פאולו קואלו כתב: ״שתי הטעויות האסטרטגיות הנוראיות ביותר הן להתנהג בפזיזות ולתת להזדמנות לחלוף; כדי להימנע מכך, הלוחם מתייחס לכל מצב כאילו היה ייחודי ולעולם אינו מוצא מפלט בנוסחא, במתכון מוכן או בדעות של אחרים״.
כל יום ראשון לוקח לי שעה לצאת מהמיטה, אני מכינה אלפי תירוצים להבריז מהעבודה, אני מתכרבלת סתם מתחת לשמיכה לא מאמינה למר גורלי.
כל יום חמישי אני מוצאת את עצמי אומרת כמה מהר השבוע עבר לי.
זה קטע עם הזמן, בלי שנרגיש הוא פשוט חולף ואיתו אלפי הזדמנויות שברחו לנו מתחת לאף.
אני כמובן לא מתייחסת רק למישור הרומנטי, שם יש לי בית קברות להזדמנויות, אלא בכלל, להתבלט בעבודה, לעמוד על שלי, להגיד בקול את דעותיי ורגשותיי, לפגוש חברות, לפגוש משפחה ועוד שאר דברים שלפעמים נראים מינורים.
אני לא יודעת מי זה היה שאמר אם תחזרי על אותו דפוס כל הזמן תגיעי לאותה התוצאה (אולי סטיב ג׳ובס לא סגורה על זה) אבל המשפט הזה והמשפט של קואלו תפסו אותי.
החלטתי לנסות לעשות דברים אחרת, להגיב אחרת, לשחרר קצת לחצים, או כמו שנהוג לומר, לזרום.
החלטתי לקחת הפסקה מעולם הדייטים אחרי אין ספור ניסיונות, הרגשתי שזה לא הזמן המתאים לי ובמקום להמשיך ולנסות לקחתי צעד אחורה. לא חלף יום ושלושה בחורים שיצאתי איתם ונגמר כך פתאום יצרו איתי קשר, רצו צ׳אנס נוסף.
זה הרגיש לי כאילו העולם שמע את אנחת השחרור שלי ופתאום כולם מחזרים אחרי.
לא אפרט יותר מידי ובתכלס אין הרבה מה… קאמבק מטורף לא היה פה. כי בעיני אין דבר יותר חזק מהקול הפנימי שלנו.
מה שכן, הרגשתי שכשאני מנסה טקטיקה אחרת ממה שאני רגילה דברים נראים אחרת. התוצאה הסופית אולי לא משתנה, אבל ההרגשה שליוותה אותי לאורך הדרך הוכיחה לי שאני עובדת על עצמי ומשתפרת.
מי אמר שאנשים לא משתנים? אני צריכה למצוא אותו לאיזו שיחת עידוד.
אז לסופ״ש הקרוב אני שולחת אתכם עם שלוש תובנות:
אל תתנו להזדמנויות לחלוף
אל תהיו פזיזים
תכינו שטרוייזל תפוחים
שטרוייזל תפוחים וגלידת וניל
מה צריכים?
4 תפוחים ירוקים זו גרנד סמית׳
2 כפות קינמון
2 כפות סוכר חום
כפית תמצית שקדים (אופציונלי)
לשטרויזל:
120 גרם קמח
40 גרם סוכר חום
90 גרם חמאה
מה עושים?
מחממים תנור ל180 מעלות
קולפים את התפוחים, חותכים לחתיכות גסות ומניחים בקערה. מערבבים עם הקינמון הסוכר ותמצית השקדים ומעבירים לתבנית.
אני השתמשתי בתבנית עגולה אבל אפשר להשתמש בכל תבנית לתנור שיש בבית.
מכינים את השטרוייזל:
במיקסר עם וו לישה: קמח, סוכר וחמאה. מערבלים עד לתערובת פירורית. אפשר גם בידיים כמובן אך דורש קצת סבלנות.
מפזרים את השטרוייזל מעל התפוחים מכניסים לתנור לחצי שעה לערך או עד שרואים שהפירורים שלנו זהובים.
מגישים:
הכי כיף עם גלידה וניל מעל. אם רוצים להכין זה פשוט מאוד. לילה לפני להקציף 2 שמנת מתוקה לקצף יציב, להוסיף פחית חלב מרוכז ומקל וניל (לא את המקל הפיזי אלא את תכולתו), להעביר להקפאה.
אפשר גם קרם פרש, שמנת חמוצה או ריקוטה….
חשוב להגיש חם!
אני בעד לחלק כפות ולאכול ישר מהתבנית
בתיאבון וסוף שבוע נעים