תפריטים מיוחדים ליום הסושי הבינלאומי בקמאקורה, נבחרת שפים שמתארחת בסרפינה, תרומה לקהילה בחסות ג’פניקה וארוחות בוקר מעולות בסילו,אברטו ויקב הר גליל. חדשות האוכל

לכבוד יום הסושי הבינלאומי הנחגג בכל העולם ב-18 ליוני, משיקה מסעדת “קמאקורה”היפנית במלון אינדיגו ברמת גן, תפריט סושי ספיישל ייחודי המבוסס כולו על הסושי הבשרי. בתפריט אין ספור שילובים המפגישים בין רול סושי מסורתי לבין חומרי גלם טריים ובשרים מובחרים שעוברים טיפול ייחודי ונעשים בשיטות צלייה שונות. כך בכל רול עומד במרכז נתח בשר שונה לדוגמת, שטייל, דנוור, כבד אווז, חלקי פנים וכד’. את הסושי ניתן לקבל בבודדים ובמגשי אירוח וקומבינציות יצירתיות למרכז שולחן.

בין המנות שבתפריט הספיישל:רול סושי: אהירו- כבד אווז צלוי על גחלי אלון יפניים, אספרגוס ועירית עטוף באבוקדו, סויה מתוקה, אגוזי לוז (84 ₪); ניקו- אבוקדו, מלפפון, עירית ובטטה סגולה עטוף בדנוור קאט צרוב בסויה מתוקה וקריספי כרישה (46 ₪); טוקיו יוקטן- סלמון, בר ים, מלפפון ועירית. במעטפת טונה, סלסת שישיטו בגריל, איולי חלפניו ושבבי טמפורה ועוד. להזמנות טלפון: 073-275-3807 https://ontopo.co.il/kamakura

Serafina האיטלקית ניו-יורקית מארחת נבחרת שפים מובילים שיעניקו את הפרשנות שלהם לאוכל האיטלקי האהוב בקיץ הקרוב ובינהם אבי ביטון, אביב משה, רועי סופר,  שחף שבתאי, דויד ויוסף, עומר מילר
במסגרת הפרוייקט המיוחד יארח השף של סרפינה תל אביב מיכאל יעקבי, במטבחו שפים מובילים שיעבדו לצידו ויעניקו את האדפטציה שלהם למטבח האיטלקי המוכר. יחד, יגישו השפים, מדי יום שלישי, מנה ראשונה, ביניים ועיקרית ייחודיים ויפתיעו את הסועדים בחוויות וטעמים חדשים.
כל השפים שייקחו חלק  בשיתוף הפעולה הייחודי עברו אישור אצל בעלי הרשת הבינלאומית וישתמשו במנות שלהם בחומרי הגלם האיכותיים של המותג האיטלקי המוביל MUTTI . הפרויקט יושק ביום שלישי ה-16 ביוני עם השף הראשי של אל על – השף שחף שבתאי, ובימי השלישי אחריו ייכנסו למטבח שמות גדולים נוספים כמו דויד ויוסף (23 ביוני), עומר מילר (30 ביוני), רועי סופר (7 ביולי), אביב משה (14 ביולי) ואבי ביטון (21 ביולי).

מסעדת אברטו שבגדרה משנה את תפריט הבראנצ׳ המפורסם שבמקום והוא לא יוגש כבופה פתוח, אלא ייערך כארוחת בוקר בהגשת שפע פתיחים, לחמים, מטבלים, סלטים למרכז השולחן, לצד מנה עיקרית לבחירה. ארוחת הבוקר החדשה באברטו כוללת גם כוס שתיה קרה או קפה לכל סועד, ובנוסף מעתה – תוגש לא רק בסופי שבוע – אלא גם בימי אמצע השבוע.

לפתיחת ארוחת הבוקר החדשה של אברטו יוגשו מזטים וסלטים למרכז השולחן, בינהם ניתן יהיה למצוא: סלט סלקים; סלט טאבולה עם שקדים פרוסים וחמוציות; סלט עגבניות שרי עם בזיליקום ובלסמי; סלט עדשים שחורות ובטטה; סלט פסטו; קרם חצילים; צזיקי; טחינה; סלט כרובית וטחינה; סלט שוק עשיר עם שפע ירקות טריים ועוד

למנה עיקרית ניתן יהיה לבחור בין: ביצים העשויות לבחירתכם; חביתה, עין או מקושקשת עם תוספות לבחירה: בצל, עשבי תיבול, פטריות או פרמזן. מחיר ארוחת הבוקר עם ביצים לבחירה: 89 שקלים מחיר ארוחת הבוקר עם ביצים ״אברטו סטייל״: 105 שקלים.

יקב הרי גליל יציע מידי שישי בראנץ’ גלילי חלבי עם מיטב התוצרת המקומית. הבראנץ’ שיתקיים במרכז המבקרים של היקב עשיר במיוחד ומציע מגוון רחב של מנות.  בגזרת המלוחים הסועדים יוכלו  ליהנות מגליליות חציל במילוי גבינות, עלי גפן ממולאים, קישים, פוקאצ’ות, טורטיות עם מגוון מילויים, כיסונים, מגוון סלטים מפנקים ועוד. בגזרת המתוקים יציע היקב מיני פאי אגוזים, כדורי רפאלו וקינוחי כוסות לצד שתייה חמה.

לפני  הבראנץ’  ייהנו האורחים מסיור  VIP זוגי ביקב עם מדריך צמוד  הכלול במחיר במהלכו ילמדו ויצפו בהליך ייצור היין תוך כדי מעבר בין מיכלי הנירוסטה וחביות העץ. בנוסף  תיערך טעימה מקצועית של חמישה יינות מובחרים של היקב.

מחיר הבראנץ’ כולל הסיור המקצועי  – 120 ₪ , בימי שישי בלבד.להזמנות : 04-6868748

מסעדת “סילו”, המסעדה של שף טל כהן הממוקמת בחולון, חזרה לפעילות מלאה ומשיקה ארוחת בוקר חדשה ומפנקת: משתה הבוקר של סילו שיכלול מגוון מנות חדשות וותיקות ופתיחת שולחן עשירה. בזה אחר זה יוגשו למרכז השולחן פוקצ’ות מטאבון עצים, לחם סגנים, לחמניות בריוש, סלסת תוצרת בית, קוביות חציל צלוי עם גרגירי חומוס ופטה, כרובית מטוגנת בטחינה ובוטנים גרוסים, חמאה צהובה וקונפיטורה ביתית, צ’יזיקי מלפפונים שמיר ונענע, קוביות זוקיני עם יוגוט ושקדים קלויים, גבינת שמנת, גבינת גאודה משובחת, גבינה בולגרית, עגבניות חריפות עם כוסברה ושום, סלט שוק ואיתם סיגר פילו עם פטה ותרד,פסטה פוזילי קמח דורום ברוטב שמנת רוזה או פיצאטה מרגריטה מטאבון עצים.

למנת ביצים תוכלו לבחור בין סלט ביצים – איולי, חרדל דיז’ון, צלפים, מלפפונים במלח ועירית, שקשוקת עגבניות פיקנטית בטאבון עצים, פרנץ’ טוסט – חלת בריוש צרובה בחמאה, מוגשת עם קרמל שוקולד חלב, קציפת מסקרפונה, קרם אנגלו ופירות טריים ועוד

הבראנץ’ החדש, שיפעל בימי שישי ושבת בין השעות 09:00-12:00 (בשישי החל מ-08:00), יוגשו למרכז השולחן 10 צלחות צ’יקטי, 3 מנות פרימי, מנה עיקרית לבחירה לסועד, 2 שתייה וצלחת מתוקים, במחיר של 89 ₪ לסועד (ילד עד גיל 8 במחיר 49 ₪).

רשת ג’פניקה דוגלת במגוון, קבלה ,סולדריות ושווין זכויות והזדמנויות, ועל כן נרגשת וגאה לחבור יחד לארגון “איגי” המוביל ערכים אלו ופועל למען  נוער וצעירים  להט”בים.

במהלך חודש יוני יוצע בכל סניפי רשת  ג’פניקה ברחבי הארץ תפריט ספיישל ברוח חודש הגאווה, כאשר בכל הזמנה של מנה מהתפריט, ג’פניקה תפריש 10% למען ארגון “איגי”.

התפריט כולל 3 מנות:איגי רול – סלמון נא, בצל ירוק, קנפיו, טמאגו ואבוקדו בציפוי טונה, סלמון, טמאגו, אבוקדו, בטטה ושברי בוטנים בזילוף רוטב בוטנים וחלב קוקוס.

פיני רול – ספייסי טונה, גבינת שמנת, ביצי טוביקו, מלפפון ובצל ירוק בציפוי סלמון מעושן וקראנצ’י סלק.

סלט לאב גאי – פרגית קצוצה ומוקפצת, שבבי אורז, עגבניות שרי, בצל סגול, בצל ירוק, כוסברה, עלי נענע וטבעות צ’ילי אדום ברוטב תמירנדי, ליים וסויה מתוקה.

 

תגובות

להשאיר תגובה