תפסיקו לדבר על דיאטה

לעתים קרובות אני נתקלת בהתייחסות לאורח חיים בריא כאל סוג של דיאטה, התנזרות  ואפילו סבל. חשוב לי להגיד מה אני מרגישה לגבי זה, כדי שתבינו שדרך החיים שלי והתזונה שסיגלתי לעצמי הם לגמרי לא דיכוי תשוקות. בשבילי, אכילה בריאה היא לחלוטין לא דיאטה, היא מעולם לא הייתה ולעולם לא תהייה. ליהפך, ביום שהתחלתי לאכול בריא, הפסקתי עם הדיאטה. היום אני יודעת הירידה במשקל היא לא המטרה, אלא תוצר לוואי של אכילה בריאה. אני יודעת שהסוד הוא איזון, מתינות וגיוון. אני יודעת שתזונה זה לא משהו מובנה שאמור לשלוט בחיים שלנו, וזה בפירוש לא צריך להיות קיצוני. אורח חיים בריא משמעותו הנאה ממזונות שמיטיבים עם הגוף, שמתאימים לנו, שעושים אותנו שמחים. אתם יכולים להתחיל לסגל לעצמכם אורח חיים בריא מתי שאתם רוצים, איך שאתם רוצים, הרבה או מעט. אין חוק לגבי כמות הקייל או הקינואה שאתם צריכים לאכול בשבוע, ואין איסור על אכילת דברים שאינם ירוקים. תשכחו מזה.   
אני למשל, מאוד אוהבת את טעם הבטטה האפויה בקינמון, ממרח החומוס בייתי, ערימת האבוקדו והלימון על צנימים מלחם מחמצת וקציצות הירק עם הקישואים. זה הרבה יותר טעים לי משניצל וצ'יפס או כל מזון מעובד אחר, אבל זו רק דעתי האישית. ארוחות שמורכבות מחומרי גלם טבעיים יכולות להיות כל כך מעניינות ומעוררות תשוקה ואני מרגישה נהדר כשאני אוכלת אותם. ואני אוכלת ככה כל הזמן, כי זה מה שאני אוהבת וזה מה שעושה טוב לגוף שלי וגם לנפש שלי. המזון שלי מרפא אותי וככה בעצם גיליתי את דרך החיים הזו ואת התזונה הטבעית. בתחילת הדרך ליווה אותי מטפל איורוודי, שהתאים לי תזונה שמטיבה עם הגוף שלי, הסיר מזונות שהחלישו אותי, גרמו לי לפתח אלרגיות וחוסר אנרגיה. עברתי תהליך הדרגתי יעיל מאוד. פתאום הבנתי שאין דרך אחת שמתאימה לכולם, לכל אחד בריא מזון מסוים שלא מתאים לאחר, ולכן אין תזונה אחת נכונה. פשוט אין. הדבר הנוסף שהפך להיות מאוד חשוב עבורי, היה לא לספור יותר קלוריות, לא להתעסק באחוזי שומן ולהפסיק לדאוג לגבי גודל המנות. היום אני אוכלת את הכמות שאני רוצה, איך שמתחשק לי ומתי שמרגיש לי נכון.

IMG_4423 (2)אם אתם נתקלים במתכון של סלט בריא או המלצה על תבשיל מזין אתם ממש לא חייבים להכין אותו ולשלב אותו בשגרת היום שלכם רק כי אמרו לכם שזה בריא. עשו את זה בדרך שמתאימה לכם, שהולמת את אורח החיים שלכם הכי טוב, ותוודאו שאתם אף פעם לא מרגישים מוגבלים או מקופחים. אחרת זה פשוט לא יעבוד.
תרגישו חופשי לאמץ את המתכונים שלי כך שיעבדו נהדר גם עבורכם, השתמשו בהם כתוספת למנה או הוסיפו מרכיבים אחרים כדי שיתאימו לסגנון החיים שלכם ולדרך שבה אתם אוהבים לאכול.

IMG_4684 (2)אני מאוד אוהבת את הגישה של האחיות שלי לגבי תזונה. בבית הן אוכלות הרבה תבשילי עדשים מונבטות, אורז מלא, קינואה וירקות מאודים, כדורי שקדים עם מייפל וקקאו רואו, ומוס שוקולד על בסיס חלב שקדים. אבל כשהן אוכלות בחוץ הן נהנות גם מפיצה, פסטה או קינוח. זה קורה מדי פעם, ולא רק בימי הולדת. זה האיזון שלהן והוא שונה מהאיזון שלי, מפני שזה מה שמתאים להן. אז תמצאו את הדרך שלכם ולכו איתה! זה נהדר לצאת לבלות ולאכול את מה שאתם אוהבים, ואתם אף פעם לא צריכים להרגיש אשמים לגבי אוכל – בין אם זה צ'יפס בשמן עמוק או פודינג צ'יה עם חמאת קשיו. מה שאנחנו אוכלים זו ההחלטה שלנו וזה לא משהו שאנחנו אמורים לשפוט אחרים על פיו, ולי באופן אישי, לקח הרבה זמן להבין את זה. אם אתם רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלכם – הוספת מזונות טבעיים והפחתת מזונות מעובדים זו הדרך הנכונה להתחיל, אבל אל תרגישו שאתם חייבים לשנות את כל מה שאתם אוכלים או שאתם יכולים לאכול רק עלים ירוקים. החדשות הטובות הן שגם גוואקמולה הוא ירק, וגם בטטה אפויה, נודלס קישואים וקציצות עדשים הם מזונות מזינים (וטעימים!).

הרגשתי צורך לכתוב את זה, לא רק כדי לשתף בפילוסופיה על פיה אני חיה, אלא גם כדי לגרום לכם לחשוב על מזון טבעי שמסב לכם הנאה. בלי לחץ, בלי דיאטות ובלי דד ליין להורדה במשקל. אלא רק כי זה טעים, כיף ובריא. עכשיו למשל, בקיץ, כשהשמש זורחת ויש המון פירות וירקות עונתיים נפלאים בחנויות, אפשר ליהנות מהכנת משהו טעים לכבוד סוף השבוע ולהתענג יחד על הניחוחות, הטעמים והצבעים. תזכרו שגם בתזונה טבעית אוכל הוא דבר יפה שאמור לגרום לכם לחייך תמיד. ואני מבטיחה לכם שזה ממש לא רק קייל ומיץ ירוק מעכשיו והלאה!

למתכונים של נייצ'ר טלי הקליקו!

תגובות

להשאיר תגובה