את הסגר הזה אנחנו מתחילים עם פחות התלהבות כי ניסיון העבר מלמד אותנו שהימים בהם אנחנו סגורים בבית הם בכלל לא פשוטים. השעמום של הילדים, הלחץ מהעבודה, החששות מההתנהלות היום יומית מובילים רבים מאיתנו למצוא נחמה באוכל, בעיקר במתוקים כמו שאומרת שרית חדד הזמרת.
עבור השבועות הקרובים ריכזה ערין קאמל דקסה הנטורופטית 7 טיפים על מנת לעצור את האכילה המנועת מצורך ריגשי של שיעמום או חרדה ולחזק את האכילה הבריאה והמחזקת כדי שנמתא מהסגר הזה גם חזקים יותר וגם בריאים יורת בימי הסגר :
- הפחיתו את צריכת סוכר בבוקר – רבים מאמינים שצריך משהו מתוק בבוקר כדי להתעורר אבל זה לא נכון. מומלץ להתחיל את הבוקר עם מזון מלא שלא מכיל סוכרים. כשאנחנו אוכלים על הבוקר מזונות רוויים בסוכר, זה משפיע באופן ישיר על התזונה במשך כל היום, על הקשב והריכוז שלנו וגם על רמת העייפות. כך שהימנעות ממזונות כגון מעדנים, קורנפלקס, לחם לבן, חטיפי אנרגיה ועוד על הבוקר, תיגרום לכם להתחיל את היום קלים יותר ולהמשיך אותו מרוכזים יותר.
- שימרו מזונות בצבע חום בהישג יד – באופן אוטומטי ומבלי שנשים לב כשאנחנו חווים קושי או רגש מסוים שמכביד עלינו אנחנו הולכים ומחפשים מזון בצבע חום כגון שוקולד , חטיפים ולחם. מזונות בצבע חום מספקים מבחינה פסיכולוגית את תחושת החיבור לאדמה, המביא אותנו אל חיבור למקום בטוח ומכיל. מומלץ מאוד להחזיק על השולחן או השיש, מזונות בריאים וטבעיים בצבע חום שיהיו זמינים לזמן שמחפשים אותם, וכאלה יש המון: תמרים , אגוזים ושקדים , שוקולד ביתי , עוגיות בריאות ביתיות , כדורי תמרים , שוקולד חרובים ועוד.
- איכלו ארוחות מסודרות ליד השולחן – תקופת הסגר מאופיינת בחוסר סדר ותחושת "בלגן" / חוסר שליטה , לכן דווקא בתקופה הזאת חשוב מאוד לשמור על ארוחות קבועות שנאכלות ליד השולחן (ולא מול המסך, בסלון או בחדר). חשוב להטמיע כמה שיותר את הרגל הארוחה המשפחתית (לפחות פעם ביום) כי היא יוצרת זמן איכות משפחתי המאפשר לכל בני המשפחה לשתף בחוויות. ארוחות משפחתיות הן הזדמנות טובה להראות לילדים שלמרות שקשה עדיין יש דברים טובים שקורים וההחלטה תמיד נמצאת בידיים שלנו.
- שלבו בתפריט מזונות ירוקים וכתומים – למזונות בצבע זה השפעה רבה על מערכת החיסון ועל הגוף במיוחד בתקופה זו, כך שבמקביל לסגר נכנסנו לתקופת המעבר (סתיו) שמאופיינת בשינויים במזג האוויר שתקופה של מחלות ויראליות שונות. המזונות הירוקים והכתומים מכילים ויטמין C, אבץ ובטא קרוטן מחזקים את הגוף ואת מערכת החיסון ובכך גם ההרגשה הכללית של הגוף הופכת להיות טובה יותר.
הכירו, שיבולת שועל – שיבולת שועל מאוד מומלצת לתזונה שלנו כי היא דגן מלא אשר מאופיין בהרבה תכונות טובות ומחזקות את הגוף. אחד מהם הוא תכולת הוויטמינים הגבוהה (במיוחד מקבוצת ויטמיני B) אשר מחזקת את הגוף (בדגש על מערכת העצבים). היתרון השני הוא התרומה לשמירה על מצב רוח טוב והיתרון השלישי הוא תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים המסייעים לתחושת שובע לאורך זמן
פעילות משותפת במטבח – לפעילות המשותפת במטבח יש השפעה רחבה על המצב הרגשי של הילד , היא יכולה לחזק אותו , להעצים לו את הביטחון ואת המסוגלות העצמית. בנוסף לכך , פעילות במטבח יכולה לאפשר לילדים לשחרר את המסכים , לחזק את המוטוריקה העידנה שלהם וגם להתנסות בפעילות חדשה או בהכנת מתכונים חדשים. אפשר להתחיל ולשתף את הילדים בפעילות במטבח כבר מגיל שנה וחצי שנתיים. כמובן שנתאים את הפעילות במטבח לגיל הילד ולאופיו. חלק מהפעולות שתוכלו לעשות יחד הוא קילוף ירקות / חיתוך / הכנת סלט , שייק , עוגה בריאה / סידור קניה ועוד ..
סיימו את היום עם ארוחת ערב מזינה וקלה לעיכול – לארוחת הערב יש משמעות רבה על הגוף , כי בעצם היא הארוחה האחרונה שאמורה להיכנס לגוף , יחד עם זאת היא משפיעה על כל התהליך הבריאותי (עיכול ופינוי) שמתרחש בזמן השינה בלילה. לכן חשוב מאוד לשמור על אכילת ארוחת ערב קלה ומזינה שמסייעת לגוף לבצע פעולה זו בצורה הכי טובה כדי לשמור על בריאות מקסימאלית וקימה עם אנרגיות ביום שאחרי. דוגמאות לארוחת ערב מזינות : דייסת שיבולת שועל קרה או חמה עם פירות מעל | ירקות בתנור עם ממרח לבחירה | מרק ירקות עשיר (מומלץ מאוד בתקופה זו) | פרוסת לחם כוסמין עם ממרח עשיר ..
אין ספק שככל שנבחר באוכל יותר בריא ופחות מתועש וככל שנהיה מודעים יותר לסיבות בגללן אנחנו אוכלים, כך נצא מהסגר הזה יותר חזקים ויותר בריאים. אם נוסיף לאכילה הבריאה, גם פעילות גופנית כגון הליכה או רכיבה על אופניים נוכל לחזק עוד יותר את הגוף ולהרים את מצב הרוח. חשוב לזכור כי המטרה שלנו באכילה בריאה ומזינה היא תמיד תמיד ליהנות מהאוכל – מהטעמים, מהצבעים והמרקמים.
ערין כמאל דקסה, נטורופתית ומנחת הורים מתמחה בטיפול טבעי בהפרעות קשב וריכוז. יועצת, מלמדת ומלווה משפחות לאכילה מחזקת https://www.facebook.com/areenhealth