אנסמבל סולני תל אביב יקיים ביום ב' 12.7.21, בהיכל התרבות תל אביב, ערב גאלה חגיגי לציון 20 שנות פעילות ויצירה, ובו יארח שניים מבכירי זמרי האופרה – זמרת הסופרן דניאלה סקורקה וזמר הקונטרה-טנור אלון הררי. הערב ינוע בין העולם הקלאסי של אריות, דואטים וקטעים תזמורתיים מאופרות ידועות (ובהן נישואי פיגרו, דון ג'ובנאי, דידו ואניאס ועוד) לבין שירים ישראלים מוכרים בעיבודים תזמורתיים.

אנסמבל סולני תל אביב חוגג 20 שנה להיווסדו בערב גאלה חגיגי. בתכנית הערב קטעים מתוך אופרות של פרסל, הנדל, גלוק ומוצרט, וכן שירים ישראליים מוכרים. "תכנית הקונצרט כולה עוברת מאופרה לאופרה, מדואט לאריה, מפרק תזמורתי אחד למשנהו, כאשר החוט המקשר בין הקטעים הוא אסוציאטיבי או תמטי”, אומר ברק טל, המנהל המוסיקלי של סולני תל אביב ומוסיף – "למשל, מיד לאחר "השיר הקפוא" מתוך המלך ארתור שבו מתוארים הייסורים שבקור המקפיא של השלג ("כמה מתייסר אנוכי לנוכח הקור המקפיא, מתקשה לנוע או אף לנשום. תן לי, הו, תן לי לקפוא שוב למוות), והמוסיקה מתארת את הרעד ונקישות השיניים – נבצע פרק מתוך "החורף" של ויולדי שגם בו המוסיקה מתארת, באמצעים דומים, את הטקסט “לרעוד בשלג שבכפור קפא… לרקוע רגל קרה, לנקוש שיניים בצמרמורת”. לאחר המחול של הפוריות, אלות הזעם, מהאופרה אורפאוס ואאורידיצ'ה של גלוק, שבו המוסיקה סוערת, נעבור מיד לפרק המסיים את "הקיץ" של ויולדי, שבו המוסיקה מתארת סופת ברקים ורעמים".

כשהקמתי את אנסמבל סולני תל-אביב, לפני כ-20 שנה, חלמתי ליצור כאן גוף תזמורתי קאמרי צעיר, שונה בנוף המוסיקה הקלאסית שקיים באולמות הקונצרטים בישראל", אומר ברק טל, המייסד והמנהל האמנותי של האנסמבל, "כבר בקונצרט הבכורה שלנו ב- 2001 היה ברור שיש פה משהו אחר – צעיר יותר, זורם יותר, מתקשר יותר. הצלחנו לשבור את הפורמט המסורתי של הקונצרט הקלאסי"

"החלום הפך למציאות", מוסיף טל, "במשך השנים זכינו להופיע במקומות וזכינו לשתף פעולה עם אמנים בינלאומיים מהשורה הראשונה וזכינו בפרסים רבים ביניהם “פרס לנדאו לאמנויות הבמה. אני מזמין את הקהל להגיע לערב הגאלה ולחגוג איתנו שני עשורים לאנסמבל, עם מוסיקה עשירה וסוחפת".

יום ב' 12.7.21, שעה 20:30
היכל התרבות, תל אביב
טלפון: 051-221-8088

רכישת כרטיסים: www.soloists.co.il

מחירים: 200/175 ש"ח גמלאי/רגיל, 150/125 ש"ח מנוי/מנוי-גמלאי

 

 

תגובות

להשאיר תגובה