לקראת סו השנה אזרחית ביקרנו באחת המסעדות החמודות והאהובות בתל אביב – ‘אינדירה’ שהייתה מהראשונות שהביאה את בשורת האוכל ההודי לישראל. מאז הקמתה של ‘אינדירה’ נפתחו ונסגרו מסעדות הודיות בישראל אבל ‘אינדירה’ איתנו כאן כבר שלושים שנה אז אולי לא תמצאו שם מנות טרנדיות אבל מי צריך את זה שיש לנו מטבח ע מסורת של אלי שנים

כל מי שהיה בהודו יודע שהיא מעצמת אוכל צבעוני, טעים ועשיר. לכל בוגר הודו המילים ‘צ’יקן מסאלה’, ‘אלו גובי’ ולחם ‘נאן’ מחזירות אותו לטיול בהודו אז עד הטיול הבא אשר לבקר באינדירה שיש המכנים אותה ‘ליטל אינדיה’ . 

את המקום הקים מלוין מוריס שעלה לישראל בגיל 17 מכלכולתה בהודו (הקהילה היהודית עיראקית שגלתה לשם) ועבד שנים כנציג חברת התעופה ‘אליטליה’ רגע לפני שיצא לפנסיה החליט שהוא רוצה לצאת לדרך חדשה והקים את המסעדה שכל כולה מבוססת על חומרי גלם מהודו, טבחים מהודו ואפילו המלצרים הנחמדים איך לא מהודו. 

המטבח באינדירה מבוסס ברובו על המטעמים של צפון הודו יש אפילו מנות מטורפות מחבל קשמיר כמו ‘קשמירי רוגנגוש’ – נתחי טלה ברוטב קטיפתי על בסיס עגבניות, אגוזי קשיו, פירות טחונים ותבליני קשמיר מסורתיים.

המנה הראשונה שהזמנו הייתה צ’יקן טיקה : אחת ממנות הדגל המקומיות וגם אחת הפופולריות. המנה שגם מוגשת באופן מכבד על גבי מגש ורוטב מהביל מורכבת מנתחי חזה עוף ללא עצמות אלו הושרו במשך הלילה בתערובת תבלינים הודיים היישר לצלייה בטנדור (תנור חרס הודי מסורתי) הטעם מדהים כפי שרק המטבח ההודי יכול להציע. 

לצד זה הוגש לשולחן אחת המנות האהובות במטבח ההודי  טיקה מסאלה  נתחי פילה עוף צלויים ומעושנים בטנדור ומבושלים ברוטב עגבניות ותבלינים מסורתיים

לצד המנות העיקריות הזמנו ‘אלו גובי’ סלט פרחי כרובית צעירה וקוביות תפוחי אדמה מוקפצים קלות בתבלינים הודיים וג‘ינג‘ר הטעם יחודי וניכר שזה עשוי ביד אומן 

גם לא שכחנו את הנאן ירקות – לחם הודי ממולא בירקות מבושלים זאת לצד מיקס נפלא של סמוסה במגוון מילויים כגון ירקות ובצל.

אלו שגם רוצים להוסיף מנה קלה לצד הירקות מוזמנים להזמין את המונגדאל פאקורי : הפלאפל ההודי המפורסם, כדורי ירקות מצופים בקמח חומוס, סומסום ותבלינים זאת לצד מטבלים יחודיים למטבח של היבשת ההודית : צ’אטני ירוקות (עם המון כוסברה, נענע ופלפלים ירוקים) ןצ’אטני קוקוס (בן לוויה ללא מעט ארוחות בהודו) לצד תמר הינדי 

שאול המלך 4 (מתחם לונדון מיניסטור), תל אביב
שעות הפעילות:
א – ה 12:00 – 24:00
ו – שבת – 12:30 – 24:00

אפשר גם לבצע הזמנות באתר המסעדה 

 

תגובות

להשאיר תגובה