חוגגים את האורז האירופי: עוגת גבינה ואורז לקראת חג השבועות

עוגת גבינה עם אורז. צילום יח
עוגת גבינה עם אורז. צילום יח"צ האורז האירופי

כחלק מהמאמצים המתמשכים של קמפיין "האורז האירופי", אשר מקדם את האיכויות הייחודיות והייצור בר-הקיימא של אורז שגודל באירופה, אנו נרגשים להציג מתכון חגיגי המחבר בין מסורת תרבותית למצוינות החקלאית של אירופה.

קמפיין האורז האירופי שואף להעלות את המודעות בשווקים בינלאומיים בנוגע ליתרונות שבבחירת אורז שגודל באופן מקיים ומקומי בתחומי האיחוד האירופי. עם דגש חזק על שמירה על הסביבה, ייצור האורז האירופי שומר על מקורות מים, מקדם מגוון ביולוגי ותומך בכלכלה הכפרית.

השנה, אנו מזמינים משפחות לנסות משהו שהוא גם מסורתי וגם חדשני: עוגת גבינה עם אורז, שמשלבת את האיכות המזינה של אורז שגודל באירופה עם הפינוק הקרמי של עוגת גבינה קלאסית. הקינוח הזה חוגג את עושרה של המסורת התרבותית, תוך שהוא מציג את היושרה החקלאית של מוצרי האיחוד האירופי.

הוספת אורז לעוגת גבינה לא רק משדרגת את המרקם ומעניקה לו צפיפות ונוכחות נעימה, אלא גם שואבת השראה ממסורת ים-תיכונית, שבה נהוג לשלב אורז במנות חלביות מתוקות. זהו דוגמה מושלמת לאופן שבו גמישות קולינרית וקיימות נפגשים במנה אחת.

בין אם אתם חוגגים את חג השבועות, מארחים אורחים או פשוט חוקרים טעמים חדשים במטבח, עוגת הגבינה הזו עם אורז היא דרך אלגנטית ובעלת משמעות לתמוך בחקלאות האירופית ולפנק את בלוטות הטעם שלכם.

מרכיבים:

  • 600  גרם אורז אירופי מבושל
  •  675 גרם גבינת שמנת רכה
  •  200 גרם סוכר לבן
  • ½  כפית מלח
  • 1  כפית תמצית וניל
  • 4  ביצים גדולות
  •  240 מ"ל שמנת להקצפה או חלב מלא
  • פירות טריים (אופציונלי)
  • אבקת סוכר (אופציונלי)
  • ריבת דובדבן או תות (אופציונלי)

הוראות הכנה:

התחילו בחימום התנור ל-160 מעלות צלזיוס. שומנים קלות תבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ, ואם רוצים – מרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. כדי למנוע סדקים, ניתן לאפות את העוגה בתוך אמבט מים (באן מארי), אך חשוב לעטוף את החלק החיצוני של התבנית היטב בנייר אלומיניום כדי למנוע חדירת מים.

בקערת ערבוב גדולה, טורפים את גבינת השמנת הרכה עד שהיא חלקה וללא גושים. מוסיפים את הסוכר, המלח ותמצית הווניל, ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך טריפה קלה לאחר כל הוספה ליצירת בלילה אחידה ומשיית. יוצקים פנימה את השמנת או החלב ומערבבים עד שהבלילה חלקה.

מקפלים בעדינות את האורז המבושל והמצונן עד שהוא מתפזר באופן שווה בתערובת. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית המוכנה ומיישרים את החלק העליון.

אופים בתנור למשך 55 עד 65 דקות. השוליים צריכים להיות יציבים, בעוד שהמרכז נשאר רוטט קלות כשמנערים בעדינות. לאחר האפייה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עם דלת פתוחה מעט למשך כ-15 דקות. לאחר מכן מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי בטמפרטורת החדר.

לאחר שהעוגה התקררה, מעבירים אותה למקרר ומצננים לפחות 4 שעות (רצוי לילה שלם) כדי שתתייצב ותפתח טעמים. כשרוצים להגיש – חותכים ונהנים כמו שהיא, או מקשטים בפירות טריים, אבקת סוכר או ריבת דובדבן/תות להשלמת הטעם והצבע.

למידע נוסף ומתכונים נוספים:
אתר רשמי: www.europeanrice.eu

פייסבוק: facebook.com/europeanriceinisrael 

אינסטגרם: instagram.com/rice_eu_israel 

יוטיוב: youtube.com/rice_eu

האיחוד האירופי תומך בקמפיינים לקידום מוצרים חקלאיים איכותיים.
ממומן במימון משותף של האיחוד האירופי. הדעות והעמדות המובעות הן של המחברים בלבד ואינן משקפות בהכרח את עמדות האיחוד האירופי או של הסוכנות האירופית למחקר (REA. לא האיחוד האירופי ולא רשות המימון אחראים לתוכן.

תגובות

להשאיר תגובה