מפגש ייחודי ומקצועי מסוגו יעניק לגמלאים וגמלאיות בעיר תל אביב יפו כלים לאורח חיים חיוני ועצמאי יתקיים בקרוב. יו"ר הגמלאים, דרור לוטן: "אנחנו לא רק מדברים על אריכות ימים, אלא מעניקים את הכלים להפוך את שנות הפרישה לאיכותיות ובריאות יותר"
בזמן שמכוני המחקר עמלים על מציאת נוסחאות לאריכות ימים, גמלאי עיריית תל אביב-יפו ובית החולים איכילוב בוחרים ליישם את המסקנות בשטח. תחת הכותרת "אפשרי בריא בגיל השלישי", תקיים ועדת הבריאות של ארגון הגמלאים את יום העיון השנתי שלה, אירוע שהפך למסורת של ידע, חברה ובריאות.
הכנס, שייערך ב-16 בפברואר ברחוב פומבדיתא 4, בשעה 10:00, הינו בריכוזה של שרה ברנשטיין ומציע השנה נבחרת של מומחים מהשורה הראשונה. התוכנית תכלול את הרצאתו של פרופ' רועי אלדור בנושא התמודדות עם סוכרת, סקירה מקצועית של הנטורופת שמעון היקר על מחלות דלקתיות ואוסטיאופורוזיס, ותיחתם בהרצאה חווייתית של ד"ר דינה אידן על הקשר המוכח בין צחוק, אופטימיות ובריאות הגוף. לצד התוכן העיוני, יפעלו במקום דוכנים מקצועיים שיציעו פתרונות טכנולוגיים מתקדמים לשיפור איכות החיים, ממכשירי שמיעה ועד אביזרי עזר של חברת Wehope.
יו"ר הגמלאים, דרור לוטן שיוזם בכל שנה מחדש את הכנס מדגיש את החשיבות של המפגש: "הבריאות היא המפתח לעצמאות שלנו וזו לא סיסמא. אני מזמין את כל חברינו לעצור לרגע את מרוץ השגרה ולהשקיע בעצמם. המטרה שלנו היא להציב את הגמלאי במרכז ולהעניק לו כלים פרקטיים לחיים טובים יותר. כשאנחנו לומדים להקשיב לגוף ומתעדכנים בחידושים הרפואיים, אנחנו מחזקים את היכולת שלנו להישאר חיוניים ופעילים בקהילה".
לוטן מוסיף כי עבורו מדובר בשליחות: "אנחנו מחויבים להעניק לגמלאים את המעטפת הטובה ביותר. אני מחכה לראות את כולכם, ומבטיח שכל אחד ייצא עם תובנה חדשה שתשפר את חייו". ההרשמה לאירוע באיוונטר באתר הבית של ארגון גמלאי עיריית תל אביב באינטרנט וביישומונית "גמא-ביט". ובטלפון שמספרו 03-5221355. מספר המקומות מוגבל.














