בלב יפו, סמוך לשוק הפשפשים שוכנת לה מסעדת השף "לימה ניפו". הקונספט: "כשפרו פגשה את יפן", הביצוע? קצת הלך לאיבוד באוקיאנוס שביניהן.

שלישי בערב, יפו הציורית, ואנחנו בדרכנו למסעדת "לימה ניפו". את פנינו קיבל מלצר חביב שהתעקש לדבר איתנו באנגלית, גם לאחר שניסינו את מזלנו וענינו לו בעברית. (זה לא שיש לי בעיה עם אנגלית אבל, קום און, לא כשהיא שנכפית עלי ברחוב שבין אבולעפיה לאבו חאסן. סורי.). המסעדה, במבט ראשון לפחות בעלת עיצוב יפהפה ומודרני, גם המוזיקה בהתחלה מנעימה את הישיבה. לאחר כחצי שעה קשה לא להבחין שהמוזיקה מורכבת משיר אחד אינסופי בווליום משתנה לסירוגין (יש דיג'י במסעדה?), ההרגשה שהיה פה ניסיון נחמד ליצור אווירה, אך נגמר הניסיון נגמר במשהו שנע בין חזק מדי לאכול בסביבתו לבלתי נסבל וחופר.

אבל בואו נדבר רגע על האוכל: המנות הראשונות צולחתו באופן מרהיב וחומרי הגלם היו ללא ספק טריים ומהשורה הראשונה, אחרי שטעמנו מכמה, אני ממליץ בחום לנסות את המנה שנקראת  "טירדיטו סלומון, מיסו מנגו" בה גילינו שילוב נפלא של טעמים (מודה שליקקתי את הרוטב מהצלחת). מנה מיוחדת, שונה, טעימה. מחמאות לשף, על מנת הפתיחה השנייה שניסינון הייתה "טאטקי טונה אדומה ברוטב פונזו תפוזים" אמליץ פחות ולו רק בגלל הרוטב הדליל והבלתי מובן בעליל.

אבל הזמן עבר,המוזיקה המשיכה להתנגן עם אותו שיר, ציורי הקיר עמדו משץתוממים והמנות העיקריות הגיעו לשולחן. צלעות הטלה עשויות בדיוק במידה, הרוטב מצוין וההגשה מעוררת תאבון. הבעיה היחידה שהייתה לי עם המנה היא הצורך לשלב בה סלט המורכב מירקות ליל הסדר. גם בלי זה היה בסדר, פילה הבקר הגיע לשולחן על צלחת מלאת הוד והדר. ההגשה סחטה ממני "וואו" קטן והטעם של הבשר גרם לי להזיל דמעה של אושר. השף הזה יודע מה הוא עושה! (צעקתי לעצמי בלב), אבל רגע.. משהו צץ מתחת לבשר, גב"מ- גושים בלתי מזוהים (לדברי המלצר זה היה תפו"א פרואני). טוב נו, הסתפקתי בירקות טריים ובבשר עשוי בקפידה, רך מבפנים וקריספי מבחוץ.

הגיע הזמן לקינוח! אסור לפספס את עוגת הפיסטוקים. טעימה ומלווה בשוקולד ופירות יער (אבל למה קפואים?) לדעתי, אם אתם בדיאטה, ותרו על משהו אחר בשבילה.

יצאנו מהמסעדה עם רגשות מעורבים, טעמים מרעננים בחיך ומחשבה על ירקות ובשרים משובחים. דילגנו החוצה עם שמחה קטנה בלב (חלק ממנה היה בזכות זה שנגמרה המוזיקה, מודים) ועם משכנתא קטנה.

כן, המסעדה הזו לא מתאימה לכולם, רצוי להסתכל על המחירים טרם ההגעה שלא תגידו שלא אמרנו. המנות אמנם יפתחו לכם את התיאבון, אך בשביל זה תצטרכו לפתוח את הארנק. ולסיכום- האוכל טוב, הביצוע ברובו טוב, אבל משהו התפספס שם וחבל.

7.5 במדד אור.

תגובות

להשאיר תגובה