ארגון "בונות אלטרנטיבה" חידש את מיצג "השפחות" על גשרים לאורך נתיבי איילון במחאה על שורת יוזמות חקיקה, ובהן הרחבת ההפרדה המגדרית באקדמיה, חוק יסוד לימוד תורה והצעת החוק לפיצול תפקיד היועצת המשפטית לממשלה.
עשרות גלימות אדומות, המזוהות עם דמות "השפחות", נפרסו במהלך הלילה על גשרים לאורך נתיבי איילון בתל אביב, במסגרת מיצג מחאה של ארגון "בונות אלטרנטיבה" נגד שורת יוזמות חקיקה שמקודמות בימים אלה.
לדברי הארגון, המיצג מבטא התנגדות למה שהפעילות מגדירות כ"בליץ חקיקה" הפוגע במעמדן ובזכויותיהן של נשים בישראל. בין הנושאים שעליהם מחו נמנים אישור הצעת החוק להרחבת ההפרדה המגדרית באקדמיה, קידום חוק יסוד לימוד תורה והצעת החוק לפיצול תפקיד היועצת המשפטית לממשלה.
מיצג "השפחות", המבוסס על הדימוי המוכר מהספר והסדרה "סיפורה של שפחה", הפך לאחד מסמלי המחאה של הארגון בשנים האחרונות. באמצעות פריסת הגלימות במרחב הציבורי ביקשו המארגנות למשוך את תשומת הלב הציבורית למחאה ולהביע את התנגדותן למהלכים שלדבריהן עלולים לפגוע בשוויון ובערכים הדמוקרטיים.
בהודעת "בונות אלטרנטיבה" נמסר: "אמרנו כבר ב-2023 שרשת הביטחון של נשים בישראל מתפוררת. שלוש שנים אחר כך, כל מה שהזהרנו מפניו כבר קורה. יש כאן בליץ מסוכן שמצמצם פעם אחר פעם את המרחב, הזכויות והמעמד של נשים בישראל. אנחנו לא מתכוונות לעמוד מהצד בזמן שמפרקים את הדמוקרטיה ומחזירים את הנשים לאחור."
נכון לעת פרסום הידיעה, לא נמסרה תגובה מטעם הממשלה או יוזמי החקיקה לטענות שהעלו בארגון.










