רשת המסעדות האיטלקית לוצ’אנה ממשיכה לבסס את מעמדה בזירת הקולינריה המקומית, עם פתיחתו של סניף חדש וגדול במיוחד בראשון לציון – בהשקעה של למעלה מ־10 מיליון שקלים. זהו הסניף הגדול ביותר של הרשת עד כה, והוא משקף מגמה ברורה: מסעדות איטלקיות אינן מסתפקות עוד בפסטה ופיצה, אלא מבקשות להציע חוויה קולינרית רחבה ומורכבת יותר.
המסעדה החדשה משתרעת על כ־800 מ"ר ומציעה 276 מקומות ישיבה. מעבר לממדים, בלוצ’אנה מבקשים להדגיש את המטבח עצמו: תפריט איטלקי הנשען על חומרי גלם איכותיים, טכניקות קלאסיות ונגיעות עונתיות, לצד בר קוקטיילים שמחבר בין אוכל לבילוי ערב.

התפריט בסניף החדש שומר על הקו המוכר של הרשת, אך מרחיב אותו. לצד מנות איטלקיות קלאסיות, בולטות מנות פתיחה מדויקות ושימוש בחומרי גלם טריים ועונתיים: טרטר דג ים עם שזיף, נענע וויניגרט שזיפים; סלט פורמאג’ו דה קאפרה עם אנדיב סגול, פרי עונתי, פיקורינו וברוסקטה סנט מור צלויה; ופיצה בוראטה המשלבת רוטב עגבניות איטלקי, בוראטה, בלסמי ואורגולה.
בגזרת המנות החמות ניכרת שאיפה לאיזון בין עומק לטעמים נגישים: אנילוטי קרם פרש במילוי דלעת ערמונים עם קריספי דלעת, ריזוטו פונגי עשיר במיקס פטריות, חמאה ופרמז’אנו, ודג שלם בטאבון המוגש עם ירקות גינה ורוטב חמאת לימון ועשבי תיבול.
לוצ’אנה נוסדה בשנת 2008 בעמק רפאים בירושלים, ושילבה מראשיתה בין קולינריה איטלקית מוקפדת לאופי מקומי. המעבר לסניף הדגל בממילא, במבנה לשימור, סימן את הפיכתה מרסטורן שכונתי לרשת בעלת זהות קולינרית ברורה. כיום פועלים סניפים בירושלים, מודיעין, מבשרת ציון, באר שבע וכעת גם בראשון לציון – והקו המנחה נשאר עקבי: שמירה על קלאסיקות איטלקיות, לצד התאמות לחך הישראלי ופתיחות לחדשנות.
הסניף החדש בראשון לציון מציב את לוצ’אנה בשלב הבא של התפתחותה: מסעדה איטלקית רחבת היקף, שמבקשת להיות לא רק מקום לארוחה, אלא מוקד קולינרי־עירוני פעיל, מהצהריים ועד הלילה.
לוצ’אנה
לח"י 2, ראשון לציון
ימי פעילות: ראשון–חמישי, מוצ"ש








