היום אני רוצה לחרוג קצת ממנהגי,היום אני לא רוצה לספר לכם על הדייטים שלי, על הדברים שעברו עלי, על האכזבות שחוויתי  וכו’ וכו’. אני רוצה לשתף אתכם במשהו שעוד לא קרה. מכירים את התחושה הזו שאתם תקועים במקום?

שבוע עובר ואחריו עוד אחד ולא קורה משהו מעניין, לא קורה משהו מיוחד, מה שרצית לעשות לא עשית וכנראה יידחה לשבוע שאחריו וכן הלאה. החיים שלנו קצרים מידי בשביל לתת להם לחלוף.

לא מזמן שודרה הסדרה “משברי גיל” ובפתיח שלה ציטוט מתוך המחזה יעקב ולידנטל של חנוך לוין.

זה הולך ככה:

“וככה עובר הזמן, אביב וקיץ, וסתיו וחורף, פריחות ושלכות. וכל עונה כל כך מתאימה לחיות בה. כאילו הכין לך מישהו ציור רקע נהדר לאושר שלך, ועכשיו רק קום והיה מאושר.

אבל אתה עומד מאובן, לא עושה כלום, שקוע בצער שלך, דוחה הכל למחר, ובנתיים הזמן עובר ואתה יודע שאתה מחמיץ.

ועם תחושה מרה של בזבוז וחרטה אתה עומד ומסתכל ומסתכל ומסתכל ולא עושה כלום”.

כשקראתי את המילים האלו תקף אותי פחד להיכנע לנוחות ולא לתת מעוף לחלומות שלי.

אז מה שנותר הוא להפסיק לקטר, לעמוד על הרגליים ולהתחיל ללכת.

היום אני לא רוצה לספר לכם על מה שהיה. אני רוצה, במילותיו של ד”ר סוס, לספר לכם מה הולך להיות:

מתוך: אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים

 

בהצלחה!

הגיע היום.

אתה יוצא למקומות נפלאים!

אז שלום.

 

עם רגליים בנעלים,

עם שכל בראש –

תמצא את הדרך שלך,

אל תחשוש.

 

אתה יכול ויודע, מוכן ומזומן,

ואתה הוא זה שיחליט לאן.

 

תסתכל ברחובות מלפנים, מאחור,

יש רחוב שתחליט:

“לא כדאי לי לבחור.”

עם רגלים טובות,

ועם שכל לחשוב,

תזהר לא ללכת ברחוב קצת

לא טוב.

 

אם בכלל לא תמצא

אף רחוב שתאהב –

תעזוב את העיר

ותצא למרחב.

 

אל שטח פתוח

לאוויר ולרוח.

 

שם קורים הדברים,

שתדע לך,

למטיילים עם רגלים

וראש כמו שלך.

 

כשיקרה הדבר

אל תפחד, אל תזיע,

תמשיך ותלך

ותראה שתגיע.

 

אם יוצאים

מגיעים למקומות נפלאים!

 

ואני, קטנה שכמותי, מוסיפה עוד המלצה למילותיו הנפלאות של ד”ר סוס

אם כבר הגעתם, שבו רגע ותאכלו משהו שימתיק את הנשמה.

 

שיהיה סופ”ש נעים!

פאי בננות ושוקולד

 

מה אנחנו צריכים?

לבצק:

100 גרם חמאה קרה

כוס וחצי קמח

כף קקאו

כף סוכר

חצי כוס מים קרים (בדגש על הקרים)

למוס שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר לפחות 70% מוצקי קקאו

2 מיכלי שמנת מתוקה

3 בננות בינוניות

לקישוט: בננות מיובשות

מה עושים?

לילה לפני ההכנה מכינים את המוס, בקערה שוברים את השוקולד לחתיכות. על סיר קטן מביאים מיכל שמנת מתוקה לרתיחה, לאחר מכן יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי, מכניסים למקרר ללילה.

מכינים את התחתית- מחממים תנור ל 180 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח והחמאה הקרה ומערבלים עד שנוצרים פירורים גסים, מוסיפים את הקקאו והסוכר ממשיכים לערבל כ-4 דק׳ ומוסיפים את המים הקרים. מערבלים עוד בערך דקה לא יותר עד שמתגבש לבצק.

מרדדים עיגול גדול, מעבירים לתבנית פאי (24), בעזרת מזלג מחוררים את התבנית ומעבירים למקפיא לעשר דק׳.

בגלל שלבצק יש נטייה להתכווץ אנחנו צריכים להכין משקולת:

מוציאים את תבנית הפאי מהמקפיא, מניחים עליה נייר אפייה ועליו 500 גרם חומוס. מכניסים לתנור ל- 15 דק׳. לאחר מכן מוציאים את התבנית, מוציאים את נייר האפייה עם החומוס וממשיכים לאפות עשר דק׳ נוספות.

מוציאים ומניחים לקירור.

בנתיים נכין את המוס,  במיקסר מקציפים את השמנת עד לקצפת יציבה ומעבירים לקערה. באותה קערת מיקסר מקציפים כשלוש דקות את השוקולד ואח״כ מוסיפים את הקצפת שהקצפנו קודם.

את הבננות חותכים לעיגולים, מסדרים יפה בתחתית הפאי ומכסים עם המוס, מפזרים מעל בננות יבשות, אפשר לרסק אותן או לסדר אותן שלמות.

מעבירים למקרר לשעה קירור, מוציאים ומתפנקים.

תגובות

להשאיר תגובה