פסטיבל הצעצועים של קרית אונו: חגיגה של תשוקה ויצירתיות בפורים

קרית אונו אירחה לאחרונה את פסטיבל הצעצועים השנתי שלה, אירוע שכבש את לבם של ילדים ומבוגרים כאחד. הפסטיבל, שהתקיים בפורים, הציג מגוון רחב של צעצועים, תחביבים ויצירות אמנות, וחשף את התשוקה והיצירתיות של אספנים ויוצרים מכל רחבי הארץ

איתן אלחדז ברק

צעצוע של סיפור 

את הפסטיבל יזם ירון זילברברג, תושב קרית אונו, אספן צעצועי רובוטריקים ומייסד הפסטיבל. ירון, בן 45, עובד בחברת ביוטק, נשוי ואב לשתי בנות. למרות עיסוקיו הרבים, הוא מצליח להגשים את חלומו ולעמוד מאחורי הפקת פסטיבל אספני הצעצועים זו השנה השביעית.

"התחלנו בשנת 2019 עם האירוע הראשון,  'Ono Toy Fes' – פסטיבל הצעצועים של קריית אונו, זה עכשיו הפעם השישית שאנחנו עושים אותו," מספר זילברברג. "רצינו שזה יהיה על פורים כדי שיהיה לנו חג מגניב, היו לנו פה קוספלרים ותהלוכת תחפושות, הרצאות וסדנאות".

ירון הוא מאספני הרובוטריקים הגדולים בישראל. "כילד בשנות השמונים," הוא סיפר בזמנו כשרואיינתי לקראת הפסטיבל הראשון, "אהבתי את הסדרה ואף קנו לי כמה מהדמויות שהופיעו בה". אולם, האהבה האמיתית פרצה רק בגיל עשרים, כאשר בשנת 2001 הגיע לחנות "צעצועי מורן" בקניון הזהב וראה דמויות רובוטריקים שאהב בילדותו. "קניתי אחד מהם – זה היה הדמות 'אקס ברון' וכשהגעתי הביתה התחלתי לשחק ופשוט התאהבתי".

מאז, הפך זילברברג לאחד מאספני הרובוטריקים הגדולים בארץ. הוא הקים פורום לחובבי הסדרה, אשר מונה כיום בפייסבוק כמה מאות מחובבי הז'אנר. בנוסף, הוא ביקר פעמיים בכנס המעריצים של הסדרה בארה"ב, ואף פגש את המדובב של הדמות הראשית 'אופטימוס פריימ'.

אחד המשתתפים בפסטיבל האחרון, בחור נרגש, תיאר את המאמצים הכבירים שהשקיע כדי להשיג רובוט מיוחד. הוא סיפר בהתלהבות על כיצד הצליח "לשים יד על אחד הרובוטים, בפוקס מצאתי חנות שהיה להם את הדגם הזה, ואיכשהו דרכם הצלחתי להביא אותו לארץ, כאילו אתה מבין, שביום שזה הגיע, לחנות אני הייתי עם חיוך של מיליון דולר, אני מגיע לשם. הבן אדם אומר לי כאילו מה קרה, מה אתה כזה מאושר בארץ? כן, אמרתי לו, אתה לא מבין למה." העדות הכנה הזו ממחישה את התשוקה שאופפת את אספני עולם הצעצועים.

הפסטיבל, בחסות עיריית ומתנ"ס קריית אונו, התקיים בקריית התרבות אונו – מתחם התרבות החדש של העיר (לשעבר הקריה האקדמית אונו) אסי הירשפלד, מנהל קריית התרבות ואולמות התרבות בעיר:
"בעצה אחת עם ירון, החלטנו הפעם להעתיק את הפסטיבל שהתקיים כל שנה בספרייה העירונית שלנו, לקריית התרבות וכך בעצם הגדלנו אותו, השקענו בו הרבה יותר ונתנו לתושבים חוויה ייחודית, מרשימה וחגיגית.
קריית התרבות היא בשורה משמעותית מאוד לעיר ולאזור ובקרוב נצא עם תוכנית אירועים חדשה ועשירה.

. הפסטיבל לא עסק רק באספנות, אלא גם ביצירה. אילן סטארק הציג מיניאטורות וציורים מלגו, תוך שימוש בפריטי לגו קטנים ליצירת עיצובים אישיים. "מיצובים אישיים שלי מחנויות לגו, מחנויות מסוימות יש מכונה שאפשר לבוא ולצייר וזה מכין לך במקום," הסביר סטארק, שיוצר ומצייר מיניאטורות מלגו. עבודתו של סטארק הדגימה את הפוטנציאל האמנותי הטמון בצעצועים מוכרים.

דור נוסף של חובבי צעצועים יוצג על ידי אור פטאל, נער בן 17, המסייע לדודו, אחד האספנים הגדולים בישראל של פריטי "פאוור ריינג'ר". "יש לי תחביב די גדול, של למכור כל מיני דברים, להתחפש, זה מגניב ואני לבשתי את התחפושת של הריינג'ר הלבן, טומי לכבוד הפסטיבל," שיתף פטאל. "לדוד שלי יש ערך גדול מאוד כלפי פאוור ריינג'ר, הוא הבעלים של הקסדה. והדוכן שלו ממש ממש מגניב, ככה שמי שרוצה לראות שווה להם מאוד. יש לו אוסף של דברים נדירים שכמעט אין להשגה בארץ."

דודו של פטאל, האספן עצמו, סיפר על הקסם המתמשך של "פאוור ריינג'ר" ועל הפריטים הנדירים באוסף שלו. "הרינג'ר הלבן זה דמות שרצתי מגיל מאוד צעיר ותמיד איכשהו להיות כמוה, להגיע אליה. ובאמת יצרתי קשר עם ה גי די אף באמת השחקן שמאחורי הדמות הזאתי לפני שנפטר אני רואה איך שהקסם הזה בעצם ממשיך גם בדור הזה, שזה משהו מאוד מדהים. וכן, אני מחזיק דברים מאוד נדירים משנת 1995. חלק מהם אני שמעתי מאז שהייתי ילד. לא, לא העזתי לזרוק, כי מדובר על ערך מאוד סנטימנטלי עבורי, בשלב מסוים הצטברו לי הרבה פריטים שהחלטתי למכור ולהציב דוכן".

ירון מייסד הפסטיבל

בנוסף לפעילותו של זילברברג, הפסטיבל הציג גם יצירות לגו מיוחדות, כולל מיניאטורות ודגמים מורכבים. אחד האספנים הסביר על מיניאטורת לגו שכוללת רכבת אותה הרכיב בעצמו, הנוסעת בין הרים ובין בתים מלגו. "מה שאנחנו רואים פה, חלקם זה סטים שקיבלו מנוע. בנוסף לחלק מהם יש הכנה למנוע, חלק מהם הגיעו בלי הכנה למנוע ואז אני הוספתי אותו. "האספן יוצר לגו תוך חישובים במתמטיקה ובגאומטריה שלהם, "כל אלה זה באמת דגמים של רכבים באמת, והאחרון".

פסטיבל הצעצועים בקרית אונו היה הרבה יותר מיריד צעצועים. הוא היה חגיגה של תשוקה, יצירתיות וקהילה. המשתתפים חלקו את סיפוריהם, הציגו את אוספיהם והפגינו את אהבתם המשותפת לצעצועים. האירוע הצליח להחיות את הילד הפנימי בכולנו, והשאיר טעם של עוד.

 

 

 

תגובות

להשאיר תגובה