״קפטן הוק״ היא מסעדת דגים ופירות ים ייחודית ואינטימית אשר נפתחה מעל לשנתיים בלב מתחם שוק הפשפשים של יפו על ידי בלאל אבו ריא. התפריט הוא פרי יצירתו של השף המוערך עומאר עילוואן.
"קפטן הוק" משתפת במתכון של השף עומאר עילוואן לסטייק חלומי מתוק
מצרכים ל-4 אנשים
600 גרם חלומי חתוך סטייק כ 150 גרם למנה (קוביית חלומי גדולה)
60 מ״ל שמן זית
לרוטב
1 קילו משמש פרוס לפלחים
4 גבעולי תימין טרי קצוץ
350 גרם סוכר
20 גרם מלח אטלנטי
60 גרם מים
אופן ההכנה
בסיר מוסיפים את כל המצרכים של הרוטב ומבשלים עם בחישה קלה כל 5 דקות כ 30 דקות, תוך שאנו שומרים על צורת המשמש. מחממים את המחבת עם שמן זית, מוסיפים את סטייק החלומי ומטגנים משני צדדיו עד הזהבה. מגישים את הסטייק עם כף של רוטב המשמש. בתיאבון!
מתכון לדג ים עם תירס מגולח
מצרכים ל-4 אנשים
1 קילו פילה מוסר ללא זנבות פרוס ל 240 גרם
150 גרם חמאה
50 גרם שמן זית
20 גרם מלח
1 פלפל חריף אדום פרוס
1 גמבה אדומה
1 גבעול בצל ירוק פרוס
מיץ משני ליים
50 גרם מים
3 פלחי תירס טרי מגולח ל"סטייקים"
אופן ההכנה
בסיר מים ומלח חולטים את ה"סטייקים" של התירס ואת הפירורים שומרים לשימוש בהמשך. מחממים מחבת עם שמן זית ומניחים את פילה הדג מצד העור, עד לקבלת עור זהוב וקריספי והופכים לצידו השני. מוסיפים מלח וחצי כמות החמאה וממשיכים לבשל כדקה. מוצאים את הפילה מכנסים את שאר הירקות ומבשלים עם יתר החמאה ומיץ הליים והמים. לוקחים חלק מפלח התירס וצורבים אותו טוב לקישוט. מסדרים באמצע הצלחת את התירס והירקות והרוטב ומעל את פילה הדג מקשטים בסטייק תירס שהשארנו מעל הדג. בתיאבון!
"קפטן הוק"
עמיעד 13, תל אביב-יפו ימים ושעות פתיחה: שני עד שבת – 11:30-23:30
טלפון להזמנות: 03-6445440
לא כשר