בעיצומה של מלחמה, כשליבנו עם החטופים ובצל משבר פוליטי מטלטל, נדמה לעיתים שהשגרה נעצרת מלכת. אבל החיים, הם ממשיכים, ולפעמים כל מה שאנחנו צריכים זה רגע של אסקפיזם טהור. פסטיבל האוכל "תל אביב Eat", שנפתח אתמול בפארק צ'ארלס קלור, הוא בדיוק זה – אתנחתא קולינרית מבורכת, חגיגה של טעמים וריחות שמזכירה לנו שיש גם רגעים של שמחה ונחמה
איתן אלחדז ברק
על רקע חוף צ'ארלס קלור שטוף השמש (ובריזת ערב נעימה), התקבצו עשרות דוכנים צבעוניים שהציעו חגיגה לעיניים ולבטן. ניחוחות משכרים של אוכל מהיר ומשובח התערבבו עם קצב מוזיקה סוחף, ויצרו אווירה של פסטיבל אמיתי. בין המבקרים הרבים, שמילאו את המרחבים הירוקים, ניתן היה לחוש את הצורך האנושי הפשוט בהסחת דעת, בביס טעים ובחברה טובה.
הפסטיבל, המתקיים זו השנה התשיעית בהפקת עיריית תל אביב-יפו ובחסות ראשית של מועדון "חבר", הוכיח שוב שהוא הרבה יותר מסתם אירוע קולינרי. "פסטיבל תל אביב Eat הפך בשנים האחרונות למקום שבו שפים ובשלנים מכל רחבי הארץ מתאחדים כדי לבשל עבור כל מי שזקוק לנחמה," אמר ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי. "דווקא בתקופה מאתגרת כזו, אנו שמחים לארח אלפי משתתפים ולהפוך את הטעמים לאמצעי של חיבור, הזדהות ושמחה."
ואכן, החיבור הורגש היטב. לצד משפחות וצעירים, פגשנו בפסטיבל גם את השף האזרי הייחודי, מוטי יבדייב, שהציג טעימה נדירה מהמטבח האותנטי של ארצו, בחסות שגרירות אזרבייג'ן ומועצת התיירות של אזרבייג'ן. קבוצת נערות עליזות מתיכון ביוסטון, שהגיעו לטיול שנתי, נצפו נהנות מכל ביס, ומשפיען הרשת גל זהבי תיעד במרץ, כהרגלו, כל מנה וטעם.


מה בתפריט? חגיגה של כוכבים וטעמים
השנה, נבחרת השפים מרשימה במיוחד. לראשונה, הגיע היישר מירושלים השף אסף גרניט עם קבוצת מחניודה, והצטרף לשמות כמו חיים כהן (דיקסי וכנפיים אייקוניות), ישראל אהרוני (עם דוכן המבורגרים מושחת ושלוחה כשרה של פופקורן עוף), גיא גמזו (NUNUNU ולחמניות החלב המפורסמות), אבי לוי (המוציא ומופלטה אנטריקוט), שחף שבתאי (פופ אנד פופ במתכונת כשרה), עמוס חיון (רובידה ופיש אנד צ'יפס), תומר תומס (עם כריך בריסקט ושווארמה כרובית), ועוד רבים וטובים.
גולת הכותרת השנה היא מסעדת פופ-אפ פורצת דרך של מותג העל Ninja, בשיתוף עומר מילר, קובי אדרי, גל זהבי, יונית צוקרמן וליאור קוקה, המבטיחה מנות חמישה כוכבים. בנוסף, מחכים למבקרים אזור סטריט-פוד מגוון, אזור שוק עם אוכל דרוזי, תאילנדי ועוד, ומתחם פוד-טראקס שיסגור כל פינה רעבה.

מועדון "חבר" מעניק גם השנה חסות ראשית לאירוע, ומצדיע לעמיתיו משרתי הקבע, גמלאי צה"ל ואנשי כוחות הביטחון. "אנו גאים להיות נותני החסות," אמרה יפעת קסוטו, מנכ"לית המועדון. "אני מזמינה אותם להשתתף בחוויה הקולינרית הייחודית וליהנות מהטבות בלעדיות." עמיתי "חבר" ייהנו משוברים מוזלים, תורים ייעודיים ומתחם VIP מפנק.
פסטיבל "תל אביב Eat" הוא לא רק אוכל מזמין; הוא מפגש, הוא נחמה, הוא חיוך. שם ניתן למצוא רגעים של טעם טוב וביחד. אז אם אתם זקוקים להפסקה קטנה מהכל, ולמנה גדושה של אופטימיות – זה המקום להיות בו.
פסטיבל תל אביב Eat
- מתי? שני–חמישי, 19–22 במאי, 18:00–23:00
- איפה? פארק צ'ארלס קלור, תל־אביב–יפו
- כדאי לדעת: מומלץ להגיע ברגל, האזור עמוס בתנועת כלי רכב.
- לפרטים נוספים והטבות: https://bit.ly/43aOEA1