תפריטי חורף חדשים, משקאות חמים וסדנאות מתוקות במיוחד. חדשות האוכל
רשת קפה גרג שוקדת בימים אלו על תפריט חדש המציע מגוון רחב של מנות חדשות, מנות טבעוניות וקינוחים שיתלווה למגוון משקאות החורף.בין המשקאות החדשים:משקה עוגיות חם – על בסיס חלב חם, ממרח לוטוס, עוגיות אוראו, סירופ אייריש קרים, קצפת ופיזור של פירורי עוגית אוראו – 20 ש"ח וסידר פירות חם – על בסיס סיידר, מקל קינמון, תפוח מיובש, פירות יער ותות. – 17 ש"ח
מסעדת Tatti Loft ביהוד מתחדשת בתפריט חדש ומשיקה שלל מנות כמו סלק דורבלו – סלט עם גבינה כחולה ודובדבני אמרנה – 54 ₪, לביבות בצלים, פרסה וריקוטה – על מצע שמנת חמוצה – 46 ₪, *פיצה מארינרה – פילה דג ים, אנשובי, רוטב עגבניות, פלפל חריף ועלי אורגולה – 56 ש"ח, טורטליני תרד וריקוטה – רוטב שמנת, יין לבן, עירית ופנקו קריספי – 68 ₪ ועוד.
רשת הפנקייקים רטרו פנקייק מתחדשת ולכבוד שנת 2017 יוצאת בתפריט חדש המשלב בין המנות המוכרות למנות חדשות, מקוריות ומפתיעות.בין המנות החדשות, מנת פנקייק לוטי פקאן המורכבת מגנאש עוגיות לוטוס, פקאן מסוכר, בננה, שוקולד לבן וכדור גלידה שוקולד מצופה שוקולד לבן. לחובבי השוקולד פנקייק פומבה שוקולד מגיע עם קרם נוטלה, שוקולד לבן, עוגיות קוקילידה, פניני שוקולד, מקופלת לבנה, בננה מקורמלת וכדור גלידת וניל עוגיות ולאוהבי הריגושים פנקייק מזרח & מערב המגיע עם סלמון מעושן, קרם גבינת שמנת, חביתה, ריבת צ'ילי, פטריות שמפיניון, רצועות סלק וגזר מעל ורוטב טריאקי.
לרגל יום האהבה, שיתקיים ביום שלישי, ה- 14.2.17, יקיימו חן ואלון מבייק אוף ,סדנאות קינוחי שוקולד מושחתים במיוחד, במפגש שכולו על שוקולד ואהבה. במהלך הסדנאות יכינו המשתתפים שלושה קינוחי שוקולד מפנקים במיוחד:טארטלט שוקולד מושחת של פריך קקאו, גנאש מריר עם קרמל לוז, פטיסייר שוקולד לבן ולב טראפלס ד"ש מפאריז: מוס שוקולד מטורף, קרמו דולסה, דפי מרנג קקאו-תפוז ואהבה אלף עלים ועוד: שכבות שכבות של בצק עלים פטנט, עם זילופי קרם שוקולד מענג מחיר סדנת 'שוקולד וזוגיות': 700 ₪ לזוג, מספר המקומות מוגבל.
מסעדת לה ביסטרו בר שבמתחם עזריאלי בחולון משדרגת את ערבי ימי שני ומזמינה את לקוחותיה ליהנות מדי שני, החל מהשעה 20:00 בערב, מהופעה של הזמר אבי אופק עם מבחר שירי ארץ ישראל הישנה והטובה, להיטים ספרדים ועוד. מדי פעם יתארחו לצד אופק זמרים נוספים. אבי אופק, שהופיע במשך עשרות שנים בפני קהילות יהודיות בחו"ל, מוכר בזכות מופעיו המוצלחים שכוללים שירים ישראלים אהובים ומוכרים ושירים בלדינו וכן ערבי שירה מוצלחים שהוא מנחה ברחבי הארץ.
מסעדת "מודרן" במוזיאון ישראל בירושלים משיקה את תפריט חורף 2017במרכז התפריט החדש:מנות המבוססות על חומרי גלם עונתיים משולבים בקטניות,ירקות וצמחי תבלין האופייניים למטבח הירושלמי בעונה זו בישול איטי לצד מטבח מודרני וגם הומאז' לאמנים בינלאומיים ידועים כיאה למסעדת מוזיאון
במהלך חג החנוכה, התקיימה בקניון איילון תחרות 'השף הצעיר', במסגרת השקת אפליקציית הפנאי OMGwhen. 30 ילדים ובני נוער התמודדו בהכנת מאפים שונים, כאשר המנצח, אלמוג מימון בן ה13 הציג פוקצ'ה מקסיקנית, שזיכתה אותו בכרטיס טיסה זוגי לפאריס שהוענק לו על ידי מנכ"לית "ג'טה פלוס", קרין סביצקי. בריאנה פופנה, שהגיעה למקום השני, זכתה בחופשה משפחתית בארץ מתנת 'קל נופש'. פיינליסטית "משחקי השף", נופר זוהר שפטה בתחרות יחד עם המעצבת גלית לוי ועורך אתר 'יאמיז', רותם דרוב. בנוסף לתחרות שנערכה בחסות 'מימונס', התקיימו עבור הקהל הרחב סדנאות בישול ואפייה לילדים, סדנאות יצירה ועוד.