם נטייה לאגור לחות בגוף.

הטעמים החמחמצים-מתוקים של הפירות המיובשים, השומן החיוני שמגיע מהאגוזים, טעמו העדין של הקוקוס וסגולות הספירולינה, משלימים זה את זה והופכים את כדורי הספירולינה האלו לפינוק מתוק ומזין בכל שעה ביום. ללא חומרים משמרים, ללא חומרי טעם וריח, ללא צבעי מאכל וללא רכיבים מעובדים.  

מהי ספירולינה?
אצת הספירולינה מסייעת בניקוי הגוף, השלמת חוסרים ואיזון מערכות הגוף, הגברת קשב וריכוז, איזון תפקוד מערכת העיכול, ויסות דלקת ואלרגיות וסיוע לבריאות הלב, המח ומערכת העצבים.
את הספירולינה אפשר לצרוך בצורתה הטרייה (קפואה), כאבקה או כפתיתים. אני ממליצה על הספירולינה של חברת “מאסטר ספירולינה” (טרייה או פתיתים), המיוצרת בחוות חולות זיקים, בתהליך יצור מסורתי ובעלת תו תקן אורגני של משרד החקלאות האמריקאי).

IMG_5858

את מוצרי “מאסטר ספירולינה” ניתן להשיג ברשתות הטבע ובחנויות הנבחרות.

“מאסטר ספירולינה” בפייסבוק: https://www.facebook.com/masterspirullina/  

הכותבת טלי מחלב היא עיתונאית, בלוגרית ומאמנת לאורח חיים בריא ושמח. לבלוג של נייצ’ר טלי naturetali.com

22 הערות

להשאיר תגובה