אם הפנטזיה שלכם היא לאכול במסעדה בעלת כוכב מישלן, או במסעדה שנחשבת למסעדה היוונית הטובה בעולם, ואולי במסעדה הכי טרנדית בניו-יורק הנערצת על-ידי סלברטאי העיר, החלום יכול להתגשם מבלי שתעזבו את גבולות הארץ, בנובמבר 2015, ינחתו בישראל 8 שפים של מסעדות מובילות מברצלונה, ברלין, אמסטרדם, אתונה, ניו יורק , רומא ו-2 מלונדון, במטבחים של מסעדות מובילות בישראל, ויבשלו מנות מהתפריט שלהם, החגיגה הגסטרונומית היא חלק מפרויקט Round Tables by American Express פרויקט קולינרי בינלאומי שהושק במלון הרודס תל אביב.
האירוח הגסטרונומי יתפרס על-פני 3 שבועות, כשחוץ ממפגש קולינרי בינלאומי, יתארחו בארץ כתבי אוכל מובילים מהעולם. במהלך החגיגה, יוגש בכל אחת מהמסעדות המארחות, תפריט ערב בינלאומי המבוסס על מנות הדגל של המסעדות המתארחות מחו"ל, השפים מהארץ ומחו"ל יבנו ביחד מפגש פסגה קולינארי בין תרבויות. כל מסעדה מקומית תארח אחות בינלאומית למשך שבוע, במהלכו יוגש תפריט טעימות מלא המבוסס על מנות הדגל של המסעדה המתארחת.
השף מאיר אדוני ממסעדת לומינה, יארח את מסעדת Sazione di Posta Roma` האיטלקייה הטרנדית בעלת כוכב מישלן 2014; השף שאול בן אדרת ממסעדת התרנגול הכחול, יארח את NY Fat Radish ההוט ספוט של הלואר איסט בניו יורק הנערצת על סלברטאי העיר; השף חיים כהן ממסעדת יפו תל אביב, יארח את המסעדה האייקונית Tragalua Bacelona הפועלת 24 שים ונחשבת עדיין לבין הטובות בעיר; השף אוהד סלומון מקופי בר, יארח את השף הצעיר הטוב ביותר בבריטניה ממסעדת CRAFT London ; השף ויקטור גלוגר ממסעדת קלואליס, יארח את MILOS Athens הנחשבת למסעדה היוונית הטובה בעולם; השף יובל בן נריה ממסעדת טאיזו, יארח את The Cinnamon Kitchen London ההודית הכי טובה בלונדון (אגב בתפריט האורגני של טאיזו, יש את המנה ההודית הכי טובה שיש); השף אדיר כהן ממסעדת הרברט סמואל, יארח את פרויס המר'ס, השפית הראשונה בגרמניה שקיבלה כוכב מישלן Fruhsammers Berlin ; השף הלל תווקלי ממסעדת פאסטל, יארח את השף רון גסטרובר המגה סלב RON GASTROBAR Amsterdam. יקב רמת הגולן הרכיב תפריט יין בשיתוף הסומלייה של המסעדה המתארחת.
יזמי הפרויקט הם המסעדן יאיר בקייר, יזם ושותף לשעבר במסעדות קלארו, טפאס אחד העם, הרברט סמואל, ביחד עם נירית וייס ומאיה קרבט, בעלות משרד לייעוץ תקשורתי ותוכן המתמחה במותגי פרימיום עם מחלקה המתמחה בקולינריה. לפרויקט שותפים עיריית תל אביב, משרד התיירות, ומשרד החוץ.
להעצמת החוויה, השף גולן ישראלי, שף מלון הרודס המארח, בנה תפריט עולמי שכלל עמדות אוכל מאיטליה, לונדון, ניו-יורק, ועוד.
מחיר ארוחה: 269 ש"ח ללקוחות אמריקן אקספרס-נותנת החסות הראשית לאירוע 229 ש"ח.
ההזמנה מתבצעת דרך אתר הפרויקט www.roundtablestour.com.