מחר (שלישי, 9.2)  יערך יום הפיצה הבינלאומי, ובמסגרת הזו תולו למצוא אין ספור ספיישלים ווריאציות שונות למאפה האיטלקי המפורסם. אז פיצה שחורה? או אולי לבנה? או סתם אחת רגילה

גלעד סולומון, הפיציולו של ישראל לשנת 2019 , ומי שאחראי על תפריט הפיצות ב- JAJA , בר מסעדה המגיש פיצות שף מתנור לבנים ומנות איטלקיות משובחות. במסגרת זו, גלעד יצר פיצה ספיישל שתוגש על בצק שחור, שהושחר לא מדיו  דיונון, אלא באמצעות שיטות טבעיות אחרות  ותיכנס לתפריט רק ביום הפיצה הבינלאומי בשם: פיצה צרפתית  שמורכבת מבצק שחור ומעליו בצל מעושן, יין לבן, גבינת מנצ’גו, פרמז’ן, ארטישוק – ולשיקולכם עם או בלי כמהין מעל.המחי 65 שקל.עובדים בהתאם להנחיות ניתן להזמין משלוח

מסעדת נינה ביאנכה, ביסטרו ים תיכוני חלבי וכשר, בראשות השף ירין אמירה, מציעה לרגל יום הפיצה הבינלאומי מגוון פיצות ספיישל. הפיצות החדשות יוגשו ליום אחד בלבד ויצטרפו לתפריט הפיצות הקבוע. הפיצות כולן נאפות בעבודת יד בטאבון העצים המוצב במסעדה.בין הפיצות המיוחדות, פיצה מסאחן – מוסר ים, בצל בסומק, טחינה וצנובר ופיצה תפוח אדמה מדורה, שמנת חמוצה וקרם ותרד. לפרטים והזמנות – 08-9480080.

אחרי שהביאו לעולם את הפיצה הלבנה, פיצת הצ’יזי בייטס, הקראון פיצה הצ’יזי קראסט והצ’יזי רמיקס לרגל יום הפיצה הבינלאומי משיקים את “פיצת הפולנטה”- פיצת בוטיק המגיעה על מצע של בצק דק ומעליו שכבה נדיבה של קרם תירס טרי, על הרוטב מפוזרת בנדיבות כמות נכבדה של  מוצרלה ומעליה חתיכות פטריות טריות. הפיצה הייחודית מאופיינת בטעמים עמוקים המזכירים את המאכל האיטלקי.

סרפינה תל אביב חוגגת את יום הפיצה הבינלאומי עם שלושה ספיישלים ממחוזות בולטים באירופה פיצה מלומברדיה עשירה בקרם תירס טרי, מבחר פטריות יער, אספרגוס וגבינת עיזים בשלה.
פיצה אלזסית כוללת קרם פרש ביתי, בייקון טלה, בצל מקורמל וטימין. האלזסית היא אינטרפרטציה למנה הקלאסית טארט פלמבה ופיצה קטלאנית שנאפית עם רוטב עגבניות, קרם פלפלים, פול ירוק ופירות ים מקומיים. מחירי הפיצות 89 שקל.

ויש גם מתכון ל חביתת פיצה שיכולה להיות ארוחת בוקר טעימה ומזינה של כ- 515 קלורית.

מצרכים:
* 3 ביצים

*בצל ירוק

*50 גרם גבינה צהובה 9%

*חצי עגבנייה

*30 גרם שיבולת שועל

*עשב תיבול/ אורגנו

* מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מחממים תבנית 22 טפלון על הכיריים, מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

מקשקשים את הביצה  עם השיבולת שועל  ושמים על המחבת, מוסיפים למעלה פרוסות עגבנייה, בצל ירוק מלח ופלפל ומטגנים כ-5 דקות. מעבירים למגש, מגרדים מעל את הגבינה הצהובה ומכניסים לתנור ל 7 דקות ב 180 מעלות.

לקישוט ניתן לפזר אורגנו או עשבי תיבול.

מוגש מטעם DIMA FIT מנטור לכושר ותזונה

תגובות

להשאיר תגובה