לצד הגבינות, הפסטות והמוקרמים אין ספק שפוקאצ’ה נאפוליטנית עם טוויסט של טונה מעושנת מלאה ירקות רק תשלים את החוויה. לפניכם מתכון פשוט ומהיר הכנה באדיבות השף אודה אלמקייס למתחם האירועים “נסיה”.

מרכיבים לפוקאצ’ה :

ג’בטה עבה מהמאפיה הקרובה לביתכם

עגבניות שרי תמר אדום

עגבניות שרי צהוב

פלפל חריף (למי שאוהב)

זיתי קלמטה מגולענים

בצל סגול

טימין טרי

רוזמרין טרי

בזיליקום טרי

טונה מעושנת

*יש אפשרות להוסיף גבינת מוצרלה מעל

מרכיבים להכנת רוטב נאפוליטנה:

5 עגבניות גדולות, בשלות ועסיסיות

1 בצל

4 שיני שום

3 כפות שמן זית

1 כפית סוכר שטוחה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית מלח

 

אופן הכנה לרוטב

קוצצים בצל, שום ועגבניות, כל אחד בנפרד.

. מחממים שמן במחבת רחבה עם מכסה. מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להשחים בקצוות.

מוסיפים את השום ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב שתי דקות..

מוסיפים עגבניות, סוכר ומלח. מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים עשר דקות. מערבבים מדי פעם. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. .

אופן הכנת הפוקא’צה:

חוצים את הג’בטה לאורכה ומורחים בנדיבות את רוטב הנאפוליטנה שהכנו .

לוקחים את הירקות וחותכים את העגבניות לשתיים. את הפלפל החריף לעיגולים ואת הבצל הסגול לרצועות.

את זיתי הקלמטה יחד עם הירקות מפזרים מעל בצורה שווה לכל אורך הפוקא’צה.

את הטונה המעושנת מפוררים ואת הטימין והרוזמרין קוצצים דק דק ואף אותם מפזרים מלמעלה.

מכניסים לתנור ל-180 מעלות למשך כ-15 דק’ .

מוציאים למשטח, מקשטים בבזיליקום טרי ומגישים..

 

בתאבון……

תגובות

להשאיר תגובה