חמישים שנה בדיוק מאז הוקם כלבו שלום, "Tlv Times" פורס בפניכם את כל העובדות שידעתם או לא ידעתם על 140 המטרים ששינו את תל אביב
כיכר הרצל – הייתה החברה אשר הקימה את מגדל שלום
שלום מאיר – כבר בתחילת העבודות על הבניין רכשו האחים מאיר את האחוזים של יתר הבעלים על המבנה והחליטו לקרוא לבניין "מגדל שלום" על שם אביהם, התעשיין שלום מאיר שנפטר בשנת 1929.
הוא נבנה על חורבות הגימנסיה הרצליה – במקום שבו שוכן המגדל שכן פעם המוסד החינוכי העברי הראשון, "הגימנסיה הרצליה", אשר פעלה ברחוב ז'בוטינסקי החל משנת 1905 ועד לשנת 1959
הבניין הגבוה ביותר במזרח התיכון – על אף שלישראלים הבניין נודע במשך שנים כבניין הגבוה ביותר במזרח התיכון, מבט קצר על ההיסטוריה של האזור מגלה כי כבר בשנת 1961 בקהיר בירת במצרים הקימו בניין שטיפס לגובה 187 מטרים
הבניין מתנשא לגובה של 140 מטרים ומכיל 36 קומות – בבניין יש ארבע קומות מרתף שתי קומות מסחריות. שתי קומות הנהלה קומת משרדים,ומעליהם מתנוססים עוד 29 קומות משרדיות , מעליהם שתי קומות טכניות, ומעליהן שלוש קומות דירות.
הכנה לרכבת קלה – ישנם דברים כך מסתבר שאינם משתנים, כבר בשנות החמישים המאוחרות כאשר תכנן אדריכל פרלשטיין את בניית המבנה הוא השאיר הכנה להקמת תחנה של הרכבת הקלה מתחתיו.
מעלית הזכוכית – במהלך בניית מגדל מאיר שלום נבנה בדופן המזרחית של המגדל מעלית מזכוכית ששימשה את הפועלים לעלות ולרדת במגדל.
רחוב חווה ומרדכי ויסר – למרות שרבים חושבים שהרחוב שעובר מתחת למגדל שלום הינו המשכו של רחוב הרצל למעשה מדובר במקטע רחוב אחר, רחוב ויסר. מדובר בקטע של כ-200 מטר שנסלל מתחת לבניין בעת בנייתו ונקרא על שם שניים ממייסדי העיר.
כלבו שלום – בספטמבר 1965 אחרי המתנה ארוכה מאוד נפתחה בקומת הכניסה של הבניין חנות הכלבו הראשונה בישראל. בשנת 1985 כאשר קם קניון איילון החלו המכירות לרדת ולאחר ארבע שנים קשות עם קשיי נזילות נאלצו בעלי הכלבו לסגור את שעריו בשנת 1989.
שריפה בכלבו שלום – לא, זו לא השריפה המפורסמת ההיא, שכולכם מכירים. ב-16 בפברואר 1971 נשרפה הקומה העליונה של הכלבו כליל, סיבת השריפה הייתה ככל הנראה נורת חלון ראווה שלא בודדה כראוי.
שבועות בינלאומיים – במהלך שנות השבעים החליטו בעלי המגדל יחד עם מנהל הכלבו רפאל ברוך לערוך בו שבועות בינלאומיים. בכל שבוע התמקדו בעיר אחרת בעולם והביאו אל תוך לב ליבה של תל אביב את הניחוחות מעבר לים.
מלון המגדל – במתחם המגדל הוקם בצוותא אליו מלון המגדל בן 170 החדרים, והיה נחשב למלון בן 4 כוכבים. המלון שכלל בין היתר גם בריכת שחייה מפוארת, נפתח ב-1968 ונסגר ב-1976.
פסיפסים – שני פסיפסים ניצבים בקומת הכניסה של המגדל, הראשון של נחום גוטמן שנעשה לזכר הגימנסיה, השני נחנך בשנות התשעים על ידי דוד שריר. שני הפסיפסים נבנו באיטליה והובאו לארץ בחתיכות.
מוזיאון השעווה – בתחילת שנות השבעים החליטו האחים מאיר להקים במקום מוזיאון שעווה בו היו בובות של מיודעי הארץ מעופרה חזה, דרך צביקה פיק ועד ראשי המדינה כמו בן גוריון.
מאיירלנד – פארק שעשועים שהוקם במרפסת שמעל קומת הגלריה בתחילת שנות השבעיםבעלות של כ-400 אלף דולר, ובו הייתה רכבת שנסעה מסביב לבניין ואטרקציות לילדים קטנים. לצערי הדורות הבאים פארק השעשועים הזה נסגר בסוף שנות השמונים.
המצפה – על גג הבניין בקומה ה-34 שכן מצפה שלום שנפתח בשנות השבעים, ההגעה המצפה הייתה דרך מעלית אחת ובה עמד עובד שהיה אחראי על העלאת המבקרים והורדתם מהמצפה. לתקופה קצרה גם הייתה במקום מסעדה שנסגרה יחד עם הכלבו בשנת 1989.
פרסום שבועי בידיעות אחרונות – על מנת לשווק את הכלבו בשנות השבעים כמקום שבו האישה והגבר צריכים לקנות את מרכולתם החליט שי מאייר, מנהל השיווק באותה תקופה לחתום על הסכם פרסום חסר תקדים עם קבוצת "ידיעות אחרונות ובעד סכום לא ידוע אך לא מבוטל פרסם לאורך שנה שלמה מודעה בדבר המוצרים החדשים בכלבו.
עפרה חזה – הזמרת המצליחה שילבה פעמים רבות פעולה עם בעלי הכלבו וקידמה את מבצעיו הן בתחומי האופנה והן בתחומי התקליטים. באחד המקרים בהם הייתה אמורה הזמרת להגיע לכלבו בכדי לקדם את אחד מתקליטייה נרשמה היסטריה רבתית עד שהתור לכניסה לכלבו נמשך עד רחוב אלנבי. באותו אירוע אף נפצע אחד מעבודי הביטחון של הכלבו מיכאל ביבי ששבר את ידו בזמן שניסה להדוף את ההמון.
ערב עם פנינה –אישה נוספת שקשרה את חיי הזוהר שלה לחיי הכלבו בשנות השבעים הייתה פנינה רוזנבלום. האחרונה, שהייתה בתחילת דרכה בעולם האופנה הגיעה יום אחד למשרדי מנהל השיווק שי מאיר והציעה לו לעשות עסקה. כך נולדה הגרלה בין הגברים שקנו בכלבו חליפות על הזכות לצאת לדייט שיכלול ארוחה והצגה עם רוזנבלום, המבצע יש לציין הצליח יותר מהמשוער.
ההצעה של עזיראלי – ביוני 1984 נפגש יזם קנדי שלא היה ידוע בשעתו בארץ עם שי מאיר מנהל השיווק של הכלבו. היזם שענה לשם דוד עזריאלי, דיבר עם מאיר על הקמת סניף של כלבו שלום בקניון חדש אותו הוא עתיד לבנות בעיר רמת גן, "קניון עזריאלי" (לימים קניון איילון). למרות ההצעה הנדיבה האחים מאיר סירבו לה.
סניפים – במהלך השנים נעשו אינספור ניסיונות לקדם סניפים של כלבו שלום ברחבי העיר והארץ, אך אלו נכשלו בזה אחר זה. המפורסם שביניהם היה הניסיון ליצור סניף של הכלבו בכיכר אתרים "דרגסטור שלום" הוקם בשנת 1975, אך כישלונה המסחרי של כיכר אתרים באותה תקופה הוביל את בעלי הכלבו לסגת מהעסקה כמה שיותר מהר.
סרטים – סרטי הקולנוע "עליזה מזרחי" שיצא בשנת 1967 וכן הסרט "סיפורי תל אביב" שיצא בשנת 1992, צולמו כמעט במלואם בתוך מגדל מאיר שלום, השניים מנציחים בסצינות שונות את חנות הכלבו שהייתה בו וכן את מוזיאון השעווה והמצפה.
שריפה ב-2010 – ב-17 בנובמבר פרצה שריפה בקומה ה-30 של המגדל, השריפה עצמה הייתה קטנה באופן יחיסי אך הנזק שנוצר בעקבות הפיח שהיא יצרה וכיסו את כל המכונות בבניין וגרם לחלודה. הדבר הוביל לכך שכל הציוד המכני של המגדל הוחלף בעלות של עשרות מליוני שקלים.
יער האנטנות – כל מי שגדל בתל אביב בשנות ה-80 והלך לא יישכח את כמות האנטנות ששררו על גגו של מגדל שלום. בין היתר היו עליו אנטנות של חברת מירס ופלאפונים אחרים, חברות שידור שונות, שדה התעופה שהציב משדר כיוון לשדה התעופה "לימה לימה" על מנת שמטוסים יוכלו לחוש בו ולכוון את עצמם לכיוון שדה התעופה של תל אביב.
קריסתו של המגדל – זה כמובן עדיין לא קרה, הוא יציב ועומד, אך בספטמבר 2009 פיקוד העורף ערך תרגיל בו המחיש מה יכול לקרות בעת רעידת אדמה בישראל. על פי התרחיש מגדל שלום יקרוס כבית קלפים ויקבור תחתיו שכונות שלמות בתל אביב ומאות אם לא אלפי אנשים.