שוק האוכל של דיזנגוף סנטר, הראשון שהביא לישראל את בשורת דוכני האוכל המוכן, מתחדש ב-10 דוכנים נוספים. לרגל 25 שנות פעילותו, שוק האוכל, הפועל בימי חמישי ושישי, מציע כעת מגוון רחב וגדול מאי פעם עם כ-40 דוכנים, שמציעים מגוון רחב ועשיר של מאכלי עדות וטרנדים קולינאריים חדשים. הדוכנים החדשים מציעים טעמים חדשים, ביניהם המעדנייה של הצ'ונטיה של סורצקין (קורין גדעון וחיליק סורוצקין), ממתקים בעבודת יד מבית השוקולטיירית עדי אנדולט, מקרוני בוטיק של OLALA, דוכן של בורקס רמלה המקורי, מאפים בוכרים בעבודת יד, מעדני המטבח הטוניסאי, בר בריאות באווירה טרופית, בירה LELA ודוכן סלטים טריים.

שוק האוכל נותן מענה גם בתחום המשלוחים, כשהוא מתפקד כמסעדה אחת גדולה בשירותי המשלוחים של Wolt, משלוחה ותן ביס. הדוכנים החדשים צפויים להשתלב בהדרגה בפלטפורמות המשלוחים החל מה-1.9.22.

מבקרות ומבקרי השוק יוכלו לרכוש במקום כרטיסיית טעימות, המאפשרת 5 טעימות ושתייה קלה, בעלות של 60 ₪.

פירוט הדוכנים החדשים:

הצ'ונטיה של סורוצקין: בני הזוג קורין גדעון וחילי סורוצקין מציעים אוכל ביתי, טרי וטעים משולחן השבת שלהם. לראשונה בארץ בדיזנגוף סנטר יפתח דוכן מעדנייה של הצ'ונטיה של סורצקין – המעדנייה הויראלית שזוכה לעניין רב באינסטגרם. חילי וקורין סורוצקין גדלו בעולמות שונים, אך בבתים של שניהם האוכל היה המרכז, מבחינתם אוכל זה בית, משפחה, זיכרונות ואהבה. קורין הביאה את המטבח היהודי ספרדי – צרפתי, הארצישראלי, שעליו גדלה וחילי מגיע מהמטבח היהודי האסלי, גפילע-פיש והרגל קרושה. קורין גדעון, מנחת טלוויזיה, גדלה בבית חילוני וחילי סורוצקין, איש עסקים גדל בבית חרדי אחד מ-14 ילדים. החלום שלהם היה להביא את האוכל הביתי הכי טעים שיש אליכם הביתה, ללא הבדל עדה ומגזר. תעודת הכשר הרבנות הראשית המועצה הדתית לירושלים.

ממתקים של פעם (מבית השוקולטיירית עדי אנדולט): הממתקים נרקחים בעבודת יד לפי שיטות ההכנה המסורתיות. הממתקים עשויים מחומרי גלם משובחים: שוקולד בטעם פסיפלורה או ליצ'י, סוכריות בטעם קפה או תפוז, מרמלדה בטעם הדרים וטופי – הממתק האותנטי עשוי מפירות אמיתיים. בטיול משפחתי בצפון אנגליה, עדי נחשפה ליצרן ממתקים בעת שהכין סוכריות בטעם לימון בעבודת יד. מאז עדי בממלכה הוורדרדה הנמצאת בהרצליה מכינה ממתקים טעימים עם קסם שמתרחש בטעמים, צבעים ומרקמים. כשרות: רבנות הרצליה.

OLALA – מקרון בוטיק: במפעל בוטיק הממוקם באשדוד מתרחשת הכנת המקרונים העשויים מקמח שקדים (ללא גלוטן) בעבודת יד ומרכיבים אמיתיים בלבד וללא תמציות. המקרונים נמכרים במארזים ובשלל טעמים: מקרון פטל, מקרון דובדבן, מקרון שוקולד חלב, מקרון קפה, מקרון שוקולד בלגי ומקרון קרמל, מקרון תות, מקרון פסיפלורה, מקרון קוקוס, מקרון פיסטוק ומקרון ג'נדויה. כשרות: בד"צ "בית יוסף".

בורקס רמלה: מאפה טורקי שהתחיל את דרכו בשנות החמישים בעגלה קטנה וצנועה בשוק רמלה. בורקס רמלה מתמחה בעיקר בבורקס הטורקי שהבצק שלו עובר לישה ארוכה, כדי להשוות לו טעם מיוחד. לצד הבורקס מוגשים ביצה קשה, חמוצים ורסק עגבניות או פלפלים חריפים. כשרות: בד"צ.

המאפה הבוכרי: בדוכן הבוכרי נמכרים מיטב המאפים הבוכרים והלחמים: גושגיג'ה (סמסה) – מאפה בוכרי עדתי שמוגש בכל אירוע חשוב וחג בשולחן הבוכרי. המילוי בדרך כלל מבשר טלה או בקר חתוך לקוביות קטנות עם בצל קצוץ ותיבול בוכרי מסורתי. כמובן שיש גרסאות צמחוניות שאותם מכינים במילויים שונים, כגון דלעת הנקרא בבוכרית ביצ'אק. תרד, מוקפץ ירקות, תפו"א, פטריות, כרוב ועוד סוגים רבים. צ"יבורק – כיסון בצק מטוגן בשמן עמוק במילוי בשר טחון מתובל עם עשבי תיבול. צורת הצ'יבורק חצי סהר ומקורו מהמטבח הטטרי, אך נפוץ גם במזרח אירופה והקווקז, אוזבקיסטן ורוסיה. בילישי – סופגנייה בוכרית, כיסון בצק במילוי בשר טחון ובצל מגורד עם תיבול בוכרי מסורתי. כשרות: המועצה הדתית ת"א יפו.

הטוניסאי של אלי: מסעדה טוניסאית, קטנה וביתית בעיר רמלה, בה נמכרות לחמניות מטוגנות ואווריריות בשם "פריקסה". הפריקסה ממולא בטונה, חריף, תפוח אדמה, ביצה קשה, ממרח פלפלים וזיתים. בשנות ה50, סבו של אלי לוי,  ממו ולנסו, שעלה מטוניס, מכר בעגלה המחוברת לתלת אופן את מרכולתו. אלי לוי, הבעלים ונכדו של ממו, מפעיל את המסעדה הקטנה והביתית ברמלה כהמשך דרכו של סבו. תעודת כשרות המועצה הדתית.

טרופיקו: בר בריאות באווירה טרופית. המוצרים שלנו מפירות וירקות טריים והכל טבעי ללא תוספות סוכר וללא חומרים משמרים. מיצים טבעיים: תפוז, רימון, גזר, תפוח ועוד. שייקים טבעיים: שייקים מפירות טריים, תות, אננס, בננה, תמר מנגו ועוד. אסאי: מקפא אסאי, טבעוני עם מגוון תוספות לבחירה אישית. מוזלי: יוגורט, גרנולה והמון פירות. מגשי פירות-מגשי פירות מעוצבים. כשרות: הרבנות והמועצה הדתית גבעתיים.

כנאפה ובקלאווה  מעוספיה בצפון ישר ללב תל אביב: הכנאפה והבקלאווה, הקינוחים שהפכו למאכל מתוק ונחשק ונכנסו היטב לתפריטים של כולנו. כנאפה בעבודת יד על בסיס גבינת עיזים במתיקות מעודנת, פיסטוקים וסירופ סוכר. בקלאווה – מאפה העשוי שכבות וביניהן מילוי של אגוזי המלך או פיסטוקים טחונים ממותק בסירופ מי סוכר שלעיתים כולל מי ורדים.

בירה LELA: אלי (אליקו) בכר, האדם שמאחורי המותג, איש הייטק בעברו ויוצא חיל האוויר, שבמהלך טיוליו בעולם וחיין מעבר לים טעם בירות מסוגים שונים ומגוונים. ב-2009 הושקה בירהLELA  עם שלושת הסוגים הראשונים: בירה חיטה, בירה אייל אדמונית ובירה סטאוט. כבר בתחילת דרכה זכתה בירה LELA  בפרסים ותחרויות שונות. לאחרונה נוספו טעמים נוספים: בירה בסגנון פילזנר ובירת תמרים, שמתאימה גם לנמנעים מגלוטן. כשרות: בד"ץ לבית יוסף.

סלטי הסנטר: סלטים טריים שנעשים במפעל קטן, שממוקם באור יהודה. הסלטים נעשים בעבודת יד. הדוכן מציע מגוון סלטים: סלט מטבוחה, סלט סלק, סלט ביצים, 5 סוגי סלטי חצילים: חציל בטחינה, חציל במיונז, חציל מטוגן, חציל מזרחי, סלט אבוקדו ועוד. לצד הסלטים נמכרות בדוכן חלות טריות עם שניצלים, שניתן להרכיב ממגוון הסלטים הנמצאים בדוכן. כשרות: הרבנות הראשית קריית מלאכי.

תגובות

להשאיר תגובה