כשהמקסיקנים יושבים לאכול יש חגיגה צבעונית, מלאת בשר ומטובלת בהתאם. אז קפצנו לסניף בוגרשוב המיתולוגי של רשת ‘מקסיקנה’ יצאנו עם כובע סומבררו ומסוחררים מקשת הטעמים 

המטבח המקסיקני מאוד אהוב ועשיר בטעמים. הוא מבוסס על בשרים, טורטיות, והרבה אבוקדו ושעועית הרשת הוותיקה ‘מקסיקנה’ שפרוסה היטב באזור המרכז (רמת החייל (כשר), שרונה מרקט (כשר) בוגרשוב, חולון, פתח תקווה וסינמה סיטי גלילות מציעה תפריט מגוון ועשיר בטעמים 

אני ביקרתי באחד מסניפי הדגל ברחוב בוגרשוב. השירות אדיב, היחס אישי והמנות יוצאות מהר על אף שכל הזמן יוצאים מהמסעדה משלוחים. אז רק לפני שאוכלים, מעלים צילום לסטורי (כי המנות פוטוגניות לאללה) והנה אנחנו כבר מרגישים במסעדה בטיחואנה 

לפני כמעט 20 שנה טסו השפים של ‘מקסיקנה’ וחצו את הארץ הגדולה הזו כשהם מתחקים אחר הטעמים המסורתיים וטכניקות הבישול . למנת פתיחה אפשר לבקש את הגוואקמולה הידוע – סלט אבוקדו טרי עם כוסברה, בצל סגול ונאצ’וס ביתי. אני הזמנתי את הפינייה – סלט לבבות חסה, אננס, אבוקדו עם בצל סגול צנונית ורצועות טורטיית תירס  ברוטב ויניגרט יאמי  

גולת הכותרת כך אומרים של המטבח המקסיקני הוא הטאקוס מעין ‘לאפה’ עשויה מקמח תירס ללא גלוטן קריספי שכבש את המטבח האמריקאי ולא רק. אני הזמנתי ‘טאקו בירייה’ שהכוונה היא לצלחת הברייה המקסיקנית בהם משלבים סוגים שונים של טאקו עם בשר. 

כמנה עיקרית לזוג בחרתי את פאר היצירה המקומית ‘דוס מקסיקנוס’ פלטת טאקו מרהיבה שמאפשרת לחוות מגוון של טעמים, תבשילים, וסלסות בטקס מיוחד לרעבים ולאמיצים. אתם מרכיבים את הטאקוס לבד 3 סוגי בשרים ברבקואה : בקר מפורק, רך ונימוך. צ’ילי קון קרנה : בשר טחון, שעועית שחורה וצ’ילי פויו טינגה : חזה עוף מפורק עם עגבניות שרופות וצ‘יפוטלה ל

זה ניתן להוסיף שלושה סוגי סלסות :פיקו דה גאיו, גווקאמולה, בלנקה לא לשכוח שכל זה זה יורד יותר טוב עם בירה סאן מיגל להנאתכם. לקינוח אם נשאר לכם מקום בבטן אתם חייבים לנסות את הצ’ורוס המקומי – סופגניות מקסיקניות שמנמנות עטופות בסוכר וקינמון מוגשות לצד שוקולד חם וקצפת יאמי 

ואני אפילו טעמתי את הצ’וקולטה – קינוח משוחת של קוביית שוקולד עם משולשי נאצ’וס מתוקים וקצפת את הדיאטה תתחילו יום למחרת. אז בואן פרובוצ’ו אמיגוס 

תגובות

להשאיר תגובה