טעם של אירופה בקינוח ייחודי: פאי לימון עם קרם אורז, מרנג ועלי נענע

פאי לימון עם קרם אורז, מרנג ועלי נענע צילום יחצ האורז האירופי
פאי לימון עם קרם אורז, מרנג ועלי נענע. צילום יח"צ האורז האירופי

במסגרת המאמצים המתמשכים של האיחוד האירופי לקדם מוצרי חקלאות איכותיים, קמפיין "האורז האירופי" חוגג את האורז המגודל באירופה, בעיקר ביוון, שם דורות של ניסיון, שיטות גידול ברות-קיימא ותנאי סביבה אידיאליים מתמזגים ליצירת אורז באיכות וטעם יוצאי דופן.

האורז האירופי מתאפיין במרקם רך, ערך תזונתי גבוה ורב-שימושיות, מה שהופך אותו לרכיב חיוני הן במתכונים מסורתיים והן במנות חדשניות. כחלק מהמטבח הים-תיכוני, הוא משקף מורשת חקלאית שמבוססת על אחריות, כבוד לטבע ומחויבות עמוקה לקיימות.

מטרת הקמפיין היא לא רק להעלות את המודעות לאורז האירופי בקרב צרכנים ואנשי מקצוע בתחום הקולינריה, אלא גם לעורר השראה לשילוב הגרעין הפשוט והמרשים הזה במנות יומיומיות וביצירות גורמה כאחד.

אחת היצירות המיוחדות היא פאי לימון עם קרם אורז, מרנג ועלי נענע – פרשנות מחודשת ומענגת לקינוח קלאסי, המשלבת את הרעננות של לימון עם הקרמיות של אורז טחון, מעליו מרנג קליל וקישוט עלי נענע טריים. המנה המעודנת הזו מדגישה את ההרמוניה בין גסטרונומיה מודרנית לרכיבים מסורתיים, ומציגה את הטעם, האיכות והפוטנציאל של האורז האירופי.

מצרכים:

  •  500 גרם חלב טרי
  •  120 גרם אורז אירופי
  • מיץ מ-2 לימונים + גרידת הלימון
  • 3  ביצים
  •  100 גרם סוכר חום
  • קורט וניל
  •  60 גרם קמח
  •  80 גרם חמאה
  • עלי נענע טריים לקישוט
  • 5  חלבוני ביצה
  • 30  גרם אבקת סוכר
  •  60 גרם סוכר
  • 2–3  בסיסי טארט אפויים (קנויים או תוצרת בית)

אופן ההכנה:

לקרם הלימון והאורז:

  1. מרתיחים את החלב עם האורז האירופי. לאחר שהאורז מתרכך, מעבירים את התערובת לבלנדר וטוחנים עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק.
  2. בסיר נפרד מערבבים את הקמח, הביצים, מיץ וגרידת הלימון. מוסיפים את תערובת האורז והחלב החמה ומערבבים היטב.
  3. מחזירים את הסיר לאש ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שהקרם מסמיך.
  4. ברגע שהקרם מוכן, מוסיפים את החמאה, מוזגים לכלי קטן ומניחים לו להתקרר.

למרנג:

  1. מקציפים את חלבוני הביצים עם הסוכר הלבן עד שמתקבל קצף רך.
  2. מוסיפים את הסוכר החום וממשיכים להקציף עד שמתקבל מרנג מבריק ויציב.

להרכבת הפלאן:

  1. ממלאים את בסיסי הטארט בקרם הלימון והאורז.
  2. בעזרת שקית זילוף, מקשטים את החלק העליון במרנג.
  3. צורבים את המרנג בעזרת ברנר עד שהוא מזהיב.
  4. מקשטים בעלי נענע טריים.

המתכון באדיבות האורז האירופי – איכות, קיימות וטעם שעושים את ההבדל.

 

למידע נוסף על קמפיין האורז האירופי:

אתר רשמי:
www.europeanrice.eu

פייסבוק:
facebook.com/europeanriceinisrael

אינסטגרם:
instagram.com/rice_eu_israel

יוטיוב:
youtube.com/rice_eu

האיחוד האירופי תומך בקמפיינים שמקדמים מוצרי חקלאות איכותיים.
ממומן במימון משותף של האיחוד האירופי. הדעות והעמדות המובעות הן של המחברים בלבד ואינן משקפות בהכרח את עמדות האיחוד האירופי או של הסוכנות האירופית למחקר (REA). האיחוד האירופי או רשות המימון אינם אחראים על התוכן.

האורז האירופי

 

לוגו האורז האירופי

תגובות

להשאיר תגובה