כשמתבוננים על שירה רובינס לא קשה להבין למה הצליחה לסחוף אחריה מאות נשים: יש לה 'לוק' של דוגמנית (וגם אם היא לא כיוונה לכך, רגליה הארוכות בהחלט עושות מוטיבציה להתאמן). היא כריזמטית, מלאת חיים ומצליחה להכניס תוכן ועומק לעולם הפיטנס, עוד מוטיב מגביר מוטיבציה בחורף ובכלל.
אבל לפני 6 וחצי שנים, רובינס לא ממש הרגישה בשיא. היא התגרשה מבן זוגה ואב שני ילדיהם, אחרי נישואים שנמשכו 10 שנים. הוא היה החבר הכי טוב שלה, היא אומרת, אבל חזר בתשובה "בקיצוניות", כהגדרתה.
היא נשארה לבד עם תינוק בן שנה וחצי, פעוטה בת 4 , חובות של כמה עשרות אלפי שקלים, חרדות עצומות וחור ענק בלב. "הרגשתי כמו באבל, שמשהו מת אצלי. חייתי חיי הישרדות של לקום בבוקר, לנסות לפרנס את ילדיי, לישון כמה שעות וחוזר חלילה. עד שיום אחד הסתכלתי במראה ואמרתי לעצמי: 'ברצינות? אני לא מוכנה להמשיך לחיות ככה, בלשרוד. אני רוצה לחיות את החיים במלואם. הפופיק שלי 'אמר' לי, "את חייבת למצוא את הדבר שיחזיר לך את הניצוץ, שזה לרקוד".
היא חקרה ומצאה שאין שום מקום שבו נשים ואמהות יכולות לבוא ולרקוד באמת, להתחבר פנימה לליבן. הכוונה כמובן למשהו שהוא הרבה מעבר לחוג זומבה במכון הכושר, או להבדיל לריקודים במתנ"ס השכונתי שבו יש גם גברים ואין בו הרבה תועלת מעבר לריקודים וחנחונים.
רובינס ייסדה את שיטת LifeDance – טכניקה המשלבת סגנונות ריקוד מכל העולם ללא צורך בניסיון או בידע מוקדם ביחד עם פיטנס (חיטוב ועיצוב), מתיחות ואפילו קואצ'ינג. השיטה מבוססת על הרמוניה וחיבור בין הגוף, הרגש והמודעות, שאמורים להוביל לפרץ יצירתיות, עוצמה, צמיחה נפשית ושמחה. כיום השיטה מופצת בעזרת 37 זכייניות אשר עברו קורס הדרכה בניהולה ובהנחייתה של רובינס, ואתן יכולות להתאמן בלייף דאנס ב-68 סניפים הפרוסים בכל רחבי הארץ. יש גם ליין של ביגוד ייעודי על שם השיטה.
השבוע קיימה רובינס מסיבת עיתונאיות/ בלוגריות בתל אביב בה הציגה את השיטה. זה מספיק סקרן אותי בשביל להגיע, לשמוע ולהתנסות. ההבטחה הייתה ששיעור LifeDance הוא ריקוד שכולו הנאה, שחרור והפגת מתחים, אז תשכחו מטראומות מכוני הכושר המשעממים, או טכניקות אימון וריקוד מסורבלות שדורשות קוארדינציה של מתעמלת אירופאית. לבשתי נעלי ספורט והתכוננתי.
"ב-28 לאוגוסט 1963 הצליח אדם אחד לאסוף סביבו 250 אלף איש , בלי עזרת פייסבוק, מדיה חברתית או בלוגריות ואמר להם דבר אחד, ' יש לי חלום'. זה היה ד"ר מרטין לותר קינג. הם באו לשמוע אותו לא כי היה לו חלום, אלא כי להם היה והם רצו להגשימו בעזרתו", אמרה רובינס בהתרגשות, "אני ניצבת כאן מאוד כנה, אמיתית ומדויקת ואני אומרת שזה החלום שלי, שכל אשה שתרצה תוכל לרקוד את החיים בעוצמה".
רובינס היא בוגרת מגמת מחול בתיכון, למדה ארבע שנים רפואה ושבע שנים הומאופתיה. במקביל היא הקימה גם א האקדמיה של LifeDance שמכשירה מדריכות בתחום. הקורס שאומץ על ידי מכללת וינגייט לא דורש ידע מוקדם בריקוד, כושר גופני, משקל או גיל מסוים, ומיועד לכל אישה באשר היא. הוא נלמד כשנה ותכניו משלבים בין עולמות הגוף, הרגש והמודעות, עם בונוס של עשרה סגנונות מחול מובילים: מודרני, אפריקאי, בוליווד, ג'ז, פלמנקו, היפ הופ, סלסה, עבודת רצפה, מחול מזרחי וג'ייב.
הגיע הזמן לרקוד. רובינס משכילה לבחור מוזיקה מוצלחת ומרקידה, למשל להיטים של האייטיז, וזה כבר מדרבן אותי ואת האחרות להתגבר על זה שאיני מכירה כאן אף אחד והשיטה חדשה לי. צריך לציין שרובינס עשתה לנו שיעור קצר ופשוט יותר ממנהגה, אבל ברור לפי איך שהוא מתנהל שזה כיף ומתאים לכולם. הצעדים פשוטים לי, באופן אישי קצת הזכיר לי שיטות כמו זומבה וניה, אבל זה הרבה מעבר. בשיעור מלא יש גם מתיחות, תרגילים עם גומיה ועבודה עמוקה על שרירי הבטן . עכשיו, היינו במצב עמידה, שהתאים לי במיוחד (אחת התנועות השנואות עלי הן זו שדורשת להיות למשל על ארבע ומשם לצאת למגוון תרגילים). התחושה הייתה של פשוט לרקוד למוזיקה טובה, וכן, היה שם שחרור ומה שאני קוראת "הרמה אנרגטית רגשית". אני הגעתי מחיפה ביום קר כשראשי טרוד בעוד שלל משימות , והשיעור ממש ניתק אותי מכל המסביב. באופן שהפתיע אותי, לא סבלתי. אפילו נהניתי. כן, אני מתאמנת אדוקה במכוני כושר למינהם אבל אף פעם לא הצלחתי להיות מאלו שנהנים ואף מתמכרים לזה. מי אתם, המתמכרים לכושר ולתנועה?
אחת מהם נמצאת איתנו, זו לימור שמדריכה בשיטת LifeDance . היא עברה חיים לא קלים, בילדותה הופרדה מהוריה ואחיה ונותרה אשה חסרת בטחון , להבנתי. היא הגיעה לרובינס כשהיא לא מאמינה שתוכל בכלל להדריך. "פחדתי לעמוד מול בנות, אבל רציתי להדריך ידעתי שהתחלתי תהליך ושאני אצליח, התחלתי ללכת זקוף יותר, השיטה ממש שינתה אותי". היא גם השילה 15 קילו ממשקלה וכיום היא מדריכה כמה קבוצות ברמת גן ופתח תקווה, "ואני כבר רואה ניצוצות של תהליכי שמחלחלים לבנות שבאות לשיעורים, בזכות לייף דאנס אני נולדתי מחדש".
רובינס מוסיפה: "שיטת LifeDance משנה את התפיסה שפיטנס – עולם החיטוב והעיצוב, שם דגש על הקלוריות וההיקפים. אנחנו מתייחסים לאורגניזם כדבר שלם – לגוף, לרגשות ולמחשבות שלנו כנשים, עם דגש חזק על בריאות הגוף. בשיעור אנו רוקדות סגנונות מכל העולם, כאשר כל סגנון מוציא מאתנו רגש אחר וכך גם טכניקה פיסית שונה. הפלמנקו מחבר למקום המאופק ומלא הכבוד, הסלסה לשמחה וסקסיות, הריקוד האפריקאי לכאן ועכשיו, לאימהות ולדברים הקטנים של חיי היום יום, הג'אז לנוכחות בימתית והיכולת להשאיר רושם חזק וכו'. הדיוק הרגשי מתעל את האנרגיה ויוצר שמחה. בעבודה עם גומיות אנחנו מעלות שאלות לאוויר, ופותחות את מנעד האפשרויות והכלים, בודקות אם דפוסי חשיבה ידועים ומוכרים אכן משרתים אותנו. הריקוד החופשי גורם לי לפגוש את עצמי, לשמוח, להשתולל ולפרוק, ולצאת עם תחושה של חופש פנימי ומקום לאפשרויות חדשות".