מאחורי מסעדת הדגים והיין המצליחה 'דוניס' נמצא השף הצעיר עידן טאובר (27) שהחל לבשל כבר בגיל 14. לפני פחות משנה הביא את בשורת האוכל היווני הים תיכוני לאזור גבעת שמואל והוכיח שאפשר לעשות אוכל כמו בטברנות של איי יוון שמותאם לחיך הישראלי ואפילו כשר

באחד הימים קפצתי בשעת צהרים למסעדה המסקרנת 'דוניס' באזור התעשייה במחודש שבין גבעת שמואל לפתח תקווה. באווירה נפלאה. המוזיקה סטייל זורבה ובכניסה פגשתי את הפרלמנט של יעקוב פטל (77) גורו הבריאות והאוכל שמגיע לפחות פעם לחודש עם חבריו לפתוח שולחן לתפארת "מאז שהמקום נפתח" הוא מספר בעודו נוטל נתח דג בר-ים, סיבאס, שטוגן קלות והמשיך לתנור, עם מחית תפוחי אדמה ורוטב צ'ימיצ'ורי "אני רוצה לומר לך שזה הפך למקום הקבוע שלנו".
המקום נפתח בימי דמדומי הקורונה מעשה נועז בפני עצמו בידי היזם והשף עידן טאובר (27) שהחליט להביא את בשורת האוכל היווני הקליל וקולקציית הדגים המרשימה לבקעת אונו וכמובן שגם להם מגיע מקום כשר "זו מסעדת הדגים היחידה שכשרה באזור" מספרת המלצרית שעושה עבודה נפלאה בהסברים ובשירות
טאובר החל את קריירת הבישול בגיל 15 ממש זורבה קטן. גדל וגדל עם הידע, הניסיון והתעוזה.


"הכוכבים שלנו הם כמובן הדגים, שמגיעים אלינו טריים-טריים מדי יום ביומו ומרכיבים לכם מנות ייחודיות שופעות טעמים נהדרים" נכתב באתר המקום
בימי חמישי אתם מוזמנים לערבי טברנה עם נגן בוזוקי סביב שולחנות עגולים.
פתחנו במנת ה'ציזיקי של השמחות' מנה שמוגשת יפה עם טעם עשיר. את לחם הבית אופים בטאבון המקומי והוא יוצא נפלא.
מנת הפילה דניס בחמאת שום צרוב על הפלאנצ'ה, קרם תפו"א וטאצ' של קישוא צלוי ושעועית ירוקה התגלה כעשוי בצורה מושלמת וכל ביס מרגיש את הטריות ונינוח ים
מנת הפסטה דג ים בחמאת טריאקי עם קוביות סלמון, חמאה, יין לבן, פטריות שמפיניון ופורטובלו, שום, כרישה, טימין וצ׳ילי התגלה שלא פחות ממדהימה. שילוב של טעמים יוצא דופן


אחת ממנות הפתיחה המוצלחות שטעמתי לאחרונה התגלתה כמנת קרפצ'יו פטריות שכוללת חגיגה של פורטבלו, שמפיניון, יער, צימג'י ומלך היער, מוגש בצלחת על מצע של שמנת פטריות עם יין לבן, טימין, פרמז'ן ושמן צ'ילי – פשוט נפלא
לאלו שפחות בקטע של דגים אני הייתי ממליץ על רביולי גבינות וכמהין שמנת, טימין, עירית, תרד, שום, פטריות שמפניון ופורטובלו, שמן כמהין, פרמז'ן ויאללה בלאגן


צילומים – איתן אלחדז ברק
פתוח מ 12:00 עד 23:00
עסקיות עד 19:00
דוניס דגים ויין, הערבה 1, גבעת שמואל