השגרירים של "בית- נועם": קמפיין גיוס המונים תחת הסלוגן "בית נועם זה הבית שלי – כי לכולם מגיע לחיות בכבוד"

אמיר בר-חיים חבר בהתנדבות בצוות המנהל במרכז היום של עמותת "אלין בית-נועם" בקריית אונו, ובימים אלו נערך לנהל קרב על עתידו של המקום – ועל עתידם של דייריו, עם קמפיין שגרירים אישי ונוגע של גיוס המונים. קמפיין גיוס ההמונים שיצא לדרך בערב ה- 18.6 למשך עשרה ימים, נועד לשמר את השירות שבית נועם נותן בכלל המסגרות: דיור בחמשת הדירות המונגשות שבמתחם ומרכז היום, תחת הסלוגן "בית נועם זה הבית שלי – כי לכולם מגיע לחיות בכבוד". הקמפיין מתנהל באמצעות שגרירים כאשר כל שגריר מציב לעצמו יעד אישי לגיוס. רוח גבית לקמפיין מעניקים גם שורה של סלבריטאים כמו נגה ארז, סיימון גרפמן ולי בירן. ראש עיריית קריית אונו ישראל גל המלווה את פעילות עמותת אלין בית-נועם, קרא לבני הנוער בעיר להתגייס למען המטרה החשובה. "החניכים של בית נועם בקריית אונו מגיעים למקום המדהים והמיוחד הזה מכל רחבי הארץ – מזיכרון יעקב בצפון ועד יד מרדכי בדרום, דרך גוש עציון ממזרח", אמר. "אני קורא לבני הנוער הנפלאים להצטרף לקמפיין גיוס ההמונים כשגרירים, לנצל את כוחם כצעירים ברשתות החברתיות ולעשות טוב".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אמיר בר-חיים: "מרכז בית נועם בקרית אונו הוקם בשנות השמונים ביוזמת הורים מודאגים שחיפשו מענה לילדיהם הסובלים ממוגבלויות קשות, כאשר אלו יגיעו לגיל 21 ויפלטו מהמסגרות הטיפוליות וממסגרות החינוך המיוחד המתאימות. במרכז, שהוקם בשעתו בשיתוף פעולה עם אגודת איל"ן ומשרד העבודה והרווחה, ממקדת העמותה את פעילותה כיום, שם היא מעניקה מעטפת שירותים ייחודית באיכותה לאנשים בוגרים עם מוגבלויות פיזיות ושכליות קשות המשתמשים בכיסאות גלגלים ולחלקם צרכים מורכבים בתקשורת. מרכז היום מספק לחניכים מסגרת יומית, שיקומית ותעסוקתית, כשקבוצות החניכים הן הטרוגניות ומשלבות חניכים עם רמות מוגבלות שונות. החניכים מגיעים מכל רחבי הארץ – מזיכרון יעקב בצפון ועד יד מרדכי בדרום וגוש עציון ממזרח, וצוות המדריכים המחויב של המקום כולל גם בנות שירות לאומי ומתנדבי שנת שירות. בין הפעילויות המתקיימות במקום, פעילויות להעשרת יחסים חברתיים, מרכז לעיסוק, פעילויות קבוצתיות חברתיות, מפגשים טיפוליים באמנות, בגינון, במוזיקה ובבעלי חיים וטיפולים רפואיים ופארה-רפואיים כמו ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה והידרותרפיה- טיפול במים.

ההגדרה המשפטית היבשה של אנשים במצבם של המטופלים בבית נועם, היא "אנשים שטוב מותם מחייהם". זו הגדרה שסיפקה שופטת, אבל היא לא חייבת להתיישב עם המציאות. בבית נועם משנים את התמונה, מספקים משמעות ושמחה לחיים של החניכים. בעוד שבמרבית המסגרות, היחס הנהוג הוא של מדריך על שישה חניכים, בבית נועם היחס הוא אישי חניך-מדריך, היחס היחיד שמתאים באמת למורכבות מצבם, מאפשר להם למצות את המרב מחייהם, ולהיות מאושרים כפי שלכולנו מגיע.

מאז מגפת הקורונה, התקצוב הממשלתי לא מדביק את צרכי התפעול השוטף של המקום, אנו מתקשים לעמוד בהוצאות הנדרשות להפעלתו בסטנדרטים הגבוהים שנהוגים בו בשלושת העשורים האחרונים, נתקלים בקושי לגייס תרומות בהיקפים שהיו בעבר ועם יכולת מוגבלת להחזיק את מערך העובדים הנדרש: עובדות סוציאליות, מרפאות בעיסוק וכיו"ב".

לינק לקמפיין –

https://causematch.com/Beit-Noam23

תגובות

להשאיר תגובה